Menu +

TRE - BER 3:0 - Třebíč znovu slaví, Čiliak udržel už pátou nulu v sezóně

Reportáže
T ř e b í č - K 34. kolu první hokejové ligy zavítal na led Horácké Slavie celek Medvědi Beroun 1933. V první třetině se hrál spíše bojovný hokej, více ze hry měli domácí, ovšem brankově toho zúročili pouze jedinkrát, a to z hole Martina Dočekala, který si krásně narazil s Dolníčkem. I hosté se radovali v první části, avšak Fiedlerova trefa nebyla uznána pro hru vysokou holí. Ve druhé části brnaka nepadla, ač domácí měli více možností skórovat, vždy však ztroskotali na výborném Sedláčkovi. Pokud jej překonali, pak Sedláčka zastoupil spoluhráč a téměř z brankové čáry dostal kotouč do bezpečí. Ve třetí dvacetiminutovce přidal svoji druhou branku v zápase Martin Dočekal, když využil přesilovou hru, hosté 2 minuty před koncem vsadili všechno vabank a hráli bez brankáře, tato výhoda byla podpořena o vyloučení Maleny. Ovšem tento risk jim nevyšel, když se do opuštěné klece trefil David Rangl. Horácká Slavia tak zaslouženě získala další tři body.
Sdílejte článek
 
34.kolo, sobota 22.12.2012
TRE TRE
3:01:0, 0:0, 2:0
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Dočekal (Dolníček, Laš), 56. Dočekal (Laš), 60. Rangl (Čiliak). Rozhodčí: Přikryl - Wesley, Klouda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1780. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Sláma, Dlapa, Bilčík - Dočekal, Dolníček, Laš - Nahodil, Ostřížek, Burian - Čuřík, Kaut, Křivohlávek - Vondráček, Káňa, Čech.
Medvědi Beroun 1933: Sedláček - Kaláb, Šulc, Přindiš, Jebavý, Beneš, Krejčí, Hertl, Knesl - Videlka, Stromko, Hrdel - Mrňa, Fiedler, Doležal - Trojan, Plichta, Čurda - Polák, Kadlec, Hošťálek.

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu mohli skórovat hosté, Doležalovu akci ale zastavila hra vysokou holí. Sedláčkovu pozornost prověřil Ostřížek. V čase 2:39 se prosadili domácí. Dolníček zavezl kotouč do útočného pásma a Dočekal zamířil mezi betony hostujícího brankáře. Záhy přišlo vyloučení Fiedlera za sekání, po střele Zdráhala ale našel Sedláček puk ve výstroji. Berounského brankáře ohrozil i Sláma. Starosti měl hostující brankář po akci Buriana s Ostřížkem.

V první dvacetiminutovce se hrálo de facto na jednu stranu. Ani další přesilovou hru Třebíč ale nevyužila, navíc se hrálo po chvíli ve čtyřech. Berounským ujel do brejku Nahodil, když obral na modré hostujícího obránce, Sedláček kotouč s notnou dávkou štěstí za svá záda nepropustil. Čiliaka prověřil Kaláb. Na třebíčského strážce brankoviště si nepřišel ani Hrdel. Velmi nebezpečná byla Videlkova teč do protipohybu Čiliaka. V dalších minutách hráli dvakrát domácí přesilovou hru, ovšem bez gólového efektu.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili Třebíčští aktivně, navýšit brankové skóre mohl Burian, když překonal i Sedláčka, puk však za brankovou čarou neskončil. Příliš nechybělo ani Lašově teči, kterou chtěl usměrnit kotouč do branky. Čiliaka ohrozil bekhendovým nahozením Stromko. Sedláčka zaměstnala Dlapova rána lehce nad. Prosadit se mohl z mezikruží Křivohlávek, z první ale mířil jen do brankáře hostí. Po vyloučení Dlapy šli domácí do čtyř, Berounští ale i nadále tahali za kratší konec. Příliš pohledný hokej k vidění nebyl, neprosadil se ani Nahodil, když se natlačil před Sedláčka a vystřelil. I další pohlednou akci domácích zastavil hostující brankář.

