Menu +

TRE - HAV 3:2 pp - Totální hokej! Třebíčské Bílé hvězdy udolaly Havířov v prodloužení

Reportáže
T ř e b í č - Důležitý souboj o šestou pozici svedly Bílé hvězdy proti týmu AZ Havířov. A domácí opět začali aktivně, svého soupeře od prvního buly převyšovaly. Na vedoucí branku Fořta hráči AZetu odpověděli těsně před první sirénou a chvíli po začátku druhé periody překlopili vedení na svoji stranu. Jednobrankové manko se domácím i přes všechnu snahu a množství šancí podařilo srovnat ve 46. minutě, opět z hole Tomáše Fořta. Když se neujalo několik brankových příležitostí Třebíčských v závěru základní hrací doby, dospělo utkání až do prodloužení. V něm se dostal kotouč k dobře postavenému Vlastimilu Bilčíkovi, který přesně mířenou bombou zajistil prémiový bod pro svůj tým.
Sdílejte článek
 
43.kolo, sobota 25.1.2014
TRE TRE
3:2p1:1, 0:1, 1:1 - 1:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Fořt (Vondráček, Mikeska), 46. Fořt (Čejka, Vondráček), 62. Bilčík (Nahodil, Fořt) – 20. Marosz (Kanko, Havel), 21. Maruna (Šlahař, Roupec). Rozhodčí: Mrkva – Guth, Rittich. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1780. Střely na branku: 40:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Novotný – Bilčík, Malena, Dietz, Čejka, Dujsík, Dlapa – Čuřík, Kaut, Laš – Vondráček, Mikeska, Fořt – Přibyl, Nahodil, Čech – Kadela, Dolníček, Křivohlávek.
AZ RESIDOMO Havířov: Matoušek – Roupec, Rimmel P., Krisl, Klimíček, Koma, Graca, Deutsch, Rimmel M. – Sztefek, Pechanec, Daneček J. – Maruna, Šlahař, Jakúbek – Havel, Marosz, Kanko – Klimša, Haas, Říčka.

Komentář k zápasu

Už v první minutě se Havířovští provinili proti pravidlům a Třebíč hrála přesilovou hru. Po Mikeskově příhře vypálil Dietz, tvrdě vystřelil i Fořt, v obou případech si ale připsal perfektní zákroky Matoušek. Skórovat mohl i Čuřík, jeho ránu ale zblokovala hostující obrana. Filip Novotný se seznámil s pukem až po šesti minutách hry. Domácí hráli i nadále aktivně a hosté vyhazovali na zakázaná uvolnění. Střelecky se osmělil Sztefek. Do horní poloviny branky mířil i Maruna. K bekhendové střele se prodral Fořt. Po ráně Havla udržel kotouč v náručí Novotný. Třebíčského brankáře ohrozil i Krisl, Matouška prověřil dvěma střelami od modré Dujsík.

Ani rána Vondráčka nebyla gólová. Pak však přihrál zpoza branky Mikeska Vondráčkovi a ten předložil puk na osu Fořtovi, jenž prostřelil z předbrankového prostoru brankáře hostí – 1:0. Bezprostředně po buly v útočném pásmu pálil Čech, při přečíslení zastavilo Přibylovu nekompromisní ránu břevno. V poslední minutě prvního dějství hosté vyrovnali. Rostislav Marosz se zmocnil odraženého puku od zadního mantinelu a dopravil ho do odkryté klece.

Jak hosté skončili první třetinu, tak začali tu druhou. Šlahař objel branku a předložil kotouč Marunovi, který zamířil mezi betony Novotného. Po sedmačtyřiceti vteřinách tak Havířovští vedli. Domácí hráli navíc záhy oslabení po hře vysokou holí od Novotného. Třebíčského brankáře nejvíce zaměstnali Koma s Havlem. Dlapova tečovaná střela skončila jen těsně mimo. Třebíč se musela bránit po vyloučení Dolníčka, hosté byli však bezradní. Jen málo chybělo tečované ráně Klimíčka. Přibyla zastavil zblízka pohotovým zákrokem Matoušek.

