Menu +

HKR-TRE 6:2 – Úvodní utkání sezóny si Třebíč za rámeček nedá

Reportáže
T ř e b í č – Nečekaným debaklem skončil pro hokejisty Horácké Slavie úvodní zápas 1. ligy, když na východě Čech, kde se střetli s královéhradeckými Energetiky, prohráli 2:6. O obě třebíčské branky se postarala první řada – v úvodní třetině se trefil Robert Holý, v závěru skóroval Miroslav Fišer. Nepříjemný vstup do soutěže zažil gólman Filip Luňák, který byl již ve 14. minutě střídán Janem Koťátkem.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 8.9.2004
HKR HKR
6:25:1, 0:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Vyhlídal (Kolář), 6. Beck (Roubík), 10. Vyhlídal (Kolář), 14. Fořt (Roubík), 15. Razingar (Kolář), 59. Martinec (Šulc) - 8. Holý (Fišer), 58. Fišer. Rozhodčí: Kubeš - Kis, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1500. střely na branku: 42:22.
Sestavy
Mountfield HK: Dušek - Mečiar, Fejgl, Suchý Petr, Táborský, Linhart, Vyhlídal, Kolafa, Hendrich - Fořt, Roubík, Beck, Domin, Martinec, Šulc, Razingar, Rolínek, Kolář, Kubišta, Cetkovský, Suchý Pavel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (14. Koťátko) - Svačina, Kališ, Duben, Sedláček, Hrbáček, Kučný, Horák - Fišer, Holý, Fryauf, Oliva, Říha, Topol, Sobotka, Adamec, Wolf, Škoda, Caha, Čech.

Komentář k zápasu

Daniel Višňák (hchk.cz) - Vstup do nové prvoligové sezóny se podařil hradeckým hokejistům na výbornou, zato Třebíči, kterou porazili na svém ledě vysoko 6:2, vůbec nevyšel. V utkání už mohli hradečtí příznivci vidět čerstvou posilu v obraně, kladenského Tomáše Kolafu, ale i celou extraligovou formaci z Pardubic v podání Tomáše Linharta, Michaela Vyhlídala, Jana Koláře, Tomáše Rolínka a slovinského reprezentanta Tomaže Razingara. Pardubičtí hráči se pak v zápase postarali o tři branky, když nejhezčí byla asi ta na 3:1 z hole Michaela Vyhlídala pod horní Luňákovu tyč. O vítězství Energetiků rozhodla už první třetina, tu Hradečtí vyhráli vysoko 5:1, ve druhé části hry mohli domácí přidat ještě několik branek, šance jim buď zneškodnil brankář Jan Koťátko, nebo jim radost z branky překazila smůla v koncovce. V závěrečné části hry už pak oba týmy přidaly po jedné brance, za hosty snižoval na 5:2 loni ještě hradecký Miroslav Fišer a konečnou podobu dal výsledku v 59. minutě Tomáš Martinec.

JAK BĚŽELY MINUTY:

05´ – na ledě je pardubická formace. Jan Kolář nahazuje z rohu kluziště puk do Luňákova brankoviště, třebíčský brankář ho pouze ztlumil a dojíždějící Michael Vyhlídal otevírá svou bezprostřední dorážkou skóre zápasu

06´- obdobná akce domácích, do brankoviště hostů nahazuje kotouč Jaroslav Roubík a úspěšně doráží Patrik Beck – 2:0

08´ - otřesená Třebíč využívá přesilovou hru díky střele Roberta Holého a kontaktním gólem se vrací do zápasu

10´ - Horácká Slavia se neraduje ze snížení dlouho, mezi kruhy dostává přihrávku od Tomáše Martince Michael Vyhlídal a bombou pod horní Luňákovu tyč zvyšuje na 3:1

11´ - střelu Tomáše Cahy zastavuje Duškova tyč

14´ - přesilovou hru domácích využívá Patrik Fořt, který překvapil Filipa Luňáka, ten po brance na 4:1 přenechává místo v brankovišti Třebíče Janu Koťátkovi

15´ - o dvě minuty později nachází Jan Kolář našlápnutého Tomaže Razingara, který se řítí na Koťátka od poloviny hřiště sám a v zakončení se nemýlí – 5:1

20´ - Martina Fryaufa vychytal ve veliké šanci domácí gólman Dušek

39´ - nejblíže k brance měl Energetik Patrik Fořt, ale po přihrávce Jaroslava Roubíka jen těsně minul. Hradec měl ve druhé třetině jasnou převahu a Třebíč jen díky štěstí a brankáři Koťátkovi neinkasovala kupu branek

58´ - domácího gólmana překvapuje přízemní střelou mezi betony Miroslav Fišer – 5:2

59´ - Jan Šulc nachází v přesilové hře v pravé tyče volného Tomáše Martince a ten uzavírá skóre zápasů šestou brankou domácích.





Ohlasy trenérů

Kamil Konečný, Třebíč: ”O výsledku se rozhodlo už v první třetině, ale nemyslím si, že v dalších třetinách, pro nás výsledkově příznivějších, jsme hráli lépe. Spíš bych řekl hlavně v druhé třetině snad hůře než v té první. Je pravdou, že pro nás byl začátek zápasu poměrně nešťastný, protože některé branky byly náhodné, ale to samozřejmě k hokeji patří. To, že si pak naši hráči nedokázali ani přesně přihrát na pět metrů ukázalo, jak na tom obě mužstva v samotném utkání byla. Výsledek je, myslím si, spravedlivý“.

Ladislav Kolda, Hradec Králové: ”Nám se podařila první třetina, dali jsme góly a soupeři odskočili na rozdíl čtyř branek, to se poté hraje samozřejmě lépe, začíná se všechno dařit. V té druhé třetině, jsme si vytvořili spoustu brankových šancí, ale Koťátko, který vystřídal Luňáka, nás vychytal. Jsem rád, že jsme gól ve druhé třetině nedostali a drželi si potřebný náskok. Utkání jsme měli myslím pod kontrolou a zvládli jsme ho, určitě mě těší, že jsme začali ligu vítězstvím.”


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024