Menu +

TRE-UNL 0:3 – Půlka zápasu dobrá, pak přišel útlum

Reportáže
T ř e b í č – Až do poloviny zápasu byl duel 7. kola první hokejové ligy mezi Horáckou Slavií a ústeckými Lvy poměrně vyrovnaný. Pak však domácím začal docházet dech, Severočeši dvakrát poslali puk za Luňákova záda a začali mít nad domácími navrch. Jakákoli možnost o zdramatizování zápasu vzala za své v 57. minutě, kdy červenobílí inkasovali po třetí. Třebíč se neprosadila ani jednou, i přes slušné šance vyhořela v koncovce.
Sdílejte článek
 
7.kolo, sobota 25.9.2004
TRE TRE
0:30:0, 0:2, 0:1
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 27. Kříž (Lipina), 36. Švík (Pazourek), 57. Hodek (Koudelka). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 459. Střely na branku: 22:29. Rozhodčí: Horák - Kis, Prchal.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Kališ, Horák, Hrbáček, Svačina, Kučný, Duben, Dusík, Škoda - Holý, Žiška, Fišer - Valko, Oliva, Řiha - Beroun, Sobotka, Topol - Caha, Čech, Wolf.
HC Slovan Ústí nad Labem: Sáblík - Kříž, Kubeš, Vála, Drábek, Kudrna Jan, Kočí, Pavlas, Mazanec - Sýkora, Hodek, Koudelka - Vlček, Lipina, Kudrna Jiří - Švik, Fink, Jankových - Jelínek, Pazourek, Přeučil.

Komentář k zápasu

TRE-USt

V první třetině se hrál svižný hokej, ve kterém však nebyla nouze o tvrdé střety.

První třetina byla velmi hokejová, plná rychlého bruslení od branky k brance a také pohledných šancí, které si vypracovaly oba týmy. Třebíč chtěla soupeře hned od začátku překvapit důraznou hrou a snažila se usadit v jeho pásmu. Celkem se jí to dařilo. Ve 3. minutě se pěknou tečí předvedla třebíčská posila ze Znojma Jiří Beroun, puk ale zamířil vlevo od Sáblíkovy branky. V 5. minutě unikl Sobotka, jeho pokus však Sáblík za přispění ústecké obrany zlikvidoval. Za dvě minuty při Holého střele diváci už už slavili gól. Puk se ale odrazil od pravé tyčky a po čáře přetančil přes šířku celé branky, aby se od levé tyčky odrazil mimo brankoviště. Červené světlo za ústeckou brankou se nerozsvítilo a rozhodčí nechal hru pokračovat. Ve 13. minutě na druhé straně zahrozil Vlček a ihned po něm i Lipina. Luňák společně s kolegy z obrany jejich pokusy stačil zneškodnit. Obrovskou šanci na vstřelení branky měl Žiška se svým brejkem v poslední minutě prvního dějství. Třebíčskému kapitánovi tváří v tvář Sáblíkovi však puk v rozhodující chvíli sklouzl z hole.

TRE-UST

Fišer s Luňákem proti Kudrnovi

Zatímco první třetinu měli v režii domácí, ve druhé již přebrali otěže hosté. Hned v jejím úvodu ohrozil Luňákovu branku Koudelka, vzápětí poté nadvakrát i Pazourek a do třetice i Kočí, který od modré tvrdou střelou trefil masku třebíčského brankáře. Gól se nad ledem vznášel jako přízrak, který se zhmotnil ve 27. minutě poté, kdy Severočeši po Kučného vyloučení hráli přesilovku. V perfektně zahraném zámku si Lvi pohráli s bránícími hráči, Kříž si najel téměř před Luňáka a po Lipinově asistenci otevřel skóre – 0:1. Horácká Slavia mohla vyrovnat po Olivově úniku. Třebíčského matadora však i za cenu faulu zastavil Vála. K němu si za necelou minutu přišel sednout i ex-třebíčský Mazanec, a domácí tak mohli hrát pět proti třem. Dvojnásobná početní výhoda jim však nebyla nic platná, stále nemohli trefit puk, jak by chtěli, Valkovy a Fišerovy šance zůstaly neproměněny. Za to posléze přišel trest v podobě další branky Ústí – Pazourek si u mantinelu perfektně načasoval svoji přihrávku na Švíka, který se trefil přesně mezi Luňákovy betony – 0:2.

TRE-UST

Hned tři Třebíčští vystartovali proti Danielu Hodkovi.

Ve 49. minutě mohlo být rozhodnuto. Hosté se dostali do přečíslení, ale střílející Pazourek ztroskotal na Luňákově lapačce, jíž třebíčský gólman vyrazil puk vysoko za branku. Domácí se dostávali do šancí jen sporadicky, Lvi měli na ledě prakticky volné pole působnosti. V 52. minutě při hře čtyři na čtyři se až ke třebíčské brance proháčkoval Sýkora, na poslední chvíli jej však tvrdě zastavili domácí obránci. Definitivní ortel přišel v 57. minutě, kdy se za předchozí hru v šesti dostali domácí opět do oslabení. Nejprve se proti Luňákovi neprosadil Jelínek, který těsně přestřelil klec domácích. Lépe už se vedlo Hodkovi, jenž puk i s Luňákem natlačil za brankovou čáru, a stanovil tak konečné skóre utkání – 0:3.





Ohlasy trenérů

TRE-UST


Vít Borůvka (asistent trenéra HC Ústí nad Labem): "Byl to rychlý svižný zápas, v němž soupeř hrál velice dobře. Dva góly, které jsme dali, však jeho útočnou snahu utlumily. Myslím, že jsme zde předvedli dobré utkání. Podržel nás v něm brankář Sáblík, měli jsme štěstí při dvou vyložených šancích Třebíče, navíc jsme udrželi čisté konto. Domnívám se, že jsme vyhráli zaslouženě."



Kamil Konečný (trenér SK HS Třebíč): "Musím potvrdit slova kolegy. Je pravda, že Ústí vyhrálo zaslouženě, síla jeho mužstva byla patrná již od začátku utkání. Bohužel, je pravda, že máme trošku smůlu v zakončení, takhle inkasujeme, naše sebevědomí jde rapidně dolů a hráči si pak nevěří. Nedá se říct, že by přestali úplně bojovat, ale nedostávají se do šancí."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024