Menu +

TRE-MBL 2:2pp - Třebíč získala bod v zápase plném osobních soubojů

Reportáže
T ř e b í č - V dalším kole první hokejové ligy se představila v Třebíči Mladá Boleslav. Utkání, ve kterém bylo k vidění spousta osobních soubojů, skončilo remízou 2:2. Za domácí se trefil nejprve z trestného střílení David Vrbata, další branku přidal Jiří Oliva. Ve třetí třetině ani v prodloužení již branka nepadla, a tak se obě mužstva rozešla smírně.
Sdílejte článek
 
30.kolo, sobota 11.12.2004
TRE TRE
2:2p1:0, 1:2, 0:0 - 0:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. Vrbata z TS, 39. Oliva (Kučný) - 19. Krupka, 22. Nedorost (Mainer). Vyloučení: 5:7, navíc Morava (MBL) 10 minut OT, Oliverius (MBL) 5 + do konce. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Rozhodčí: Hodek - Dřínovský, Klein. Diváků: 768.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Kališ - Kučný, Ščerban - Horák , Hrbáček - Svačina, Sedláček - Škoda, Žiška, Vrbata - Fryauf, Oliva, Beroun - Topol, Caha, Valko - Wolf, Přibyl.
BK Mladá Boleslav: Přikryl - Morava, Štrach - Toužimský, Mainer - Kivoň, Jareš - Derner - Nedorost, Hradecký, Kadlec - Krupka, Oliverius, Metlička - Weiss, Jaroš, Krupka - Kostourek, Drtina, Říha.

Komentář k zápasu

Utkání začalo bez respektu na obou stranách a velice aktivně. Do první gólové šance se dostal zkraje druhé minuty třebíčský Beroun. Na modré čáře špatně rozehrál boleslavský Metlička, Beroun se v rychlosti zmocnil puku a dělovkou otečkoval levou tyč Přikrylovy branky. Na druhé straně kontroval podobným nebezpečným pokusem Oliverius, jehož vyslal do rychlého průniku Jareš. Ale ani třebíčský gólman Luňák se ošálit nenechal. V další šanci se pokoušel prosadit před Luňákem Nedorost. Prvních deset minut se tedy hrálo ve velmi rychlém tempu, ale obě mužstva vycházela z dobře zajištěné obrany. Zprvu byli o kapánek aktivnější domácí, avšak od půle prvního dějství Boleslavští srovnali krok a na Luňáka dotírali čím dál častěji. Přesně na bránu nahazoval od modré Lukáš Krupka, ale číhající Weiss byl vytěsněn díky domácím obráncům; v další nebezpečné šanci najížděli hosté v rychlém útoku dokonce dva na jednoho v podání Říhy a Kostourka. I tentokrát se Luňák vyznamenal. Na konci 14. minuty se naopak na druhé straně nekompromisně přes dva obránce proháčkoval Topol, ale jeho předložený puk byl pro Valka až příliš dlouhý. Následné vyloučení Weisse Třebíčští nezužitkovali. Poté putoval pro změnu na trestnou lavici domácí Hrbáček. Užuž se zdálo, že domácí ustanou hru ve čtyřech bez úhony, ale sotva naskočil provinilec na led, hosté zaforčekovali do útočného pásma, z rohu vypálil na bránu Weiss a Lukáš Krupka dorazil do sítě – 0:1. Necelou minutu před sirénou byl ještě vyloučen třebíčský Horák.

Třebíč-Boleslav
Druhou třetinu tedy zahájili Boleslavští v početní výhodě, kterou se jim díky raketovému nástupu podařilo zužitkovat: založili v útočném pásmu kombinaci, Nedorost postrčil nepokrytému Mainerovi a ten bez váhání střelil kotouč do odkryté sítě – 0:2. Jindy by tento dvoubrankový rozdíl Třebíčské už dokonale rozhodil, ale právě v těchto okamžicích se potvrdila jejich stoupající forma a sebedůvěra. Začali se koncentrovat a soustředit na hru, co chvíli bleskurychle pronikali do pásma, útočníci čistili prostor před Přikrylem, tvrdě pálil od modré nejprve obránce Hrbáček, poté Kališ. Hned nato byl vyslán do brejku Vrbata, ale zahákování zezadu bylo hlavním sudím posouzeno nekompromisně: trestné střílení. To v Třebíči nebylo už hodně dlouho k vidění. Pečlivé soustředění exekutora několik okamžiků před nájezdem se vyplatilo: David Vrbata pěknou kličkou prostrčil kotouč za Přikrylova záda a snížil tak na 1:2. Při vyloučení Moravy se nejprve domácím dařilo útočit, ale postupně hosté jejich snažení eliminovali. Nebezpečná byla žabka Oliveriuse, na kterou u Luňákovy levé tyče číhal Martin Krupka. Tuto situaci řešili Třebíčští nedovoleně, takže potrestán byl Fryauf. I Boleslavští vyšli naprázdno, i když velmi nebezpečnou akci připravil zpoza brány nahrávající Jareš a následně střílející Metlička. Luňák se však blýskl ukázkovým rozklekem, takže ochozy opět tleskaly. Od půle třetiny přibývalo osobních soubojů, hrálo se rychle a velmi důrazně, takže rozhodčí opět vylučoval. Na konci 35. minuty se do obrovské šance dostali opět Metlička s Martinem Krupkou, ale Metličku zaklínili domácí obránci a osamoceného Krupku perfektně vytěsnil mimo úhel Luňák. O chvíli později se vydal na výlet domácí Hrbáček, bravurně prokličkoval celé kluziště, ale Přikryla nepřekonal a za bránou byl navíc napaden Jarešem. Jeho prohřešek byl vzápětí ve 39. minutě potrestán. Boleslavští sice zachytili první domácí nápor, dokonce pozlobili před Luňákem, ale z protiútoku se zrodil vyrovnávací gól, kdy Kučného střelu doklepl do sítě Oliva – vyrovnáno na 2:2. Několik chvil před druhou sirénou tak Třebíčští dotáhli skóre a vše se mělo rozhodnout až ve třetím dějství.

