Menu +

MOS – TRE 3:6 – Bílé hvězdy vítězné! V Mostě získaly čtvrtou výhru v řadě

Reportáže
T ř e b í č - Po třech vítězstvích zajížděla Horácká Slavia na led severočeského Mostu, kde ji čekal dvanáctý celek první ligy. Třebíčští se ujali vedení na začátku osmnácté minuty zásluhou Buriana a po trefách Šlahaře a Kauta se zdálo býti rozhodnuto. Domácí však nesložili zbraně a snížili na rozdíl jediného gólu, ještě do konce druhého dějství ale navýšil vedení Třebíče Vondráček, který využil nepřesnosti v rozehrávce mosteckých hokejistů. Na 2:5 upravil Lukáš Nahodil, vedení hostů ještě navýšil druhou trefou v utkání Tomáš Vondráček. Domácí už pouze kosmeticky upravili pro ně nepříznivý výsledek. Slavisté si tak připisují po čtvrté za sebou tři body.
Sdílejte článek
 
23.kolo, sobota 17.11.2012
MOS MOS
3:60:1, 2:3, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Nedrda (R. Kadela, Zucker), 36. Gengel (Kuběna , Bojer), 60. Smolka (R. Kadela, Nedrda) - 18. Burian (Rangl), 24. Šlahař (Nahodil), 32. Kaut (Dolníček, Rangl), 39. Vondráček, 54. Nahodil (TS), 57. Vondráček (Burian, Rangl). Rozhodčí: Pavlovič - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:6, navíc Havelka (MOS) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 213. Střely na branku: 36:23. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:6, 3:6.
Sestavy
HC Most: Volke (32. Melichar) - M. Rohan, Charousek, Hranáč, Pavlů, Tomeček, Látal, Havelka, R. Kadela - Kotrla, Slavíček, T. Rohan - Bojer, Kuběna, Gengel - Vaněk, Heřman, Zucker - Nedrda, Smolka, Adámek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Malena, Rangl, Bilčík, Zdráhal, Dlapa, Sláma, Čejka - Burian, Dolníček, Vondráček - Šlahař, Nahodil, Čuřík - Fořt, Kaut, E. Kadela - Křivohlávek, Moučka, Přibyl.

Komentář k zápasu

Oba celky vstoupili do utkání opatrně, Čiliak zasahoval po průniku Charouska v oslabení. Volke měl naopak problémy s ranou Šlahaře, ale poradil si. Čiliaka ohrozil i Bojer. Beze střely skončilo přečíslení Eduarda Kadely s Fořtem na jediného beka domácích, Havelka zasáhl výborně. Pak už se ale Horácká Slavia poprvé v utkání prosadila. Vilém Burian dostal přihrávku od Rangla, nabruslil si do mezikruží a střelou po ledě dokázal překvapit Volkeho. Vyrovnat se pokusil Gengel, ale nedokázal prostřelit klubko hostujících hráčů před Čiliakem.

V úvodu druhého dějství byl vyloučen Nahodil, když se pak ale vracel z trestné lavice, ujel společně s Jakubem Šlahařem do přečíslení dva na jednoho a předložil mu ideální přihrávku. Druhý jmenovaný ji zužitkoval střelou do prázdné branky – Volke se nestačil přesunout – 0:2. Chvíli nato prověřil mosteckého brankáře i Zdráhal. Stoprocentní šanci na snížení promarnil Slavíček, když nedokázal přehodit ležícího Čiliaka.

Na 0:3 upravil při přesilové hře Tomáš Kaut, který golfovým úderem po přihrávce Dolníčka překonal Volkeho z prostoru před brankou. Volkeho nahradil Melichar a domácí jako by ožili. Nejprve neudržel Čiliak prudkou střelu Romana Kadely od modré – puk, který se pomalu posouval do branky stačil ještě dorazit Nedrda – a poté pohodlně skóroval Ladislav Gengel, když mu poslal přihrávku brankovištěm Kuběna – 2:3.

Třebíč šla do čtyř a Mostečtí byli ve velkém tlaku, jenže se nedokázali prosadit a když spálil svoji příležitost i Zucker, zachytil Tomáš Vondráček nepřesnou domácí rozehrávku a prostřelil Melichara mezi betony.

Ve třetí třetině nejprve neuspěl v největší možné příležitosti Kotrla, když nedokázal proměnit nařízené trestné střílení po faulu Rangla. Mostecký útočník mířil na vyrážečku, Čiliak však jeho úmysl vystihl a vytěsnil kotouč mimo tři tyče. Domácí byli i nadále aktivní, pak střílel pro změnu jen do Melichara Kaut. Po akci Tomáše Rohana zakončoval velmi nebezpečně Smolka, Čiliak si však s obtížemi s jeho ranou poradil. Třebíčského brankáře zaměstnali i Nedrda a Charousek. Jen málo chybělo Bojerově střele.

Trestné střílení si vyzkoušel i Lukáš Nahodil a nedal Melicharovi sebemenší šanci – vypálil přesně pod horní tyčku. Na 2:6 zvýšil svou druhou brankou v utkání Tomáš Vondráček, když mířil nad beton mosteckého brankáře. Na konečných 3:6 upravil po krásné příhře Romana Kadely do mezikruží Pavel Smolka. To už ale běžela poslední minuta zápasu a o vítězi bylo rozhodnuto.



Ohlasy trenérů

Václav Baďouček - HC Most: Zase nás porazila naše střelecká impotence a aktivita hostujícího celku. Neměli jsme dostat ten gól na 2:4 ke konci třetiny. Možná kdybychom proměnili to trestné střílení, tak se s tím dalo ještě něco dělat. Dnes jsme ale dostali lekci z produktivity.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Chtěli jsme i v Mostě být úspěšní, ale ta cesta k vítězství nebyla jednoduchá. Hrál se takový divný zápas ve zcela komorní atmosféře. Dlouho to bylo o tom, kdo se víc přinutí k lepšímu výkonu. Nakonec jsme šli do vedení až na 3:0, ale před závěrem druhé třetiny nás soupeř těžce varoval, když vstřelil dva góly. Strašně důležitý byl gól Tomáše Vondráčka na 4:2. V kabině jsme si po druhé třetině řekli, že tohle varování už stačilo a ve třetí třetině bylo na hráčích vidět, že další komplikace připustit nehodlají. Vstřelili jsme další dva góly na 6:2, ale soupeř ještě v závěru dokázal kosmeticky upravit na 6:3. Ukázalo se, že ani s týmy ze spodku tabulky, ani s Mostem se nesmí hrát ani chvíli bez stoprocentní koncentrace. Jsme velice rádi, že máme i z Mostu další tři body.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024