Menu +

MBL – TRE 4:1 – Třebíčští končí základní část jako pátí, v play - off vyzvou Rebely

Reportáže
T ř e b í č - Utkání v Mladé Boleslavi bylo v první třetině bezgólové, branky začaly padat až ve druhé dvacetiminutovce. Hned třikrát se prosadili domácí. Třebíčští snížili v padesáté minutě zásluhou Kauta, Mladoboleslavští pak potvrdili vítězství v poslední minutě. Dvaapadesáté kolo rozhodlo o soupeři Horácké Slavie ve čtvrtfinále play-off.
Sdílejte článek
 
52.kolo, středa 19.2.2014
MBL MBL
4:10:0, 3:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Jarůšek (Ovčačík, Klimenta), 29. Látal (Pojkar), 31. Meland (Musil, Lenc), 60. Kubica (Látal) - 50. Kaut (Čejka, Dietz). Rozhodčí: Fraňo, Petružálek – Koskuba, Šulo. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 390. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Will – Němeček, Toman, Ovčačík, Pojkar, Meland, Jindra – Nouza, Loskot, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Musil, Lenc – Látal, Vrbata, Kubica.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bilčík, Malena, Peroutka, Čejka, Dietz, Trojan, Přibyl – Dočekal, Dolníček, Laš – Čuřík, Nahodil, Fořt – Moučka, Kaut, Křivohlávek – Čech, Kadela, Juráň.

Komentář k zápasu

Poloprázdné tribuny ve ŠKOENERGO Aréně od začátku sledovaly poněkud ospalý hokej. Willovi zvýšil tep hned ve druhé minutě nešťastnou tečí vlastní spoluhráč Pojkar. Mladá Boleslav poté zařadila o něco vyšší rychlostní stupeň a kromě několika pološancí si vytvořila i jednu gólovku – Broš ale po Mikulíkově milimetrovém pasu nechal vyniknout Faltera.

Domácí se soustředili na ofenzívu až příliš, důsledkem bylo několik více či méně nebezpečných přečíslení. Do nejlepší šance se dostal tandem Nahodil – Čuřík, druhý jmenovaný ale nezpracoval přihrávku svého parťáka. Třebíčské to mohlo mrzet dvojnásob, kdyby Nouza z mezikruží netrefil jen nastavenou lapačku strážce třebíčské svatyně.

Nejaktivnějšími hráči hostů byli nadále Nahodil s Čuříkem, ke gólové radosti jim ale vždy chyběl kousek. Jednou jejich možnost zhatil svým zákrokem Will, podruhé se agilním forvardům nepovedla finální přihrávka. Podle vzorce, který začal fungovat během úvodních minut, byli na tahu Středočeši. A opravdu tomu tak bylo – mladoboleslavští hráči si vytvořili tlak, ze kterého pramenily střely Melanda a Loskota. Střelecká převaha ale Boleslavi byla bez vstřelené branky vniveč, do šaten se šlo za nerozhodného bezbrankového stavu.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí hokejisté, odměnou za sympatickou aktivitu jim byla přesilovka po faulu Kauta. Početní výhoda se Bruslařům zprvu nedařila, když už se ale domácí usadili v útočném pásmu, hned z toho byl gól. Richard Jarůšek to vzal na sebe, obtočil se kolem branky a poprvé překonal Faltera – 1:0.

O chvilku později mohl vyrovnat Laš, ale při Willovi opět stálo štěstí, třebíčský kapitán totiž z kruhu trefil pěknou ranou jen tyč mladoboleslavské branky. Pravidlo nedáš – dostaneš zafungovalo už o tři minuty později: Martin Látal do toho šlápl, přebruslil beky soupeře a z kruhu přesně trefil malou mezírku, kterou mu Falter nabídl.

To ale nebylo všechno. Další ránu do třebíčského sebevědomí zasadil střelou od modré Eric Meland – 3:0. Branky Látala a Melanda od sebe dělilo pouhých 127 sekund, a tak trenér Horácké Slavie sáhl k oddechovému času. Hra se po jeho nástupu do branky uklidnila, do druhé sirény už gól nepadl.

Minutu po zahájení poslední periody měla Třebíč možnost alespoň kosmeticky upravit výsledek díky zbytečnému vyloučení Klimenty. Horáci se ale nedokázali ani usadit v útočném pásmu, natož aby ohrozili Romana Willa. Několik okamžiků po vypršení Klimentova trestu si hned v dvojnásobné početní výhodě zahráli i Bruslaři. Žádný velký vzruch už ale k vidění nebyl.

V 50. minutě vykřesal plamínek třebíčské naděje snížením na 1:3 Tomáš Kaut. Tři minuty před koncem o sobě dal vědět drzým průnikem Eduard Kadela, Will ale drama nepřipustil. Naopak, v poslední minutě se ještě stihl prosadit Zdeněk Kubica. Jeho střela z mezikruží gólově uzavřela celou základní část, nezbývá než doufat, že podobně produktivní budou Bruslaři i v play-off.





Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Utkání s Třebíčí pro nás bylo poučné v tom směru, že je to podobný soupeř, jako jsou Benátky. Důrazný, odhodlaný, trpělivě čekající na brejky. Potvrdilo se to hlavně v první třetině. Později se naštěstí naopak potvrdila naše trpělivost a postupně jsme si vypracovali vedení 3:0. I když Třebíč dokázala snížit a ještě později se ještě snažila bojovat, tak už jsme utkání drželi ve svých rukou. Nějaké chyby jsme udělali, ale to je prostě hokej, dělat je budeme i v play-off. Důležité je, že k tomu kluci přistoupili zodpovědně. Jsem rád za všechny ty lidi, kteří na nás přišli, i když už o nic nešlo a i když v televizi hrál nároďák. Velký dík a těšíme se v sobotu!


Kamil Pokorný, SK Horácká Slavia Třebíč: V první třetině jsme byli trpěliví, hráli jsme ukázněně, měli dvě brejkové situace, které jsme mohli a měli proměnit. Klíčem ke zvládnutí zápasu s Boleslaví je hrát co nejméně ve čtyřech. Ve druhé třetině ale přišel první faul a domácí toho využili. Bohužel jsme se moc dobře nepopasovali ani s vlastní přesilovkou, kdy jsme trochu pozapomněli, že Boleslav hraje i ve vlastním oslabení hodně aktivně dopředu. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení a to už se s nimi strašně těžko otáčí. Myslím, že jsme ten zápas dohráli důstojně, soupeř byl každopádně lepší a zasloužil si vyhrát. V sobotu začíná play-off, my už ho nějakou dobu máme jisté a hlavy těch hráčů už jsou asi někde trochu jinde.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024