Menu +

BER – TRE 1:3 – Horácká Slavia vyloupila Beroun a stoupá tabulkou

Reportáže
T ř e b í č - Po dvou vítězstvích z posledních tří utkání zavítali třebíčští hokejisté do Berouna, kde se střetli s místními Medvědy. Na branku se čekalo až do čtyřiačtyřicáté minuty, kdy se prosadil střelou nad Furchovu lapačku Dolníček. Domácí dokázali vyrovnat osm minut před koncem, Třebíč ale využila následnou přesilovou hru, stačilo jí k tomu dvanáct vteřin. Autorem rozdílové a nakonec i rozhodující branky byl Vlastimil Bilčík. Vítězství navíc pojistil v čase 53:53 Vondráček.
Sdílejte článek
 
21.kolo, sobota 10.11.2012
BER BER
1:30:0, 0:0, 1:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 52. Karpov (Malý, Knesl) - 44. Dolníček (Burian, Sláma), 53. Bilčík (Čuřík, Nahodil), 54. Vondráček (Kaut, Fořt). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:3, navíc Havel (BER) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 24:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Furch - Šulc, Přindiš, Jebavý, Ruprecht, Videlka, Kaláb, Knesl, Malý - Vostřák, Hrdel, Havel - Čurda, Padělek, Bárta - Karpov, Videlka, Doležal - Plichta, Trojan, Pavel - Hošťálek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Malena, Dlapa, Bilčík, Rangl, Čejka, Sláma, Sobotka, Zdráhal - Šlahař, Čuřík, Nahodil - Kaut, Fořt Vondráček - Dolníček, Burian, Káňa - Křivohlávek, Kadela, Přibyl.

Komentář k zápasu

Vstup Medvědů do utkání s Třebíčí mohl být velmi povedený, do první šance se dostal po nepřesném vyhození hostů Pavel Vostřák, ale nemířil přesně. Oba celky předváděly v úvodních minutách bojovný hokej, ale ani jeden tým si nevytvořil větší příležitost. V páté minutě přišla první přesilová hra pro domácí, kterou však nedokázali Medvědi využít. Obdobně se vedlo v přesilové hře i na druhé straně o pár minut později. Po skončení přesilovky došlo na dvě zajímavé akce v podání domácích, ale ani jedna z nich nebyla zakončena žádnou zajímavější střelou. Třebíč si vypracovala šance až v závěru třetiny, ránu Bilčíka od modré i objetí branky v podání Fořta gólman Medvědů Dominik Furch pokryl.

Druhá část začala zajímavou šancí Horácké Slavie. Lukáš Nahodil vybojoval kotouč a do zakončení se dostal kapitán David Dolníček, kterého však vychytal Furch. Na domácí straně se do zajímavých šancí dostal aktivní Hrdel, ale ani jednou neuspěl. V Berouně byl první půlku utkání k vidění bojovný hokej, ale šance scházely. K těm se postupně začala dostávat v závěru druhé části Třebíč. Po střele Buriana odklízel Kaláb puk z brankoviště. Nálsedně přišlo hned několik tvrdých střel hostů, které však měly stejný konec, lapačku či jinou část výstroje gólmana Dominika Furcha. Berounská výpomoc z pražské Slavie na ledě v závěru třetiny kralovala a jen díky Furchovi měli Medvědi stále velké šance něco se skóre udělat, naopak hosté z toho mohli být nešťastní.

Do třetí části se šlo stále za stavu 0:0, ale nakonec tento stav nevydržel dlouho. Hosté se po čtyřech minutách třetí části dostali po velkém tlaku do vedení, když Furch už neodolal a za jeho zády skončila střela třebíčského kapitána Davida Dolníčka, který využil momentu, kdy se berounský gólman přesouval. Hosté poté měli další šance na vstřelení pojišťující branky. Střely Čuříka i dvě z hole Kauta zlikvidoval Dominik Furch. Na druhé straně v dobré pozici minul Padělek, ale nakonec domácí dokázali srovnat stav. Tomáš Karpov dostal puk před útočnou modrou čárou a mezi obránci Třebíče prokličkoval jako mezi slalomovými brankami a s přehledem zakončil pod horní víko! Velká nepříjemnost pro domácí přišla za další půl minutu při vyloučení útočníka Pavla a hosté to dokázali potrestat. Od modré si na střelu mezi kruhy najel obránce Vlastimil Bilčík a prostřelil Furcha. A definitivní rozhodnutí přišlo o necelé dvě minuty později, křížnou nahrávku přetavil v gól Tomáš Vondráček. Beroun v závěru měl snahu o zdramatizování a vyrovnání, ale hosté to sehráli výborně a domácí k ničemu nepustili.



Vlastimil Bilčík po utkání Beroun - Třebíč 1:3



Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Medvědi Beroun 1933): V první třetině jsme byli o malinko lepší. V přesilovce jsme měli dvě šance na brankovišti. Ve druhé třetině byl soupeř lepší v pohybu a ve středním pásmu, a my se přes něj nemohli prokousat. Ve třetí třetině nebyla žádná aktivita, byly tam čtyři tutovky soupeře. Nebylo zdvojování, výpomoc hráčů. Třebíč se lépe pohybovala a od toho se všechno odvíjelo. Ze tří domácích zápasů s Mostem, Kadaní a Třebíčí byl tento s nejlepším soupeřem a výkon byl nejhorší a soupeř zaslouženě vyhrál. Ve třetí třetině byl soupeř lepší v agresivitě, nepomáhali jsme si, byli jsme u všeho druzí, nevyhráli jsme jediný souboj.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): První třetina byla vyrovnaná a opatrná z obou stran. Nelíbil se mi náš pohyb a aktivita. Do zápasu jsme se těžko dostávali, ale od druhé třetiny jsme byli lepší družstvo. Domácímu družstvu držel naději na lepší výsledek Furch. Samozřejmě je to trochu psychicky náročné, když máte za třetinu pět tutovek a on vám všechny zlikviduje. Nabádali jsme hráče k trpělivosti. Měli jsme si hlídat i nulu vzadu, protože kdyby domácí šli do vedení, bylo by to složitější. Ale ve třetí třetině se nám podařilo Furcha prostřelit, ale dostali jsem hloupý gól, kdy jsme nechali hráči soupeře dostatečný prostor se rozjet. Ale přes to se nám podařilo mužstvo semknout a zaslouženě došlo k vítězství.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024