Menu +

MOS – TRE 2:8 – Bílé hvězdy nasázely osm branek, Novotný inkasoval až po 212 minutách

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie si v severočeském Mostu s chutí zastříleli. Průběhu zápasu napomohla první branka Bílých hvězd v čase 00:28, kdy po chybě Hanuljaka skóroval do prázdné branky Dočekal, jenž se v Třebíči dostává do výtečné formy. Druhou branku přidal v páté minutě z dorážky Nahodil. Při přesilové hře pak navýšil vedení Slavie Čuřík. Na začátku druhé třetiny se zapsal do střelecké listiny i Fořt, na 0:5 zvyšoval Laš. Ve třetí třetině přidali branky Dočekal, Nahodil a Křivohlávek. Čestný úspěch zaznamenali domácí tři minuty před koncem řádné hrací doby, skóre se ale zastavilo až za stavu 2:8. U čtyř branek hostů byl Lukáš Nahodil, Filip Novotný inkasoval po dlouhých 212 minutách a 21 vteřinách, v utkání si ovšem připsal dvě asistence, a skóre Bílých hvězd za poslední čtyři zápasy je 19:3.
Sdílejte článek
 
50.kolo, pondělí 10.2.2014
MOS MOS
2:80:3, 0:2, 2:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 58. Andres (Palaščák, Pavelka), 60. Písařík (Bojer, Smolka) - 1. Dočekal, 5. Nahodil (Dietz, Moučka), 13. Čuřík (Nahodil, Bilčík), 22. Fořt (Nahodil, Čuřík), 28. Laš (Dočekal, Dolníček), 47. Dočekal (Laš, Dolníček), 48. Nahodil (Valenta, Novotný), 54. Křivohlávek (Čuřík, Novotný). Rozhodčí: Horinek – Hynek, Rozlílek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Střely na branku: 40:28. Průběh utkání: 0:8, 2:8.
Sestavy
HC Most: Hanuljak – Pavelka, Charousek, Hora, Čížek, Šimon, Kasal – Tauš, Smolka, Bojer – Nedrda, Písařík, Kafan – Palaščák, Slavíček, Andres – Gerhát.
SK Horácká Slavia Třebíč: Novotný – Malena, Bilčík, Čejka, Valenta, Dietz, Přibyl, Peroutka – Laš, Dolníček, Dočekal – Fořt, Nahodil, Čuřík – Křivohlávek, Kaut, Moučka – Čech, Kadela, Juráň.

Komentář k zápasu

Hned na začátku utkání chyboval mostecký brankář Hanuljak, neboť neposlal puk na své obránce, ale na Martina Dočekala, jenž poslal bezostyšně puk do prázdné branky domácích – 0:1. Tato branka domácí poznamenala a i nadále se museli bránit. Lukáš Nahodil mířil při své první příležitosti mimo, ale když se dostal o zhruba minutu později k dorážce, vedli už hosté o dvě branky. Této situaci předcházela chyba obránce Šimona za brankou, kterého obral o puk Moučka, a střela Dietze od modré čáry.

Třebíč i nadále dominovala. Dokonce si zahrála i přesilovou hru, ale ta se jí příliš nepodařila. Pavelkovu střelu schoval Novotný do lapačky. Po dalším vyloučení domácích už Třebíčští vedli o tři branky. Jakub Čuřík napřáhnul na kruhu a trefil přesně horní roh nad Hanuljakovou vyrážečkou. Pohlednou akcí se prezentoval Dočekal, blízko ke vstřelené brance byl i Laš.

Záhy po vstupu na led ve druhé dvacetiminutovce rozebral útok Třebíčských obranu Mostu a Tomáš Fořt se dostal ke dvěma dorážkám, z nichž ta druhá byla gólová, neboť Hanuljak ležel bezmocně na zemi. Po čtyřech brankách opadlo tempo hry a hrálo se spíše v přátelském duchu, Bílé hvězdy ale přidaly brzy branku další. Dolníček posunul puk na Dočekala, ten si sjel s kotoučem až k brankovišti a poslal křižnou přihrávku na Marka Laše, na kterého čekala prázdná branka – 0:5.

Jen do betonů Novotného mířil Tauš. V čase 30:29 byli vyloučeni současně Dolníček s Lašem a Mostečtí si tak mohli zahrát přesilovou hru pět na tři, jenže třebíčského brankáře ohrozila snad jen střela Pavelky. Ani následné vyloučení Čejky nebylo potrestáno, neboť střelecké pokusy domácích nebyly vůbec nebezpečné. Bez využití zůstalo i vyloučení Nedrdy.

V úvodu třetí periody zahrozil od modré čáry Palaščák, skóre nezměnil ani Dietz střelou přes obránce. Individuální akcí se prezentoval Laš, jeho střelu Hanuljak ještě vyrazil, nepokrytý Martin Dočekal ale neměl sebemenší problém zakončit do odkryté klece. Po čtyřiceti vteřinách to bylo 0:7. A branka byla vskutku oku lahodící. Valenta poslal zpoza vlastní branky pas na modrou, kde číhal Lukáš Nahodil, jenž v situaci jeden na jednoho předvedl nádhernou zasekávačku a následnou otočkou o 360 stupňů, čímž vyškolil jediného mosteckého beka (zbývající spoluhráči se rozhodli zrovna vystřídat), načež prostřelil Hanuljaka mezi betony.

Osmou branku měl na holi Fořt, z bezprostřední blízkosti ale minul. Pak však přihrál do středního pásma Filip Novotný a Jan Křivohlávek jel nikým neatakován úplně sám na branku a dostal se až k Hanuljakovi, kterého překonal střelou k tyči. Čestný úspěch zaznamenali domácí až necelé tři minuty před koncem. Přečíslení dva na jednoho využil Andres, jehož střela mířila pravděpodobně do břevna, ale jelikož brankový rozhodčí rozsvítil okamžitě červené světlo, tak rozhodčí Horinek i přes značné protesty hostů branku uznal. Po Bojerově střele zůstal navíc ležet puk na brankovišti a nejlépe a nejrychleji se dokázal zorientovat Písařík, který posunul kotouč do branky, čímž stanovil konečné skóre 2:8.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Tyhle zápasy bývají složité, domácím už o nic nejde, chystají se v klidu na baráž, naopak od nás se nečeká nic jiného než vítězství. První dvě třetiny jsme hráli výborně, dávali jsme góly, což bylo důležité. Domácí pak měli dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, ale i to jsme zvládli, vcelku slušně jsme bránili. První gól domácíh nebyl, puk šel od břevna zpět do pole, ale fanoušek domácích v budce brankového rozhodčího přesto červené světlo rozsvítil. Jediný regulérní gól pak dali domácí až v úplném závěru, kdy přišla z naší strany trošku ztráta koncentrace. Ale ty dva góly neřešíme, s chutí jsme si dnes zastříleli a hráče zítra čeká po třítýdenním maratonu jeden den zaslouženého volna.

Radek Mrázek - HC Most: Ti nejtrpělivější a nejodvážnější diváci, kteří na nás stále ještě chodí, vidí pořád to samé. Dostáváme opakovaně tak laciné branky, že to snad ani nemůže být pravda. Máme puk na svých holích, a místo založení akce soupeř zvedá ruce po vstřelené brance. Porážíme se sami, tlačíme se ještě níže, než teď jsme. Už je to z naší strany jenom taková křeč, dohrávali jsme dnes na pět beků, kádr tady není moc široký, ale bohužel, musíme jít dál s tím, co tady je, nikdo další už nepřijde, nikdo jiný nám nepomůže, musíme si to uhrát sami.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024