Menu +

HBR – TRE 2:3 sn – První zápas čtvrtfinále pro třebíčské Bílé hvězdy

Reportáže
T ř e b í č - První čtvrtfinálové utkání sehrála Horácká Slavia na výbornou. Do utkání v Kotlině vstoupila více než dobře, když se už v čase 2:20 prosadil Kaut. Domácí vyrovnali na začátku druhé třetiny při dvojnásobné přesilové hře. Třebíč poslal znovu do vedení přesnou střelou Dočekal. I podruhé se Rebelům podařilo vyrovnat – necelé tři minuty před koncem. V desetiminutovém prodloužení branka nepadla, a proto musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich rozhodl o vítězství Bílých hvězd David Dolníček.
Sdílejte článek
 
, sobota 22.2.2014
HBR HBR
2:3sn0:1, 1:0, 1:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Polodna (Gengel, Pohl), 58. Polodna (Gengel, Zdráhal) – 3. Kaut (Křivohlávek, Čejka), 54. Dočekal (Laš, Dolníček), rozhodující samostatný nájezd Dolníček. Rozhodčí: Úlehla, Würtherle – T. Svoboda, Kis. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1430. Střely na branku: 31:45. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Kacetl – Kolafa, Zdráhal, Jank, M. Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Gengel, Polodna, Pohl – Endál, Číp, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bilčík, Malena, Dietz, Čejka, Přibyl, Peroutka, Šaur – Dočekal, Dolníček, Laš – Čuřík, Nahodil, Fořt – Moučka, Kaut, Křivohlávek – Juráň, E. Kadela, Čech.

Komentář k zápasu

Bílé hvězdy měly do play-off raketový nástup a zaskočené Rebely velmi brzy srazily do kolen. Trocha volného prostoru se otevřela na pravém křídle před exRebelem Janem Křivohlávkem, který si sjel blíže k bráně a z kruhu adresoval milimetrově přesný pas na hůl dobře najetého Tomáše Kauta, který ze vzdálenosti několika kroků usměrnil kotouč přesně k levé Kacetlově tyčce. Havlíčkův Brod se z tohoto tvrdého úderu pomalu vzpamatovával, naopak Třebíč i nadále hýřila pohybem.

I přesto mohl nadšení Horáků trochu zchladit Petr Polodna, jenž se prosmýkl za záda soupeřových zadáků, jenže zblízka ani nadvakrát neprostřelil pozorného brankáře Faltera. Lépe si nevedl po nahrávce Davida Dvořáčka ani Roman Maliník, jenž z ideální palebné pozice před brankou těsně minul. Domácím se brzy nabídla úvodní přesilovka, jenže hosté tlak ustáli a málem podruhé rozesmutnili brodské fanoušky, když Marek Laš v samostatném úniku trefil tyčku.

Začátek prostřední části se odvíjel podle zcela odlišného scénáře než úvodní dvacetiminutovka. Rebelové vyjeli z kabiny jako vyměnění a aktivním pohybem dělali průvan v třebíčské defenzivě. Šikovné ruce prokázal mladý šikula David Stach, který obešel dva protihráče a vyprášil Falterův beton. Po přerušení hry putovali na lavici hanby hned dva hosté a Havlíčkův Brod šel pevným krokem za vyrovnáním.

David Stach po přiťuknutí Davida Dvořáčka ranou k bližší tyči ještě neuspěl, ale zanedlouho při obrovském zmatku před třebíčským brankovištěm došťouchal puk za brankovou čáru důrazný Petr Polodna. Potom museli úřadovat rozhodčí, kteří posílali na trestnou lavici jednoho hráče za druhým. Nedisciplinovanost jako kdyby se z ledu přesunula do ochozů, jinak skvěle fandící příznivci Třebíče se pustili do potyčky s ochrankou. Bílé hvězdy si vytvořily další dvě gólové šance, jenže Jakub Čuřík ani Martin Dočekal zblízka nepropálili Kacetlovy betony.

