Menu +

BER – TRE 0:2 – Třebíčští si smlsli při sérii výher také na Medvědech z Berouna

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy z Třebíče si připsaly čtvrté vítězství v řadě, když si dokázaly poradit s Berounem na jeho ledě. Hned první brankovou příležitost využil Jan Wasserbauer, jenž zužitkoval krásnou přihrávku Mrázka. Perfektně přihrával v osmačtyřicáté minutě také Mikeska a osamocený Pivko přidal druhou branku Horácké Slavie. Další čisté konto si připsal nejvytíženější brankář celé ligy, Martin Falter.
Sdílejte článek
 
34.kolo, středa 18.12.2013
BER BER
0:20:1, 0:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Wasserbauer (Mrázek, Přibyl), 48. Pivko (Čuřík, Mikeska). Rozhodčí: Bejček – Černý, Štětina. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Svoboda – Kolařík, Látal, Chalupa, Špelda, Sklenička, Kužel, Růžička – Marek, Hrdel, A. Půlpán – Vrdlovec, Matějka, Stránský – Divíšek, Kubeš, Ondráček – T. Půlpán, Malý, Markulinec.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Dietz, Bilčík, Dlapa, Dujsík, Peroutka, Valenta – Laš, Nahodil, Vondráček – Křivohlávek, Mikeska, Čuřík – Pivko, Kaut, Čech - Wasserbauer, Raška, Mrázek - Kadela.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu byl od obou mužstev velmi opatrný, ani jedno z nich nechtělo udělat jako první v utkání chybu a naskytnout tak soupeři šanci na skórování. Přesto hned právě z první ošemetnější situace padla první branka. Třebíčský Jan Wasserbauer dostal krásnou přihrávku do jízdy a přestože ho obrana Berouna vytlačila mimo ideální střeleckou pozici, tak to útočník Slavie zkusil bekhendem a i s trochou dávkou štěstí se trefil přesně do horního rohu branky, kde se puk přesmýkl přes Svobodovu lapačku do branky.

Od této chvíle byla hra spíše vyrovnaná. Medvědi se poprvé výrazněji usadili v pásmu soupeře až při přesilovce. Kombinace domácích ale byla po celou dobu velmi nepřesná, a tak se nemohli Berounští dostat do potřebné palebné pozice. Domácí se i po početní výhodě tlačili dopředu, ale většina jejich útoků končila ještě před vstupem do pásma soupeře. Za to skoro každá akce Třebíče znamenala pro brankáře Svobodu velké nebezpečí. Do velmi dobré pozice se dostal zkušený Mikeska, který ale na gólmana Medvědů svým pokusem nevyzrál. V závěru první části dali o sobě vědět i domácí vytrvalým tlakem, ale všechny jejich střelecké pokusy ze slušných pozic brankář Třebíče Falter spolehlivě zneškodnil.

Třebíč vstoupila velmi aktivně do druhé periody, ale Berounští jejímu úvodnímu tlaku s vypětím všech sil odolali. Především bomba hostujícího obránce Dlapy pořádně vystrašila brankáře Svobodu, který ale nakonec s velkou námahou dokázal zkrotit puk ve své lapačce. Poté to šanci se z ničeho nic dočkali po ojedinělé akci gólu Medvědi. Branka Berouna nakonec nebyla uznána z důvodu postavení jednoho z berounských hráčů v soupeřově brankovišti. Od této chvíle znovu otěže utkání přebrali do svých rukou Třebíčští, kteří hned několikrát nebezpečně pálili, ale všechny jejich střely skončily na brankáři Svobodovi, který tak stále skvěle držel svůj tým ve hře.

Po opadnutí tlaku Třebíče to ale byli domácí, kteří ke konci druhé části hrozili. Hned několik závaru se strhlo před gólmanem Falterem, ale všechny z nich společně se svoji obranou hostů dokázal brankář Třebíče přečkat. Medvědi si vypracovali spoustu zajímavých příležitostí, ale ztroskotávali na špatné koncovce, která je již pěknou řadu utkání provází. Po dvou třetinách tak byli stále spokojenější Třebíčští, jenž vedli 1:0.

Hned po odehrané minutě třetí části se mohli dočkat domácí vyrovnání, ale střelu Jana Divíška z dobré pozice zlikvidoval parádním zákrokem lapačkou gólman Falter. Hned brzy na to zůstal puk po střele Stránského ležet velmi blízko brankové čáře, ale bohužel pro Medvědy se nikdo z jejich útočníků nedokázal ke kotouči procpat. Nedáš, dostaneš. Toto otřepané pravidlo se potvrdilo ve 48. minutě, kdy Třebíč udeřila podruhé v zápase. Michal Mikeska našel na druhém křídle zcela volného Libora Pivka, jenž jen pohodlně poslal puk do poloprázdné branky Medvědů za bezmocného Svobodu.

Od této chvíle se hosté zaměřili na pečlivou obranu a snažili se Medvědy nepouštět do svého pásma, což se jim povětšinou dařilo. Přesto se do dobré pozice dostal Hrdel, jemuž se ale střela z pravé strany příliš nepovedla, a tak si Falter s ní bezpečně poradil. V závěru třetí periody zkusili ještě Berounští hru v šesti, ale ani tento závěrečný pokus jim k čestné brance nepomohl.





Ohlasy trenérů

Petr Novák - Medvědi Beroun 1933: Hráčům nemám co se týče bojovnosti co vytknout. Bohužel se nám v poslední době nedaří v zakončení a bez vstřeleného gólu samozřejmě vyhrát nelze. Potřebovali bychom vstřelit první gól, který by nás uklidnil a na kterém bychom se chytli, ale místo toho jsme opět inkasovali jako první. Doufejme, že v Šumperku už se nám to povede, v říjnu jsme tam vyhráli, tak je potřeba to zopakovat. Aby měli hráči ještě o motivaci navíc, tak jsme se s Karlem Manhartem domluvili, že pokud v Šumperku vyhrajeme, tak příští trénink povedeme v trenýrkách.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Byl to velmi těžký zápas. V první třetině jsme byli lepším týmem na ledě a zaslouženě jsme jí vyhráli 1:0. Ve druhé části to už bylo velmi vyrovnané. Jak my tak i domácí si vypracovali nějaké šance. Beroun se snažil jít hodně do branky, ale nás v těch nejtěžších chvílích podržel náš gólman Falter. Klíčovým momentem zápasu bylo, že jsme přečkali na začátku třetí periody velký tlak našeho protivníka a následně jsme udeřili my. Pak už jsme měli hru pod kontrolou a náš protivník již podle mě neměl vnitřní sílu na to, aby ten zápas zkorigoval. Jsme hrozně rádi za tři body, ale bylo to velmi složité utkání.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024