Menu +

TRE - JIH 4:1 - Hattrick! Horácká Slavia potřetí za sebou vyhrála Regionální pohár

Reportáže
T ř e b í č - V poslední přípravě před sezonou přicestovala do Třebíče Dukla z nedaleké Jihlavy. V první třetině padly dvě branky, na každé straně jedna. Druhou třetinu měly lepší Bílé hvězdy a do kabin si nesly dvoubrankové vedení. Ve třetí třetině Třebíč výhru pojistila a opět po roce má ve svých rukou Regionální pohár. Diváci viděli v zápase úplně všechno. Navíc po konci utkání vyzval jihlavský Martin Jícha na bitku Milana Hrušku, ve které zcela jasně vyhrál třebíčský borec a symbolicky tak podtrhl výhru Horácké Slavie.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, úterý 3.9.2013
TRE TRE
4:11:1, 2:0, 1:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Laš (Čuřík, Dolníček), 21. Dolníček (Laš, Čuřík), 36. Nahodil (Wasserbauer, Vondráček), 54. Moučka (Paták, Čech) – 15. Čachotský (Zeman, Podlipnik). Rozhodčí: -. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1060. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Rangl, Hruška, Dietz, Dlapa, Bilčík, Čejka, Peroutka – Laš, Dolníček, Čuřík – Wasserbauer, Nahodil, Vondráček – Křivohlávek, Kadela, Přibyl – Čech, Moučka, Paták.
HC Dukla Jihlava: Rittich – Zadražil, Andersons, Jícha M., Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Štebih, Kaláb – Kadlec, Střecha, Jícha L., Velecký, Malec, Zeman, Čachotský, Březina, Mikeš, Kuřítko, Důras.

Komentář k zápasu

V brance s Falterem, v poli s Hruškou a Křivohlávkem vyjeli Třebíčští do posledního přípravného duelu s Duklou Jihlava. První velká šance se zrodila před Rittichem, když na něj dotíral velice nepříjemně Čuřík v přesilovce domácích. Pak ještě pálil Nahodil. Falter se zahřál při pokusu Malce. Krátce po polovině třetiny padl první gól. Vyloučený Štebih sledoval, kterak po pravé straně proletěl Marek Laš a dělovkou otevřel skóre. Bílé hvězdy se z vedení neradovaly dlouho. Uplynuly necelé dvě minuty hry. Zemanovu šanci dokázal Falter zneškodnit, ovšem na dorážku Tomáše Čachotského reagovat nedokázal. Z dalších příležitostí se v první periodě nic neurodilo.

Ve druhé dvacetiminutovce držela otěže zápasu v rukou Horácká Slavia. Už v čase 20:25 přesně zakončil David Dolníček akci Marka Laše. Za chvíli zkoušel štěstí Hruška. Dukla se snažila od odpor při vyloučení Bilčíka, Faltera však neohrozila. V polovině zápasu se domácím naskytla výhoda dvou mužů v poli, Rittich se ocitnul v ohni střel, žádnou však za svá záda nepustil.

Horácká Slavia si spravila chuť po faulu Podlipnika, který rozhodčí ocenili čtyřmi minutami. Lukáš Nahodil číhal u pravé tyčky, a když ho našel přesný pas od Wasserbauera, neměla opora Třebíče problém zavěsit do odkryté branky. Přes vyloučení Čuříka šla do kabin mnohem spokojenější družina Kamila Pokorného.

Dukla se dostala do dobré možnosti ve své přesilovce. Zemanovu jedovku z výtečné střelecké pozice zneškodnil Falter. Mezitím naskočil do hry Čuřík a byl vyslán do sóla. Ovšem ani on nenašel recept, kterak skórovat. Vojáci zvýšili iniciativu. Na Faltera nevyzráli Jícha s Veleckým, v přesilovce pálil zprava Zeman. V minutě dvaapadesáté pálil Velecký nepřesně. O dvě minuty později už bylo rozhodnuto. Jaroslav Moučka se zbavil svého strážce, najel si mezi kruhy a svou střelu schoval mezi hráče, takže gólman Rittich nestačil pořádně zareagovat. Třebíč tak po roce obhájila vítězství v Regionálním poháru. Nic na tom nezmění poslední zápas Dukly s Havlíčkovým Brodem, který je na programu ve čtvrtek.



Petr Vlk po utkání Třebíč - Jihlava 4:1

Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Jihlava 4:1

Martin Falter po utkání Třebíč - Jihlava 4:1

Tomáš Kaláb po utkání Třebíč - Jihlava 4:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Třebíč: Jsem spokojený s předvedenou hrou. Generálnímu manažerovi bude v kanceláři zase rok stát pohár a byl bych rád, kdyby nám přinesl tolik štěstí, jako vloni a předloni. Předvedený výkon byl taktický, vyzrálý, hráli jsme výborně do obrany, defenzíva se nám hodně zvedla. Na každém zápase však najdete i negativa. Mrzí mě přesilovka pět na tři a byly tam také tři zbytečné útočné fauly, takže to si řekneme, protože to by nás v mistrovských zápasech mohlo mrzet. Zhruba tento kádr, který tady byl dnes, včetně zraněného Tomáše Kauta, byl měl být k dispozici, jak doufám, pro celou sezonu.

Petr Vlk – Jihlava: Nejsem spokojený, náš výkon byl z mého pohledu hodně špatný. Domácí byli ve všech hokejových činnostech lepší a zasloužili si vyhrát. Víc to rozebírat nebudu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024