Bojovníkům z Kotliny se v počátku třetího dějství naskytla výhoda přesilové hry, jenže třebíčská obrana v čele s gólmanem Falterem ustála těžké chvilky bez úhony. Fanoušci přihlíželi vyrovnané a hodně bojovné partii, při níž na ledě dominovaly především obě pozorné defenzivy. Důrazné varování zaslal havlíčkobrodským obráncům Jan Křivohlávek, který nabral rychlost na levém křídle a mířil zápěstím ke vzdálenější tyčce, jenže gólman Kacetl pohotově vymrštil vzhůru svou lapačku. Rebelové si z toho nevzali ponaučení a stihl je krutý trest, když nechali před brankou volného Martina Dočekala, jenž zblízka uklidil kotouč do sítě po přesné nahrávce Marka Laše zpoza brány.

Domácí soubor vrhl všechny své síly do útoku a pokoušel se o vyrovnání. Po nahození Jana Zdráhala od modré čáry se ke kotouči dostal Ladislav Gengel, jenž vybídl přesným pasem před brankoviště ke skórování Petra Polodnu, jenž touto příležitostí nepohrdl a svou druhou trefou rozjásal Kotlinu. Základní hrací doba tak o vítězi nerozhodla a na řadu přišlo desetiminutové prodloužení.

Už v jednašedesáté minutě měl vítězství na holi Lukáš Endál, jenže úplně sám z pravého kruhu o kousek minul vzdálenější tyčku. Zahanbit se nenechali ani hosté, Jakub Čuřík našel před bránou Davida Dolníčka, ale ani on si nesešteloval dobře mířidla. Radovat se nemohl ani Tomáš Kolafa, jenž při početní vyhodě nezacílil přesně. Drama tak v Kotlině vyvrcholilo samostatnými nájezdy.

V první sérii neuspěl ani jeden z exekutorů, třebíčský Jakub Čuřík a David Stach. První úspěšným střelcem se stal David Dolníček, jenž krásně zavěsil pod horní tyčku. Nikdo ze zbývajících hráčů už neuspěl, a tak si důležitý první bod připsaly Bílé Hvězdy.





Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Myslím si, že do utkání jsme vstoupili velice špatně, když jsme po neskutečné minele ve středním pásmu inkasovali první gól. Hráči znervózněli a po celou první třetinu jsme tahali za kratší konec. Do druhé třetiny nastoupilo úplně jiné mužstvo, ale Třebíč je jeden z nejlepších týmů venku, což dneska potvrdila. My jsme dali kontaktní gól při přesilovce pět na tři, kterou jsme sehráli dobře. Zápas směřoval do prodloužení, na které nakonec došlo. Hosté dali po další naší chybě gól na 2:1, ale my jsme v závěru zaslouženě vyrovnali a myslím si, že jsme v prodloužení sahali po vítězství, ale hokejové štěstí se nakonec přiklonilo k soupeři. Nastřelili jsme dvě tyčky a neproměnili jednu gólovou šanci, o níž asi ještě ani teď brankář Falter neví, jak ji chytil. To k hokeji patří. Penalty už jsou vabank, Třebíč jednu proměnila a vyhrála.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Byl to typický play-offový zápas. Hrálo se hodně z obrany. My jsme rychle vedli 1:0, pak jsme ale dali tyčku. Pak dostal Brod velkou příležitost. Hráli jsme ve třech a téměř se nám to povedlo odpracovat, ale nakonec soupeř srovnal. My jsme se dostali do vedení a domácí hráli vabank. My jsme do toho šli s přílišnou obětavostí a chtěli to zachránit. Bohužel, soupeř dal gól a nás pak zachránily v prodloužení dvě tyčky. Byla tam ta přesilovka čtyři na tři od domácích, kteří dostali další výhodu, ale tu jsme ubránili. Penalty už jsou loterie, nám to zaplaťpánbůh parádně trefil Dolňa a Martin Falter nás podržel. Vedeme 1:0, ale je to jen bod a cesta k cíli je daleká, takže jedeme dál.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024