Menu +

Úvod zápasu přiblížil play-off

Reportáže
Dvě rychlé branky v prvních třech minutách nasměrovaly Horáckou Slavii k důležitému vítězství nad rivalem z Ústí nad Labem. Ústí sice ve druhé třetině snížilo, ale Třebíč si vedení pohlídala a když v poslední části přidal Robert Holý svou druhou a celkově čtvrtou branku, nebylo o vítězi pochyb. Horácká Slavia nyní po vítězství v poměru 4:1 má pět kol před koncem základní části na sedmé příčce na devátý Žďár náskok pěti bodů.
Sdílejte článek
 
35.kolo, sobota 25.1.2003
TRE TRE
4:12:0, 1:1, 1:0
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 1:15 Oliva (Beroun, Dubec), 2:21 Holý (Žiška, Kříž), 25:34 Fryauf (Zahradník), 55. Holý (Žiška, Kříž) - 25:10 Stavenský (Müller). Rozhodčí: Jeřábek - Dědek, Dřínovský. Vyloučení: 4:7, navíc Hubáček 10 min, Ševc (oba Ústí) na 5 min. + do konce zápasu. Využití: 2:0. Diváci: 1950.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda – Mocek, Kříž, Hrbáček, Kališ, Klimeš, Pecka – Kaňka, Žiška, Holý – Beroun, Oliva, Dubec – Fryauf, Zahradník, Vítek.
HC Slovan Ústí nad Labem: Kučera (55. Fikrt) – Pavlas, Beránek, Drábek, Kasík, Florián, Ševc, Černý – Hubáček, Tvrzník, Netík – Paleček, Müller, Morvay – Duras, Polodna, Stavenský – Kracík, Mráz.

Komentář k zápasu

S. Neruda

Stanislav Neruda měl svým výkonem velký podíl na výhře domácích

Lvi se ani nestačili rozkoukat a Oliva lehkou žabkou překonal Kučeru – 1:0. Tlak Třebíče pokračoval, před Kučerovou svatyní úřadovali Žiška, Vítek a Fryauf tak dlouho, dokud nebyli nedovoleně zastaveni hostujícím Ševcem, který si za svůj zákrok nebezpečně vysokou holí odjel odpočinout na trestnou lavici. Jeho faul paradoxně potrestal sám Kučera, jenž si za svá záda skopl puk, který před ústeckou branku nahodil Holý – 2:0. Poté se již hra vyrovnala a do šancí se dostával i Slovan. Velký závar se jim před Nerudou podařilo vyvolat v páté minutě, ale třebíčský gólman za pomoci svých kolegů z obrany vyřešil celou záležitost se stoickým klidem. Domácí brankář se zaskvěl i ve 14. minutě, kdy i přes mírné obtíže zlikvidoval tvrdou střelu Ústeckých. 70 vteřin před koncem první části si Oliva vysloužil čtyřminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí, a tak domácí úvodní třetinu dohrávali ve čtyřech.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky přesilovka Slovanu pokračovala. Ústí bylo velmi blízko gólu, ale všechny jeho šance ztroskotávaly na bezchybném Nerudovi. Severočeši měli i poté, co se Oliva vrátil na led, výraznou převahu, kterou korunovali brankou ve 26. minutě. Müller na Nerudu vyslal velmi tvrdou střelu, jež třebíčský gólman pouze vyrazil před Stavenského, jenž plachtící puk ze vzduchu sklepl za brankovou čáru – 2:1. Jenže časomíra odpočítala pouhé 24 vteřiny a rozdíl ve skóre byl opět o dva góly. Fryauf po Zahradníkově asistenci učebnicovým blafáčkem vyškolil Kučeru a zvýšil na 3:1. Hosté mohli snížit dvě minuty poté, ale Neruda Polodnův úmysl vystihl. Podobně se na druhé straně předvedl i Kučera, jenž ve 34. minutě vychytal Vítkův brejk.
tre-ust

Na začátku třetí třetiny se opět ukázal Neruda, na němž si vylámal zuby Stavenský. V 54. minutě se Florián provinil sekáním, a proto domácí opět hráli přesilovku. Provinilý hráč se nakonec z lavice hanby vrátil dříve, než měl v plánu. Podobně jako při první brance i nyní přesilovku zužitkoval Holý, který z úhlu poslal puk do sítě hostů a o vítězi bylo rozhodnuto – 4:1. Kučera se poté nechal vystřídat Fikrtem. Utkání se už pouze dohrávalo, když 10 vteřin před závěrečnou sirénou se stalo něco nečekaného. Hostující Ševc, místo aby obloučkem vyhodil puk přes celé hřiště a zápas tak v klidu ukončil, volil střelu o mantinel. Puk vyslaný z jeho hole však trefil do zad čárového rozhodčího, který padl jako podťatý. Ševc za tento, ač asi neúmyslný zákrok vyfasoval 5 minut a osobní trest do konce utkání.

Milan Krčmář





Ohlasy trenérů

trenéři
Jindřich Setíkovský (trenér HC Slovan Ústečtí lvi): Chci soupeřit pogratulovat, protože vyhrál zaslouženě. My jsme nastoupili uvozovkách s profesionálním přístupem, kdy se zápas rozhodl v prvních dvou minutách. Pustili jsme soupeře do dvou šancí, které dokázal využít. Pak jsme sice určité šance na srovnání měli, ale byli jsme nevýrazní, navíc Neruda chytal výborně. Naopak Marcel Kučera v naší brance, který v posledních zápasech podával výborné výkony, tentokrát, ne že by zklamal, ale nechytil nic navíc. Navíc dostat v prvních dvou minutách, kdy není rozchytaný – to na psychice nepřidá.

Rostislav Čada (trenér SK HS Třebíč): Musím v první řadě za tu gratulaci poděkovat a doplnit informaci o našem vstupu do utkání. Musím podotknout, že Ústí poté bojovalo a utkání neodevzdalo. Diváci tak až do čtvrtého gólu, kdy jsme zápas uzavřeli, viděli velmi vyrovnanou hru. Samozřejmě, kromě výkonu celého mužstva musím vyzdvihnout výkon Standy Nerudy, který v momentě, kdy nás soupeř mohl ohrozit, to mužstvo podržel. Takových situací nebylo moc, ale byly tam. To právě je úkol gólmana a ten splnil Standa velmi dobře.
My jsme byli trošku nuceni změnit taktiku, protože když chceme do play-off, musíme doma dělat tři body. Takže jsme začali hrát trošku otevřeněji. Máme tam taky některé herní situace, které byly v minulosti řešeny trošku jinak. Daří se nám to a my s tím můžeme být, a taky jsme spokojeni.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024