Menu +

TRE - OLO 3:2 - Třebíč v nadprůměrném utkání přehrála silnou Olomouc

Reportáže
T ř e b í č - K 18. kolu na led aktuálně osmé Horácké Slavie Třebíč přijel soupeř nadmíru silný. Tým HC Olomouc se netají těmi nejvyššími ambicemi, když aktuálně okupuje třetí příčku. Zápas začal ve vysokém tempu. Jako první se radovali hosté, když Matěj Pekr dostal pas za obranu a nedal Čiliakovi šanci. Domácím trvalo celkem 4 minuty než vyrovnali. To se jim povedlo zásluhou Jakuba Čuříka. Za dalších 28 vteřin již domácí vedli, když hostujícího Halásze prostřelil Fořt. Ve druhé dvacetiminutovce tempo hry opadlo, hlavně díky častým vyloučeným na obou stranách. Více ze hry v přesilovkách měli domácí, když Šlahařovu střelu vykopával Lhotský z brankové čáry. Ve třetí třetině šli hosté za vyrovnáním, to se jim povedlo ve 44. minutě z hole Ondřeje Švaňhala. Hosté pak dvakrát navšívili trestnou lavici a to se jim stalo osudné, neboť domácí kapitán David Dolníček rozhodl o tom, že tři body zůstanou doma.
Sdílejte článek
 
18.kolo, sobota 3.11.2012
TRE TRE
3:22:1, 0:0, 1:1
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Čuřík (Nahodil, Šlahař), 9. Fořt (Sláma, Dočekal), 55. Dolníček (Malena, Burian) - 5. Pekr (Selingr, Bartoň), 44. Švaňhal (Číp, Vodný). Rozhodčí: Hribík, Přikryl - Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1430. Střely na branku: 24:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Sobotka, Sláma, Zdráhal, Dlapa - Kaut, Dolníček, Burian - Šlahař, Nahodil, Čuřík - Vondráček, Dočekal, Fořt - Kadela E., Káňa, Křivohlávek.
HC Olomouc: Halász – Bartoň, Nedbálek, Lhotský, Valenta, Cartelli, Staněk, Houdek, Janáček – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr – Kucharczyk, Kucsera, Hampl – Rác, Číp, Vodný.

Komentář k zápasu

V první vážnější příležitosti tečoval nebezpečně před Čiliakem Selingr. Ihned poté ujel olomouckému obránci Vondráček a předložil kotouč na střed Dočekalovi, ten objel Halásze, ale trestuhodně nezasunul puk mezi tři tyče ale mimo branku. O několik vteřin později vystřelil přesně z mezikruží Matěj Pekr – 0:1. Horácká Slavia vyrovnala v čase 8:29. Lukáš Nahodil zavezl do útočné třetiny kotouč a objel branku, kde po jeho střele dorazil puk, jenž skončil původně na brance, Jakub Čuřík. O pouhých osmadvacet vteřin později vystřelil přesně z kruhu Tomáš Fořt a domácí rázem vedli.

Třebíčského brankáře ohrozil z bezprostřední blízkosti Pekr. Volný prostor u vzdálenější tyčky minul z úhlu Dočekal. Čiliaka prověřil z mezikruží Hampl. Po vyloučení Čuříka se naskytla hostům možnost přesilové hry, v ní však byli – až na její samotný závěr – de facto bezzubí. Pak ujeli domácí v přečíslení poté, co obral hostujícího beka Čuřík, Burian se však netrefil do předloženého puku s potřebnou razancí.

Tvrdě ale nad vypálil v úvodu druhé periody při hře ve čtyřech na obou stranách Čuřík. Hosté záhy ujeli v přečíslení, Divišovu ránu Čiliak kryl. Přesilovou hru si zahráli i domácí a vypracovali si hned dvě velké příležitosti. Nejprve se v mezikruží otočil Čuřík, ale minul, o něco později tečoval kotouč velmi nebezpečně Dolníček – dorazit puk, jenž se dostal za Halásze, se už nepodařilo. Těžký zákrok si připsal olomoucký brankář po střele Vondráčka při signalizované výhodě. V následné přesilové hře se tlačil k dorážce Šlahař. Perfektní zákrok si připsal Halász po tutovce Fořta, když ho vybídl ke střele Vondráček.

