Menu +

OLO – TRE 3:2 – Třebíčští drželi s Kohouty krok, rozhodla jediná branka

Reportáže
T ř e b í č - Jednatřicáté kolo zaválo Horáckou Slavii na Hanou, kde se střetla s Olomoucí. Domácí se dostali dvakrát do vedení, Třebíčští dokázali dvakrát odpovědět. Na průběžných 2:2 vyrovnával na začátku třetí třetiny Jakub Čuřík. Jenže domácím se podařilo skórovat ve čtyřicáté deváté minutě i po třetí, bílé hvězdy do třetice už vyrovnat nedokázaly, a proto odjíždí z hanácké metropole bez bodového zisku.
Sdílejte článek
 
31.kolo, středa 12.12.2012
OLO OLO
3:21:0, 1:1, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Řípa (Houdek, Herman), 36. Řípa (Pekr), 49. Diviš (Staněk) - 33. Ostřížek (Němec, Nahodil), 43. Čuřík (Křivohlávek, Nahodil). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Barteček, Moravec. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 763. Střely na branku: 32:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
HC Olomouc: Halász – Bartoň, Ondrušek, Houdek, Valenta, Janáček, Staněk, Nedbálek, Škůrek – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Kucsera, Hampl – Kolouch, Diviš, Selingr – Rác, Švaňhal, Vodný.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Malena, Rangl, Dlapa, Zdráhal, Dietz, Čejka, Sláma, Bilčík – Burian, Dočekal, Dolníček – Fořt, Němec, Ostřížek – Čuřík, Nahodil, Křivohlávek – Káňa, Kaut, Vondráček.

Komentář k zápasu

V olomoucké brance se podruhé za sebou ukázal Tomáš Halász, avšak byl to jeho protějšek Marek Čiliak, který musel hned v úvodních minutách čelit velkým šancím Švaňhala a Ondruška. Činit se ale musel i brankář domácích, který reflexivním vykopnutím levého betonu zneškodnil pokus Dočekala.

Když poté v akci dva na jednoho neuspěli Burian s Dolníčkem, chopila se slova domácí Mora. Kohouti dostali výhodu dvojnásobné přesilovky a šli do vedení, když Houdkovu střelu od modré čáry se štěstím do klece doklepnul Jiří Řípa. Ke konci třetiny mohl vyrovnat Lukáš Nahodil, ale tváří v tvář Halászovi zklamal.

Na začátku prostřední periody se v souboji s Richardem Divišem zranil Václav Čejka, který po pár minutách musel hrací plochu dokonce opustit. Třebíči se podařilo srovnat s Kohouty krok ve dvaatřicáté minutě, kdy poskytnutou přesilovku využil David Ostřížek, kterého před brankou elegantně našel Vojtěch Němec.

Olomouc však vyrovnávací branka nesložila, ba naopak. Hanáci hýřili pohybem, vedení na domácí stranu mohl strhnout už Kolouch, který se prezentoval pěknou individuální akcí, v zakončení ale na Čiliakovi ztroskotal stejně jako po chvíli Tomáš Houdek.

Tlak Kohoutů ale nakonec přeci jenom vyvrcholil druhým olomouckým gólem, o který se postaral znovu Jiří Řípa, jenž se po Pekrově přihrávce neunáhlil, udělal třebíčskému gólmanovi forhendový blafák a zavěsil do odkryté hostující svatyně. Svou druhou trefou v utkání vrátil Hanákům vedení.

Třebíč chvíli po přestávce dokázala znovu vyrovnat, když závaru před olomouckou brankou využil bývalý forvard Kohoutů Jakub Čuřík. Hosty vyrovnávací trefa povzbudila, jenže z územního tlaku Horácká Slavia gól nevybojovala.

Proto se potřetí v duelu dostali do vedení Olomoučtí. Robin Staněk dokázal na útočné modré najít najetého Richarda Diviše, který v samostatném úniku pokořil Čiliaka zakončením do bekhendu. Tentýž hráč mohl domácí vítězství potvrdit při hostující power-play gólem do prázdné třebíčské klece, jenže puk jen o pár centimetrů minul levou tyč.

Mora tak nakonec proti Horácké Slavii ubojovala cenné tři body, když zvítězila 3:2.





Ohlasy trenérů

Jan Tomajko - HC Olomouc: Byl to pro nás docela šťastný zápas, v závěru jsme měli na mále. Jednalo se o velmi vyrovnané utkání. Třebíč v celém zápase výborně bruslila a myslím si, že takhle dobře tady už dlouho nikdo nehrál. Byli jsme šťastnější o tu jednu branku a za tři body jsme hodně rádi. Podle mě si udržujeme dobrou výkonnost už delší dobu a naštěstí se vyvarujeme nějakým výkyvům. Je taky dobře, že se i nadále držíme na druhém místě, nesmíme se ale dívat na to, jak hraje Ústí.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, kam jedeme, protože Olomouc je doma prakticky neporazitelná. Chtěli jsme být první, komu se povede na Hané vyhrát po základní hrací době. Dostali jsme docela smolný první gól, i přesto jsme ale pokaždé dokázali odpovědět. V závěru rozhodla hloupá chyba, kdy jsme zapomněli na jednoho hráče, který rozhodl. V posledních sekundách jsme sahali na body, nastřelili jsme však jen tyč. Možná, že by nám bod slušel, ale na to se v hokeji nehraje.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024