Menu +

TRE-HAV 6:5 - Drama skončilo šťastně pro domácí, gordický uzel rozťal Vrbata

Reportáže
T ř e b í č - Třebíč v zápase s Havířovem potřebovala nutně naplno bodovat, aby ponechala osud účinkování v první lize ve svých rukou. Proto se jako zlý sen mohla všem přítomným jevit první třetina, ve které se hosté třemi brankami ujali vedení 3:1. Ve druhé třetině však dominovali domácí, čtyřmi brankami otočili vývoj zápasu a stanovili průběžné skóre na 5:4 ve svůj prospěch. Gól v třebíčské síti, po nešťastně odraženém puku od zadního manitnelu, už pomalu vedl ukání k prodloužení, ale přesně zakončené sólo Davida Vrbaty dvě minuty před koncem rozhodlo, že body zůstávají na Vysočině a že Třebíč na nebarážové pozice ztrácí pouhý bod.
Sdílejte článek
 
45.kolo, sobota 29.1.2005
TRE TRE
6:51:3, 4:1, 1:1
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Míka (Kubiš, Žiška), 21. Holý (Kubiš), 28. Holý (Kališ, Žiška), 33. Sobotka (Žiška), 37. Kubiš (Holý, Žiška), 59. Vrbata (Sobotka) - 5. Köhler (Lipina), 8. Mikšan, 17. Köhler (Lipina), 30. Mikšan (Lipina), 51. Volák (Syřínek). Rozhodčí: Froněk - Richter, Šulo. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 450.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Slávik - Míka, Kališ, Ščerban, Sedláček, Hrbáček, Kučný, Svačina - Holý, Žiška, Kubiš - Valko, Oliva, Fryauf - Vrbata, Sobotka, Škoda - Přibyl, Čech, Topol.
AZ RESIDOMO Havířov: Mařík (37.-40. Vrba) - Vavruša, Kučírek, Mareš, Prokop, Pala, Štefanka, Rozum - Dvořák, Kelner, Volák - Sedlák, Syřínek, Lipina - Mikšan, Kohler, Studený - Sikora, Heider, Zdeněk.

Komentář k zápasu

V první třetině jasně dominovali hosté, kteří otevřeli skóre již po necelých pěti minutách hry. Třebíčští obránci si nedokázali pohlídat Köhlera, jehož sólo skončilo v síti brankáře Slávika – 0:1. Velmi nadějně to pro Horáckou Slavii vypadalo v 8. minutě, kdy si na trestnou lavici odjel odpočinout Kučírek a chvíli poté Mareček. Obrovská šance Třebíče ke srovnání stavu však skončila obrovskou blamáží – Havířovští vystihli chybnou rozehrávku domácích a ve dvojnásobném oslabení zvýšil Mikšan na 2:0 pro svůj tým. Jenže byl to právě Mikšan, kdo seděl na lavici hanby v okamžiku, kdy Třebíč snížila na 1:2. Dobře sehranou přesilovku zakončil Míka, který přehodil ležícího Maříka. Aktivně hrající hosté se ale touto brankou nenechali zaskočit, v 17. minutě Lipina od mantinelu našel Köhlera, který z voleje krásně trefil mezírku mezi Slávikovými betony – 1:3.

TREHAV

Tento Olivův brejk si dokázal pohlídat jak vystřídavší brankář Vrba, tak i obránce Štefanka.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupila Třebíč jako vyměněná, přehrávala Havířov ve všech směrech a již po čtyřiceti vteřinách snížila na rozdíl jediného gólu. Rozhozená obrana hostů nechala Maříka zcela na holičkách, a tak pro najíždějícího Holého nebyl nejmenší problém zakončit do prázdné branky. Od té chvíle se na ledě střílelo jako u Verdunu. Nejprve se trefil opět Holý, který při přesilovce ve 28. minutě tečoval Kališovo nahození od modré – 3:3. Pak opět zasekli drápy Panteři, kteří po vyloučení domácích Sedláčka a Kališe druhou Mikšanovou trefou využili dvojnásobnou početní převahu – 3:4. Vzápětí opět hráli dvojnásobnou přesilovku domácí. Lipina pobyt na trestné lavici ještě přežil bez úhony, Prokopa z ní však vyhnal Sobotka, který společně se Škodou zcela osamoceni srovnali na 4:4. Poslední hřebíček do Maříkovy rakve zasadil ve 37. minutě Kubiš, jehož žabička skončila až za brankářovými zády – 5:4. Mařík okamžitě poté ze své svatyně vystartoval, na střídačce odhodil hůl a rozezlen na své kolegy z obrany odešel do šatny. Havířov si vyžádal oddychový čas, po jehož uplynutí nastoupil do branky hostí Vrba. Jeho prověřila ve 38. minutě Žiškova řada, puk však létal těsně kolem branky. Ve 39. minutě mohl srovnat v situaci dva na jednoho Syřínek, šanci měl i Studený, ani jeden z nich do Slávikovy klece kotouč nedopravil.

Do poslední třetiny nastoupili hosté aktivněji a opět s již uklidněným Maříkem v brance. Ve 42. minutě měl vyrovnání na hokejce Mikšan, k jeho smůle ale puk zastavila pravá tyč třebíčské branky. Jednogólový náskok se brání špatně, o čemž se domácí přesvědčili v 50. minutě při Topolově vyloučení. Syřínek pouze nahazoval do pásma, puk se však od plexiskla zcela nečekaně odrazil před Slávika, odkud jej – i s menším přispěním třebíčské obrany – poslal za čáru Volák – 5:5. Okamžitě nato mohl skóre na stranu hostů strhnout Jiří Zdeněk, jeho střela jen těsně minula pravou tyč Slávikovy branky. Třebíč poté převzala iniciativu, v 54. minutě měla šance Žiškova řada, pak se snažil prosadit Škoda. Ovoce přinesl až Vrbatův únik 64 vteřiny před třetí sirénou. Třebíčský ostrostřelec prokličkoval až před Maříka, kterého doslova vykoupal v potu, a stanovil konečný účet na 6:5 pro domácí.





Ohlasy trenérů

TREHAV

Jiří Režnar (trenér HC Havířov Panthers): "Než začnu hodnotit, musím říct, že sázkové kanceláře věděly, proč stáhly ze své nabídky utkání Písek-Kadaň a Třebíč-Havířov. Vy jste na tomhle hokeji byli a myslím, že to umíte sami zhodnotit, abych se nedostal do nějakých problémů. Prostě když někteří hráči nechtějí hrát, nedá se vyhrát. Někteří hráči udělali takové hrubé chyby, že by je nemohli udělat ani v deváté třídě. To je vše."




Jiří Otoupalík (asistent trenéra SK HS Třebíč): "Myslím, že jsme utkání nezačali dobře, podobně jako proti Brnu. Havířov naše chyby potrestal, prohrávali jsme 1:3. Bylo důležité, že se nám na začátku druhé třetiny podařilo dát v první minutě gól a že jsme utkání dvakrát otočili. Už dvě třetiny byla na našem mužstvu vidět vůle a srdíčko, touha po vítězství. Měli jsme ho určitě větší než Havířov. Jsme rádi, že se nám utkání podařilo a body zůstaly všechny doma."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024