Menu +

MBL-TRE 4:3: Tři góly první řady k bodům nestačily

Reportáže
M l a d á B o l e s l a v - Třebíčští prožili skvělý vstup do zápasu, vedli již ve 37. sekundě hry. Boleslav však poté měla více ze hry a otočila skóre až na 4:1, pak však převzali iniciativu hosté a snížili až na rozdíl jediného gólu. K vyrovnání však Horácké Slavii nepomohla ani power-play. Všechny branky Třebíče vstřelila první formace.
Sdílejte článek
 
36.kolo, středa 29.1.2003
MBL MBL
4:32:1, 2:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Žák (Kristek), 12. Kročák (Vrbata, Žák), 26. Pazdera (Táborský), 36:09 Toužimský (Postl) - 1. Žiška (Beroun, Holý), 36:52 Holý (Žiška), 46. Žižka (Mocek).
Rozhodčí: Hodek - Fiala, Urban. Vyloučení: 6:8, navíc Kučírek (Třebíč) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 2000.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Šindelář – Toužimský, Vyskočil, Táborský, Pazdera, Nosek, Kročák, Prošek, Meňhart – Metlička, Oliverius, Postl – Kadlec, Král, Slanec – Kristek, Vrbata, Žák – Jágr, Weiss, Hnát.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda (26. Kučírek) – Mocek, Kříž, Hrbáček, Kališ, Klimeš, Pecka, Polívka, Sedláček – Beroun, Žiška, Holý – Fryauf, Oliva, Vítek – Hrůza, Zahradník, Dubec – Caha, Musil, Tokoš.

Komentář k zápasu

Hned při prvním střídání se Třebíč dostala do vedení. Robert Holý ještě neskóroval, ovšem dorážka Jakuba Žišky už skončila v síti. Lepší úvod si Horácká Slavia, která stále potřebuje body jako sůl, nemohla přát. Třebíč navíc mohla i zvýšit, ovšem Berounovu dělovku i Olivova příležitost ztroskotaly na výborném Šindelářovi. Hned svou první větší šanci využili i Mladoboleslavští. V 10. minutě našel jeden z mála odchovanců v dresu domácích Kristek Zdeňka Žáka a ten si vychutnal Nerudu. Za další dvě minuty už domácí vedli, když vstřelili poněkud laciný gól. Kročákova střela od modré propadla Nerudovi do sítě.

Ve druhé třetině měli hosté dva vyloučené hráče. V obou oslabeních inkasovali. Ve 25. minutě hrála Mladá Boleslav přesilovku za příliš mnoho Třebíčských na ledě a po necelé půlminutce zvýšil náskok domácích Aleš Pazdera střelou mezi Nerudovy betony. Po třetím gólu Mladé Boleslavi vystřídal Nerudu Zdeněk Kučírek. Ten lovil puk ze sítě při vyloučení Kříže po bombě Zdeňka Toužimského, který vymetl v brance pavučinku. Třebíč se však nevzdala a ještě v téže minutě kontrovala. Žiška přihrál do úniku Robertu Holému, který nedal Šindelářovi šanci.

Ve 46. minutě přidal svůj druhý gól v zápase Žiška, ovšem místo, abz hosté po kontaktním gólu ožili, přibrzdila je vyloučení. Po Peckovi dostal trest 2+10 i gólman Zdeněk Kučírek za úmyslné posunutí branky a následné protesty. Domácí rozpoutali před Kučírkem ohňostroj, ale pojišťovací branka nepadla. Na druhé straně se v závěru odhodlali k velkému tlaku hráči Třebíče, ovšem Šindelář jim vyrovnat nepovolil. Hosté to marně zkoušeli i při power-play.



Ohlasy trenérů

Rostislav Čada (trenér Třebíče): „Viděli jsme bojovné a rychlé utkání, nasazení nechybělo ani na jedné straně. Oboustranně ale bylo k vidění také hodně taktických a individuálních chyb. Oba týmy také nevyužily řadu gólových šancí. Musím si také postěžovat na velmi nepřesné rozhodování, které nakonec utkání ovlivnilo. Při dvou problematických vyloučeních jsme pokaždé inkasovali. Mluvím i o okamžiku, kdy nás sudí na téměř dvě minuty poslal do třech, kde jsem situaci viděl trochu jinak a věřím, že mi to potvrdí i video.
Josef Horešovský (trenér Mladé Boleslavi): „Mám ze zápasu rozporné dojmy. Těší mě pochopitelně, že jsme vyhráli. Když jsem se totiž podíval na tabulku a uvědomil si program, který nás čeká, mrazilo mě. Příjemné nebylo ani pomyšlení, že bychom nebodovali naplno. Body se nám tedy nakonec podařilo získat, jenže z výkonu opravdu dobrý pocit nemám. Na moje gusto hráči udělali až příliš mnoho chyb individuálních, ale hlavně pozičních a taktických. A dělali je i hráči, kteří by je díky svým zkušenostem už dělat neměli. To mi vadí. Čtyři góly se nám podařilo dát velice lacino, vedli jsme 4:1 a i za tohoto stavu si vypracovali další šance. Ale v momentu, kdy se soupeř vrátil do hry, se nám nedařilo prakticky nic.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024