Menu +

TRE-PRO 2:3pp: Třebíč ztratila vítězství v třetí třetině

Reportáže
Dobře rozehrané utkání 37. kola 1. ligy s Prostějovem ztratila Horácká Slavia během 3.třetiny. Po dvou třetinách příznivý stav 2:0 dokázali hostující Lipina a Homer zvrátit na 2:2 a dílo třebíčské zkázy dokončil ve čtvrté minutě prodloužení Sýkora. Třebíč tak přišla o cenné body a klesla na osmou příčku tabulky.
Sdílejte článek
 
37.kolo, sobota 1.2.2003
TRE TRE
2:3p1:0, 1:0, 0:2 - 0:1
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Holý (Žiška, Mocek), 37. Kališ (Hrbáček) - 45. Lipina (Buďa, Ševčík), 59. Homer (Hradecký, Sýkora), 64. Sýkora (Šakarov). Rozhodčí: Staněk - Chocholouš, Klein. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1750.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Mocek, Kříž, Hrbáček, Kališ, Klimeš, Pecka, Sedláček, Polívka - Kaňka, Žiška, Holý, Fryuaf, Oliva, Kumstát - Caha, Zahradník, Vítek.
LHK Jestřábi Prostějov: Maláč - Karlíček, Ševčík, Světlík, Sedlák, Vlček, Faltýnek, Přikryl, Homer - Buďa, Lipina, Smejkal - Šakarov, Sýkora, Hradecký - Janeček, Zima, Antonovič - Jelínek, Kopa.

Komentář k zápasu

Petr Kumstát

Nová posila Třebíče, znojemský Petr Kumstát, byl na ledě jedním z nejviditelnějších hráčů.

Hra byla zezačátku vyrovnaná, štěstí se obracelo na obě strany. V 7. minutě se před Maláčovou brankou objevil osamocený Fryauf, ale skórovat se mu nepodařilo. V polovině 9. minuty prověřil Maláče prudší střelou Holý, kterou zastavila gólmanova lapačka. Z té však kotouč vypadl a skončil těsně za brankovou čárou – 1:0. Prostějovský gólman si však reputaci napravil při oslabeních mezi 12. a 16. minutou, kdy na něm ztroskotaly všechny pokusy domácích. V 19. minutě se na druhé straně vyznamenal Kučírek, který vychytal zcela volného Buďu.

Podobně tomu bylo i ve 22. minutě, kdy na třebíčském gólmanovi ztroskotal Šakarov. Hra se přelévala ze strany na stranu, ve 25. minutě vyprášil Maláčovy betony Kunstát a okamžitě poté musel Kučírek řešit skrumáž, kterou před ním inicioval Buďa. Ve vlastním oslabení ve 32. minutě unikl Hradecký, ale ze dvou metrů na domácího brankáře nevyzrál. Ve 34. minutě neuspěl u hanácké svatyně Žiška a ihned nato zlikvidoval Kučírek Janečkův brejk. Útok střídal protiútok a bylo jen otázkou času, který tým vsítí další branku. Tato otázka byla zodpovězena ve 37. minutě, kdy Hrbáček našel Kališe, jenž trošku z úhlu zvýšil na 2:0. O minutu později mohli Hanáci snížit, ale Kučírek se roztáhl jak široký, tak dlouhý a uniknuvší Sýkora neměl kam zakončit.

Prostějov v poslední třetině dostal Třebíč pod tlak, který vyvrcholil kontaktní brankou ve 45. minutě, kdy z menší skrumáže skóroval Lipina. Chvíli poté se ukázal Maláč, na němž si vylámal zuby Zahradník, Kumstát a posléze i Fryauf. Ti jako by chtěli potvrdit pravidlo nedáš-dostaneš, 69 vteřin před třetí sirénou se podařilo prosadit Homerovi, jenž zápas poslal do prodloužení.

V něm byl na začátku 62. minuty v jasné gólové situaci faulován Kumstát, načež bylo nařízeno trestné střílení. Odpovědnost na sebe vzal Robert Holý, ale jeho úmysl Maláč vystihl. Na začátku 64. minuty se Hanákům podařilo přečíslit domácí obranu Sýkora po Šakarově asistenci nadvakrát doklepával puk za Kučírkova záda.





Ohlasy trenérů

Rostislav Čada (trenér SK HS Třebíč): Viděli jsme opět velmi kvalitní utkání, bohužel se šťastnějším koncem pro soupeře. Nevyužili jsme spoustu šancí, navíc pro nás byl velkou překážkou i soupeřův brankář. Nerozhodli jsme ani v prodloužení při trestném střílení a nakonec jsme byli potrestáni.
Byl jsem mile překvapen Petrem Kumstátem, zapadl do mužstva a rádi bychom ho tady viděli vícekrát.

Trenéři Prostějova se na tiskovou konferenci nedostavili.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024