Menu +

MBL – TRE 4:1 – Semifinále č. 1 pro Boleslav, Třebíčští se chtějí zlepšit

Reportáže
T ř e b í č - Bruslařský klub potvrdil v úvodním utkání semifinále roli favorita a vede v sérii hrané na čtyři vítězná utkání 1:0 na zápasy. Domácí se ujali vedení ve třetí minutě, v sedmé pak využili přesilovou hru. Na začátku druhé dvacetiminutovky to bylo už o tři branky. Po polovině utkání snížil sice David Ostřížek na 1:3, ještě do přestávky ale vedli Boleslavští 4:1. Třetí třetina už branku nepřinesla.
Sdílejte článek
 
, pátek 8.3.2013
MBL MBL
4:12:0, 2:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Pitule (Žabka, Bohunický), 7. Výborný (Vrbata), 23. Nouza (Vrbata), 38. Jindra (Vrbata, Výborný) – 31. Ostřížek (Křivohlávek). Rozhodčí: Horák, Wagner - Frodl, Komárek. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3240. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Kafka, Výborný, Jiránek – Nouza, Vrbata, Ondřej – Koudela, Havlíček, Pitule.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Malena, Rangl, Dlapa, Zdráhal, Čejka, Bilčík, Dietz, Sláma – Káňa, Dolníček, Dočekal – Křivohlávek, Ostřížek, Vondráček – Fořt, Nahodil, Čuřík – Kadela, Kaut, Přibyl.

Komentář k zápasu

Lépe úvodní minuty zvládli Bruslaři, aktivní hrou dostávali svého soupeře pod souvislý tlak a jeho brankové vyjádření na sebe nenechalo dlouho čekat. Boris Žabka musel po vyhraném buly až za svou branku, geniální přihrávkou ale nastartoval na útočné modré zapomenutého Tomáše Pituleho a ten zasunul kotouč mezi betony bezmocného Čiliaka. Mladý útočník tak své první střídání po návratu do boleslavské sestavy oslavil důležitým úvodním gólem střetnutí. Na rozdíl dvou branek mohl prakticky vzápětí navýšit Nouza, jeho teč rány od modré si ale cestu až do třebíčské svatyně nenašla. Jedním z rozhodujících faktorů série play-off jsou přesilové hry a celku z města automobilů se v nich zatím daří náramně.

Právě v početní výhodě dostal za brankou příliš volného prostoru David Výborný, vyjel si do střelecké pozice a potrestal Čiliakovo poněkud laxní krytí bližší tyče. Právě přes výstroj třebíčského golmana totiž neposedný kousek černé pryže proskotačil až za brankovou čáru. Ani za takto nepříznivého vývoje se Horácká Slavia nevzchopila a nepřevzala otěže zápasu. Naopak to mohl být agilní Jiránek, kdo málem vytěžil třetí přesný zásah z dobré práce v brankovišti, Čiliak ale s notnou dávkou štěstí stihl hru zasednutím přerušit. Nejnebezpečnější situaci na druhé straně hřiště měl na svědomí Jan Křivohlávek, po jehož střele zazvonil vnější oblouk Willovi branky.

Ambice celku, který by měl Bruslaře v cestě za vytouženou baráží významně potrápit, začali hosté naplňovat až v třetině druhé. Do odvážného průniku se pustil Tomáš Vondráček, jeho pokus od mantinelu domácí obrana včas zablokovala. Navzdory třebíčské snaze o vstřelení kontaktní branky se červené světlo rozsvítilo znovu za Čiliakem. Tomáš Nouza přebruslil obranu soupeře, zpracoval skákavý kotouč a prosadil se přesnou střelou k tyči. Středočeši se po třetím gólu poněkud uspokojili a zákroky na hranici pravidel poskytli svému soupeři několik po sobě následujících přesilových her.

Paradoxně se ale Třebíči podařilo udeřit až v rovnovážném počtu mužů na ledě. Při hře ve čtyřech se k dorážce z brankoviště probil David Ostřížek a pohodlně zdvihl svoji ránu nad Willův beton. Hostům vlilo snížení do žil čerstvou krev a svého protivníka dostávali nadále pod tlak. Po jednom takovém závaru mohl na rozdíl jediné branky snížit Nahodil, v klíčovém okamžiku ho ale zradilo zpracování. Will měl i štěstí, to když se odražený kotouč od zadního plexiskla vrátil přes horní tyčku do brankoviště a jen díky skákavému pohybu ho Třebíčtí nedokázali dostat za brankovou čáru. Tlak hostujícího celku nabral vážné trhliny před druhou sirénou. Josef Jindra z nedostatku jiných alternativ nahodil na branku, Čiliak si na jeho padající list nadskočil a nešťastně si při tom puk srazil do branky. Hostující golman se musel pod maskou hodně červenat.

Vstup do závěrečné třetiny byl z obou stran opatrný. Jako první se osmělila Třebíč zásluhou Jakuba Čuříka. Hbitý útočník prokličkoval kolem obránců a bekhendem vyzkoušel Willovu pozornost. Do nebezpečného protiútoku se pustili Havlíček s Výborným, střela prvně jmenovaného po teči obránce procestovala jen těsně kolem pravé tyče. Horáckou Slavii pomalu ale jistě začínal tlačit čas a tak čím dál víc pokusů směřovalo ihned po přechodu útočné modré na Willa. Ten jen s velkými obtížemi krotil ostrý pokus Vondráčka.

Hodně blízko kýženého snížení byl Ostřížek, po jeho dorážce už hosté zdvihali ruce nad hlavu, boleslavský brankář ale zázračně zasáhl. Půl minuty dlouhou dvojnásobnou početní výhodu zkoušel v gól přetavit i obránce Rangl, domácí obrana byla ale i tentokrát dostatečně pevná a ošemetné chvilky přežila bez úhony. Když na druhé straně Němeček ranou od modré jen rozezvučel tyčku, bylo už jasné, že první vítězný bod si po zásluze připíše Mladá Boleslav.



Kamil Pokorný po SF1 Ml. Boleslav - Třebíč 4:1

David Ostřížek po SF1 Ml. Boleslav - Třebíč 4:1



Ohlasy trenérů

Marian Jelínek - BK Mladá Boleslav: Opravdu dobrá byla z naší strany první třetina. Ta druhá byla spíš taková holomajzna a ve třetí už šlo hlavně o to neudělat chybu a pohlídat si výsledek. Chybí nám nějací hráči, ale ti mladší je zastoupili velmi obstojně. Nechci ale být přehnaně optimistický, spíš naopak – byl to teprve první zápas.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Myslím si, že rozhodla první třetina a náš nepovedený vstup do utkání. Zřejmě na nás dolehla tíha okamžiku. Spousta našich hráčů je mladých a semifinále první ligy proti soupeři, který ještě loni hrál extraligu, ještě nezažili. První třetina byla z naší strany velmi pasivní a soupeř se dostal do dvoubrankového vedení, třetí gól byl po naší chybě a ačkoli se nám podařilo snížit a dostali jsme se do hry, spálili jsme hned další tři tutovky. Pokud chcete takového soupeře porazit, musíte být produktivní, protože on vám těch šancí moc nenabídne. Po čtvrtém gólu pak bylo rozhodnuto. Přesto věřím, že jsme schopni Boleslav v dalším utkání potrápit.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024