Na začátku třetí třetiny tečoval Dietzovu střelu nebezpečně Laš. Sedláčka prověřil i Ostřížek. Lašova střela nemohla hostujícího brankáře ohrozit. Čiliak měl plné ruce práce po nahození Berounských, kdy se ho chtěl překonat ještě dojíždějící Trojan. Ani další dvě akce hostů brankou neskončily, zamrzela příležitost probíjejícího se Krejčího. Dvakrát se prokličkoval před Sedláčka bez úspěchu Čuřík. Druhou branku Třebíče zhatila předcházející hra vysokou holí.

Pak se na ledě notně přiostřilo, hosté přitvrdili. Dietzovu ránu ukryl Sedláček do lapačky. Ani Ostřížkovy dorážky si cestu za brankáře hostí nenašly. Až v čase 55:19 si sjel mezi kruhy po souhře s Lašem Martin Dočekal a zamířil nikým neatakován přesně k tyči – 2:0. Krejčího nebezpečnou ránu pak zblokoval obětavě pádem právě Dočekal. Po vyloučení Maleny sáhli hosté k power-play, Krejčího i Mrňovu střelu Čiliak bez potíží kryl. Na konečných 3:0 upravil ranou přes celé kluziště do opuštěné klece David Rangl.



Tiskovka po utkání Třebíč - Beroun 3:0

Marek Čiliak po utkání Třebíč - Beroun 3:0

Martin Dočekal po utkání Třebíč - Beroun 3:0



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Samozřejmě to nebyl vůbec jednoduchý zápas. Laik, který se koukne na tabulku, tak šel na hokej s tím, že přijde nějaká přestřelka. To prostě tak není. Ten soupeř, který proti vám v dané chvíli stojí, je pro vás ten nejtěžší. My jsme dali v první třetině branku, ale soupeř hrál neskutečně obětavě. Těžko jsme se přes něj prokousávali. Chvilkami jsme byli trošku vyvalení z toho, že nám lehají do ran. Bylo to o druhém gólu, protože ve druhé třetině si myslím, že jsme se dostali do tlaku, měli jsme více ze hry a byli jsme i více usazeni ve třetině Berouna. Měli jsme tam asi dvě tutovky, tu Křivohlávkovu z brankoviště, kterou nedal. Určitě by se nám dýchalo líp. Za stavu 1:0 je to ošidné. Tam prostě uděláte jednu chybu, jednou vám přeskočí puk hokejku a je problém. Hrozně rádi jsme byli za ten druhý gól, v závěru už to bylo trošku vabank a dali jsme i třetí branku. Ale říkám, nebyl to vůbec jednoduchý zápas. Z hlediska toho, že jsme nepotvrdili to vedení brankově a soupeř hrál obětavě a myslím si, že v obraně velice slušně. Chtěl bych využít této příležitosti a poděkovat a popřát všem našim fanouškům krásné Vánoce a doufám, že si na hokej najdou cestu i mezi svátky, kdy 29. prosince hrajeme doma s Mostem.

Petr Novák – Medvědi Beroun 1933: Pro mě to byl první zápas na střídačce Berouna, kam jsem přišel včera, takže to bylo hodně těžké. Některé hráče jsem v podstatě ani neznal. Vypadalo to, jako když se baví děti v mateřské školce, protože jsem musel říkat příjmení. Teprve teď jsem poznal tým, to, co mu chybí, co je potřeba dělat. Nejlépe ty hráče poznáte v zápase. Objevilo se hodně věcí, které musíme napravit. Ten zápas jsme myslím zaslouženě prohráli, protože jsme si nevytvořili žádnou vyloženě gólovou šanci, kterou bychom mohli ohrozit jejich brankáře. Tím pádem jsme nedali gól. Domácí využili přesilovku na 2:0, to byl asi rozhodující okamžik v zápase, protože power-play za stavu 1:0 by se hrála asi líp než za stavu 2:0. Pak jsme udělali dvě vyloučení v posledních osmi minutách a to nás asi taky stálo možná lepší vyhlídky v posledních dvou minutách v power - play. Bylo to před koncem 2:0 a to bylo těžké otočit. Takže blahopřeji domácím k vítězství a přeji hezké Vánoce.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024