Do třetí třetiny vstoupili domácí aktivně. Lašova střela skončila jen těsně mimo. Novotného ohrozil bekhendem Kanko. Při přečíslení při signalizované výhodě byl Dolníček příliš v úhlu. Malenovu ránu lapil Matoušek. Tlak Třebíče přinesl nejprve branku vysokou holí, která nemohla být uznána. Za zdržování hry byl vyloučen Říčka a domácí hráli i nadále v tlaku. Rána Dujsíka mířila jen doprostřed branky. Pak se ovšem rozradostněli domácí fanoušci, neboť tečoval Čejkovu střelu Fořt – 2:2.

I v dalších minutách byl k vidění velmi aktivní hokej, obě mužstva hrála nadoraz. Maroszovu ránu schoval Novotný do lapačky. Ta Lašova skončila ke smůle domácích na tyči. Nahodila vychytal perfektním zákrokem Matoušek. V závěru třetí třetiny hrály Bílé hvězdy po vyloučení Kanka přesilovou hru, Čuříkově dorážce chyběly jen centimetry.

Na řadu tak přišlo prodloužení, Třebíč nasadila čtyři útočníky – Mikesku, Laše, Nahodila a Vondráčka. Dvě Vondráčkovy tutovky brankou kupodivu neskončily. Vítěznou branku si připsal parádní ranou až Bilčík po příhře Nahodila.



Tiskovka po utkání Třebíč - Havířov 3:2pp

Tomáš Fořt po utkání Třebíč - Havířov 3:2pp



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Souhlasím s kolegou, že to byl výborný zápas, že to mělo tempo. Málo se přerušovalo. Hlavně teďka v té závěrečné třetině. První třetinu jsme byli lepší, ale pokud máte převahu, tak ji musíte vyjádřit brankově. Nám se podařil dát jenom jeden gól, měli jsme tam tyčku. Další množství šancí soupeřův gólman to pochytal. Pak to začalo jít trošku proti nám. Ten gól čtyřicet sekund před koncem na 1:1 samozřejmě soupeře zvedl. Nás to srazilo. Pak jsme dostali další „ťafku“ na začátku druhé třetiny po takové nedůslednosti ve středním pásmu. Ta druhá třetina bohužel, nás to poznamenalo. Ustoupili jsme od naší hry. Začali jsme vymýšlet pět střel za třetinu, to nepamatuji x kol zpátky. Pak jsme si k tomu něco řekli, stáhli jsme hru na tři řady. V té třetí třetině si cením toho, že hráči za tím šli. Bylo tam obrovské nasazení. Srovnali jsme zaslouženě na 2:2, dokonce si myslím, že jsme tam měli v závěru gólovku. Tu jsme nedali, ale asi by to bylo pro hosty kruté. Souhlasím s tím, že takovou tu euforii jsme si přenesli do toho prodloužení a po x šancích, co jsme tam měli, se trefil Vlasta Bilčík a my si těch dvou bodů hodně vážíme.

Jan Daneček – AZ Havířov: Určitě jsme viděli dneska nadprůměrný hokej z obou dvou stran. Byl to hokej jako břitva. První třetinu měli domácí jasně navrch. My jsme se potom přizpůsobili jejich bruslení, druhá třetina už se potom srovnala. Samozřejmě domácí pod tíhou toho, že prohrávali 2:1, vrhali všechny síly do útoku, aby to prostě srovnali. My jsme v některých těch fázích tam měli pár brejků, které jsme nevyužili. Soupeř potom vyrovnal utkání a zase to měl pod svojí kontrolou. My jsme udělali ke konci potom ještě faul, tak jsme byli rádi už za ten bod, že jsme aspoň uhráli. A samozřejmě ten velký tlak, který se přenesl z toho do toho prodloužení, bylo jasně vidět, že domácí prostě nechtějí nechat nic náhodě a ten tlak byl tak obrovský, že to skončilo gólem. Já osobně jsem za bod strašně spokojený.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024