Třetí třetina začala znovu v rychlém tempu. Dobře zabojoval Žiška u mantinelu, předložil do středu Vrbatovi, ale kotouč byl příliš rychlý. Vrbata byl při chuti a o pár chvil později tvrdě vypálil od modré, ale vše jistila Přikrylova lapačka. Ščerbanovo vyloučení domácí s přehledem přestáli a následně ve 47. minutě se vylučovalo na obou stranách. Od půle třetiny se již hrálo s pečlivě zajištěnými obranami, takže přejít modrou čáru do pěkné akce bylo pro útočníky obou týmů velice obtížné. Na straně domácích vynikali Topol s Valkem. Posledních pět minut bylo již hodně nervózních. Nejprve si na Valka vyšlápl Kadlec a poté se po nevybíravém Oliveriusově šťouchanci dokonce poroučel k zemi i jeden z čárových sudích, což hlavní "ocenil" pěti minutami za nesportovní chování. Domácí tak měli jedinečnou příležitost za dvojnásobné převahy strhnout zápas na svoji stranu. Útočili, kombinovali a tlačili se před Přikryla, ale on i semknuté řady hostí byly nepřekonatelnou překážkou. Stav se do třetí sirény již nezměnil a již jasnou dělbu bodů tak mohlo upravit pouze pětiminutové prodloužení.

Prodloužení zahájilo ještě za boleslavského oslabení, které hosté nakonec ustáli. Poté Luňáka pozlobil Hradecký. Domácí se však uvolnili, Ščerban vyvezl puk do středního pásma a od červené čáry vyslal na Přikryla propagační dělovku. Domácí pak měli ještě několik příležitostí, oba celky srdnatě bojovaly až do konce, ale skóre se již nezměnilo. Dělba bodů byla spravedlivá a publikum na třebíčském zimním stadionu vidělo rychlý hokej, byť místy sice poněkud nervóznější.

(ik)





Ohlasy trenérů

Trenéři Haken a Horešovský
Petr Haken (as. trenéra BK Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že v Třebíči nás nečeká nic lehkého. Soupeř hrál od prvních minut velice aktivně a důrazně, což nám dělalo problémy. Postupně jsme srovnali krok a zúročili to nakonec brankou. Rozhodlo se ve druhé třetině, kdy jsme kvůli naší nedisciplinovanosti dostali gól z přesilovky, a to ještě nepočítám to trestné střílení, kdy jsme faulovali. Ve třetí třetině na naší straně opět zbytečné vylučování – ve čtyřech uspět nemůžeme. Jsem rád, že alespoň bod odtud odvážíme, protože to bylo velice těžké utkání."

Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Z utkání jsem měl trochu obavy, protože když jsem se podíval na poslední tři výsledky našeho soupeře, tak jsem viděl, že třikrát vyhráli a dostali dvě branky. Čili bylo jasné, že obrana jim funguje dobře a to je vždycky styl, který nám – a navíc v domácím prostředí – nesedí. Nakonec hra z naší strany v obranné fázi nebyla tak špatná, i když soupeř nám dvakrát utekl, kdy jeli sami na gól ze situací, které jsme měli mít pod kontrolou. Dostali se i do vedení a je jedině dobře, že i za tohoto stavu jsme se dokázali zvednout a utkání víceméně otočit - i když ne tedy k úplnému vítězství. Získali jsme bod, což je dobře. Ale už není dobře, že bodovala ta mužstva, na jejichž postavení se chceme dostat. Máme za sebou další utkání, kdy jsme bodovali a neprohráli, což je dobré pro sebevědomí a sebedůvěru hráčů. Bohužel naši situaci to ale nějak zásadně neřeší."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024