Menu +

TRE-HKR 4:5p – Opět vedení o dvě branky a opět prohra

Reportáže
T ř e b í č – Horácká Slavia si pod sebou pomalu ale jistě podřezává větev. Po trestuhodně zahozeném středečním utkání s Opavou předvedla podobnou blamáž i v sobotním zápase s královéhradeckými Energetiky. Stejně jako se Slezany vedli třebíčští hokejisté i s nimi již o dvě branky, přesto ale nedokázali svůj náskok udržet a nakonec z ledu odešli se sklopenými hlavami poté, co v prodloužení inkasovali z hole Stanislava Mečiara. Ziskem bodu za prohru v nastaveném čase si Třebíč pouze prohodila místo se třináctým Pískem, odstup od dvanácté, nebarážové příčky však stále činí plných osm bodů.
Sdílejte článek
 
40.kolo, sobota 15.1.2005
TRE TRE
4:5p3:1, 0:1, 1:2 - 0:1
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Kubiš (Žiška), 9. Kališ (Žiška), 13. Sobotka (Hrbáček), 47. Míka (Žiška) - 5. Martinec (Červenka), 33. Červenka (Mečiar, Roubík), 44. Červenka, 51. Kacíř (Roubík), 63. Mečiar (Domin). Rozhodčí: Trombík - Vrdlovec, Šimůnek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 580.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Slávik - Míka, Kališ, Ščerban, Horák, Hrbáček, Dobrovolný, Sedláček, Svačina - Holý, Žiška, Kubiš - Valko, Oliva, Fryauf - Vrbata, Sobotka, Beroun - Caha, Čech, Škoda.
Mountfield HK: Hylák - Mečiar, Evan, Suchý Petr, Pazdera, Kolafa, Hendrich, Šeda, Fejgl - Kacíř, Roubík, Beck - Červenka, Martinec, Vondráček - Cetkovský, Domin, Suchý Pavel - Potůček, Luštinec.

Komentář k zápasu

Na úvodní branku se nemuselo příliš dlouho čekat. Hned na začátku 3. minuty nahrál Žiška od mantinelu na Kubiše, který z bezprostřední blízkosti poprvé rozsvítil červené světlo – 1:0. Hosty však inkasovaný gól nabudil, idylka domácích z prvních minut byla tatam, Energetici začali aktivně napadat a vyrovnávací branka byla cítit ve vzduchu. Na ledě po celý zápas jako černá ruka řádila dvojice Martinec-Červenka, která zařídila i první gól Hradeckých, když díky dokonalé souhře prvně jmenovaný srovnal na 1:1. Třebíč se však rychle vzpamatovala a také díky notné dávce štěstí zase strhla zápas na svoji stranu. Stalo se tak v 9. minutě, kdy po vyloučení Kacíře využil přesilovou hru kuriózním gólem Kališ, jehož žabička od modré skončila za zády překvapeného Hyláka – 2:1. Horácká Slavia se zase ocitla na koni, díky čemuž vstřelila i svoji třetí branku. Po Hrbáčkově milimetrovém pasu se Sobotka dostal do brejku a v pádu rozvlnil síťku hradecké branky – 3:1. Osmnáct vteřin před první sirénou byl za hru vysokou holí vyloučen Vrbata, hosté nicméně Slávikovu klec ohrozit nedokázali.

Povedlo se jim to ale hned v úvodu druhé dvacetiminutovky, kdy stále v početní převaze orazítkoval tyč třebíčské branky Petr Suchý. Střelecké štěstí, které měla Třebíč v první třetině, ji v této části opustilo. Ačkoli byli hráči v červenobílém zezačátku aktivnější, šance Fryaufa a vzápětí i Žišky za Hylákovými zády neskončily. Poté, co se ve 29. minutě v situaci dva na jednoho nedokázala prosadit dvojice Žiška-Holý, se domácí pomalu opět dostávali do útlumu. Toho hosté využili ve 33. minutě, kdy Červenka krásným golfákem vymetl ze Slávikovy klece všechny pavučiny – 3:2.

TREHKR

Horácká Slavia nakonec před Energetiky padla na kolena.

Stejně jako v minulém utkání to bylo na začátku třetí části pouze o jednu branku. O dvougólový rozdíl si říkal Fryaufův únik ze 42. minuty, který však zůstal neproměněn. Velmi dobře bruslící hosté Horáckou Slavii za její liknavost brzy potrestali. Ve 44. minutě objel Červenka třebíčskou branku a klečíc usměrnil puk za Slávikova záda. Okamžitě nato mohl skóre otočit Beck, jeho pokus ale Slávik nadvakrát vykryl. Ve 47. minutě se Třebíčským naposledy v tomto utkání podařilo dostat do vedení. Hylák dobře neviděl přes bránícího hráče, čehož využil Míka, který od modré přepsal stav na 4:3 pro Třebíč. Radost v ochozech nicméně brzy utichla, když v 51. minutě nikým nekrytý Kacíř bez jakýchkoli problémů přehodil ležícího Slávika. V 56. minutě nadvakrát ohrozil Slávika Červenka, třebíčský gólman mu ale strhnout vedení na stranu hostů nepovolil. V poslední minutě normální hrací doby před Hylákem roztočila mlýnici Sobotkova formace, ani jeden z útočících hráčů však hradeckého gólmana překonat nedokázal. Utkání tedy dospělo do prodloužení.

V něm se domácí obránci dopustili trestuhodné chyby, když za svá záda v závěru 62. minuty pustili Domina. Jeho brejk sice Slávik ještě dokázal zlikvidovat, Domin se však od puku nenechal odstrčit a nahrál na zcela volného Mečiara, jenž střelou do poloprázdné třebíčské branky stanovil konečný výsledek na 5:4 pro svůj tým. Na východ Čech tak míří dva body, celek z Vysočiny se musí spokojit s jedním.





Ohlasy trenérů

TREHKR


Ladislav Kolda (trenér HC VČE Hradec Králové): "Pro nás se zápas nevyvíjel nejlépe, prohrávali jsme 1:3. Myslím ale, že jsme na tom psychicky byli dobře – stejně jako v Brně, kde jsme prohrávali 0:2, jsme dokázali zápas zvrátit. Podařilo se nám to i dneska, jsme rádi za dva body a také za to, že jsme po dlouhé době vyhráli v prodloužení."

Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Naše poslední zápasy jsou si hodně podobné. Hrajeme, hrajeme, vstřelíme i nějaké branky, ale pak opakovaně děláme různé chyby v obranné činnosti. Soupeře pouštíme do vyložených šancí, ten toho pak využívá. Zatímco Hradec je v pohodě, my v pohodě nejsme. Z toho vyplývá naše nervová labilita. Nemůžeme hráčům upřít snahu, ale bohužel za ty chyby se platí. Sami si vrážíme hřebík do rakve. Když opakovaně v utkání vedeme a pak ztrácíme náskok, objevují se zde psychické stavy, které jsou velmi náročné a se kterými se bohužel nevyrovnáváme dobře. Jsem pořád optimista, věřím, že body uděláme. Jestli se nám to ale opravdu podaří, to ví jenom ten nahoře."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024