Menu +

BNJ – TRE 0:3 – Druhé čisté konto v sezóně, Třebíč s Falterem v bráně vynulovala Benátky

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia s Fořtem i Sedláčkem v sestavě porazila Benátky nad Jizerou. Branky stříleli pouze slavisté. Ve čtvrté minutě se prosadil tečí kapitán David Dolníček, který pak vyslal po polovině utkání, ve třiatřicáté minutě, do brejku i skórujícího Čuříka. Dvoubrankový rozdíl ještě navýšil ve třetí třetině Wasserbauer, když tečoval Dujsíkovu střelu. Naproti timu Martin Falter v bráně Bílých hvězd, nemusel ze své sítě lovit ani jeden puk a připsal si tak první nulu v sezóně.
Sdílejte článek
 
10.kolo, středa 9.10.2013
BNJ BNJ
0:30:1, 0:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Dolníček (Laš), 33. Čuřík (Dolníček, Falter), 50. Wasserbauer (Dujsík, Nahodil). Rozhodčí: Petružálek – Koskuba, Šulo. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 0:3.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Melicherčík – Pyrochta, Šimek, Ulrych, Jánošík, Pabiška, Niko, Vitásek – Špaček, Plodek, Psota – Krejčík, Skořepa, Klimt – Jonák, Dušek, Bárta – Vařecha, Bortňák, Dlouhý – Maďar.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Rangl, Malena, Hruška, Dietz, Dlapa, Bilčík, Dujsík – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Kaut, Kadela, Křivohlávek – Přibyl, Sedláček, Fořt.

Komentář k zápasu

Domácí v utkání střelecky propadli na celé čáře, přitom už po jednadvaceti vteřinách hry mohli být tím týmem, který otevře skóre, protože vystihli chybu třebíčských beků, avšak Matěj Psota z ideální parkety mezi tři tyče nezamířil. A tak do vedení šla Horácká Slavie. Marek Laš nahodil kotouč směr Melicherčíkova branka a David Dolníček puk tečoval mimo dosah slovenského brankáře v benáteckých službách - 0:1. Stejný hráč mohl udeřit i podruhé, a to dokonce ve vlastním oslabení. Prohnal se po levém křídle a mířil sám na Melicherčíka. Toho si rozhýbal, ale bekhendovou kličku nedotáhl do úspěšného konce, neboť trefil jen betony gólmana Benátek. Přesilovky v první třetině nebyly pro Benátky vůbec tou silnou stránkou, protože si nedokázaly pořádně přihrát. V závěru první třetiny dostal exkluzivní příležitost k vyrovnání Michal Bárta, jenž se dostal do samostatného úniku. Špatné zpracování skákavého puku ale zapříčinilo, že benátecký útočník nedokázal vůbec zakončit.

Na začátku druhé části hry pláchli hosté do rozhozené obrany domácích, střelu zlínského mladíka Sedláčka Melicherčík vyrazil a poradil si na jedničku i s následnou dorážkou. Třebíčští stále častěji ohrožovali Melicherčíka v brance Benátek, který ale pokusy hostí likvidoval. A tak v době, kdy se utkání přehouplo do své druhé poloviny, mohli udeřit domácí. Vařechovu střelu Falter vyrazil podél své branky přímo do míst, kde číhal připravený Dlouhý a ihned z úhlu pálil do odkryté klece, avšak Falter i tento pokus za svá záda nepustil. Jak to tak bývá, po neproměněné šanci přichází trest. Martin Falter rozjel přihrávkou na Dolníčka útočnou akci, kterou zhodnotil úspěšným blafákem Jakub Čuřík - 0:2. Plodkova teč v závěru druhé třetiny již na dvoubrankovém vedení hostí nic nezměnila.

Ve třetí části hry si Horáci své vedení hlídali a Benáteckým se vůbec nedařilo s výsledkem něco udělat. Vyústilo z toho, že si Benátky v poslední dvacetiminutovce nevypracovaly téměř žádnou gólovou příležitost. Několik střel sice Falter pochytal, ale ty nebyly z kategorie příliš obtížných. Když na konci 50. minuty hosté udeřili potřetí, bylo jasné, že Benátečtí už na body nedosáhnou. Dujsík střílel od modré čáry a před brankou hlídkující Jan Wasserbauer jednoduše a účinně sklepl puk mezi Melicherčíkovy betony, kudy touš proklouzl až do sítě - 0:3. Po této brance zbyli na stadionu opravdu jen ti nejvěrnější fanoušci domácích, skóre se už do konce utkání neměnilo, a tak Horácká Slavia potvrdila venkovní formu a oslavila další výhru.





Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák - HC Benátky nad Jizerou: Narazili jsme na soupeře, který byl na nás dobře připraven a hrál dobře dozadu. I když jsme ve druhé a třetí třetině měli více ze hry, tak bohužel, když nedáme branku, nemůžeme uspět.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnešní zápas jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Od gólmana až po posledního hráče jsme dnes plnili všechno, co jsme si před zápasem řekli. Podali jsme zodpovědný výkon a v každé třetině jsme dali po jedné brance. Rádi jsme i za čisté konto, na kterém má podíl naše výborná obranná hra a velmi dobrý pohyb po celém hřišti. Měli jsme ještě mnoho dalších šancí a brejků, takže skóre mohlo být ještě vyšší. Produktivita by mohla být lepší, ale máme tři body a za to jsme velmi rádi.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024