Na 2+2 minuty byl vyloučen za hru vysokou holí domácí Sobotka. Selingrova střela neměla šanci na úspěch, Lhotského skončila po teči nad. Cartelliho ránu od modré Čiliak viděl, Houdkovu pak schoval s noblesou v lapačce. Třebíč šla dokonce na tři vteřiny do tří, ale po návratu Sobotky ujela v přečíslení tři na jednoho. Burian ovšem přestřelil. Zákroky večera si připisoval Čiliak jako na běžícím pásu. Zejména po akci Kucharczyka. Ač se ocitl osamocen před třebíčským brankářem, nedokázal na něj vyzrát. Ani následná dorážka stejného hráče si cestu do branky nenašla. Cartelliho ránu od modré schoval Čiliak opět do lapačky. Jenáček s jeho přispěním minul. Po více než přísném vyloučení Maleny se na ledě i v hledišti notně přiostřilo, Čiliak si připsal dva ukázkové semafory lapačkou po ranách Bartoně.

V úvodu třetí třetiny ohrozil Halásze Burian, více starostí nadělal olomouckému brankáři až Káňa, Kadela se však k dorážce nedostal. A udeřili hosté. Číp přihrál před branku Švaňhalovi a ten se bekhendem nemýlil. Třebíč pak spálila velkou příležitost, milimetrovou přihrávku nepřetavil v branku Burian. Horácké Slavii nepomohla ani přesilová hra. Čiliakovu připravenost prověřil podvakrát Diviš. Ve čtyřiapadesáté minutě přišla další přesilová hra domácích. Dolníčkovu střelu tečoval nebezpečně Malena, Ranglova rána skončila vedle. Pak se dostal ke slovu opět Rostislav Malena, jehož střelu tečoval David Dolníček – 3:2. Vondráčkovu tutovku navíc po příhře Fořta zneškodnil bravurním zákrokem Halász. Dvě Cartelliho střely si při závěrečném tlaku Olomouce cestu za záda Čiliaka nenašly. Ani přes power-play už hosté brankově odpovědět nedokázali.



Jakub Čuřík po utkání Třebíč - Olomouc 3:2

Tiskovka po utkání TRE - OLO 3:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Já jsem rád, že jsme dneska vyhráli, obzvlášť s takhle silným soupeřem. Samozřejmě Olomouc je silná, šla do vedení. Nám se podařily dát dva rychlé góly. To už se nám nestalo hodně dlouho dát v jedné minutě dva góly. A samozřejmě ti hráči si o trošku víc věřili. Ve druhé třetině naprosto zbytečné fauly a hrozně složitá třetina pro nás, protože hrát deset minut ve čtyřech proti Olomouci, je složité. Točí se tam pár hráčů, ostatní nejsou ve hře. Ale naštěstí, jak říkal kolega, ty přesilovky jim nelepily tak, jak bývá zvykem. Poukazuji na to, že doma nám Olomouc dala tři góly v přesilovce. Dneska jsme se na to nachystali, ale i tak je to strašně složité ubránit. Marek Čiliak nás tam podržel. Ve třetí třetině to bylo o tom, jestli vydržíme se silami. Cením si toho, že nás nesrazil ten gól, který byl podle mého hodně laciný, tam jsme se měli zachovat trošku líp v té obranné fázi. Pak jsme strašně chtěli ten zápas zvrátit a díky takovému tlaku v té přesilové hře, kdy soupeř nebyl schopen vyhodit kotouč, jsme to cpali do brány a podařilo se nám to prostřelit a v hektickém závěru udržet. Dneska jsme strašně chtěli vyhrát a možná to i na tom ledě bylo kapánek víc vidět a díky tomu jsme to zvládli. Hodně nám dneska pomohli diváci, protože takovým způsobem, jak nás drželi v těch oslabeních a pak i v tom závěru, tak si myslím, že to hráčům hodně pomohlo a že, i když těch sil nebylo tolik, tak díky těm lidem jsme se vymáčkli do poslední kapky. Myslím si, že dneska obecenstvo výborné.

Jan Tomajko – HC Olomouc: Nám se to moc dobře nehodnotí. Dneska si myslím, že jsme neodehráli moc dobrý zápas. Domácí vyhráli zaslouženě, protože to podle mě víc chtěli trošku. My jsme celý zápas měli problémy se zbytečnými ztrátami kotouče a takové nevynucené chyby, které jsme dneska dělali… Plus jsme hráli špatně přesilové hry. Z naší strany jednoznačně špatný zápas.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024