Menu +

TRE - CEB 5:3 - Další tři body doma, Horácká Slavia zdolala v těžkém utkání Motor

Reportáže
T ř e b í č - První domácí utkání nové sezony sehrála Horácká Slavia proti Motoru z Českých Budějovic. Dramatický zápas vyvrcholil úchvatnou podívanou ve třetí třetině. Hosté otevřeli skóre, domácí se pak dostali do vedení. Motor ve třetí periodě srovnal. Třebíčští však odskočili do dvoubrankového trháku, který už Českobudějovičtí nedokázali smazat. Bílé hvězdy tak mají po dvou kolech plný bodový zisk.
Sdílejte článek
 
2.kolo, středa 10.9.2014
TRE TRE
5:31:1, 1:0, 3:2
CEB CEB
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Holec (Bartoň), 29. Erat (Malena), 47. Burian (Čuřík, Holec), 49. Dolníček (Erat, Havel), 60. Vodný (Burian, Holec) – 4. Nouza (Růžička, Straka), 47. Punčochář (Heřman, Kuchejda), 56. Heřman (Boháč, Kuchejda). Rozhodčí: Jeřábek – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1620. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala – Malena, Zdráhal, Dujsík, Bartoň, Jaroš, M. Přibyl, Bilčík – Erat, Dolníček, Havel – Burian, Holec, Čuřík – Vodný, Kaut, Králík – Čech, Juráň, Paták.
ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (49. Bláha) – Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, Růžička, Mucha, Suchánek, Parýzek – Kuchejda, Heřman, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – Marek, Pajič, Prokeš – Vaniš, Rob, A. Přibyl.

Komentář k zápasu

Utkání se začalo ve velice svižném tempu, které vydrželo celý zápas. Bylo patrné, že ani jeden z týmů nechce zaspat úvod ligové sezony a sbírat body od prvních zápasů. Úvodní zápas Bílých hvězd, které se poprvé před vlastním publikem představili ve zbrusu nových, opravdu vydařených, dresech se nezačal zrovna nejlépe.

Ve druhé minutě byl za sekání vyloučen brankář Štůrala a Horáci měli možnost vyzkoušet si bránění přesilové hry soupeře v delším útočném pásmu, než tomu bylo v minulých sezonách. Pro domácí to ale nedopadlo dobře, neboť ve 4. minutě našel kotouč, odražený od výstroje domácího gólmana, po střele Růžičky nejrychleji Tomáš Nouza a hosté se radovali z vedení.

Rychle odpovědět se snažil Holec, ale s jeho střelou si, po dobrém individuálním uvolnění do útočného pásna, nakonec brankář Kůdela poradil.

Miroslav Holec byl ale v útočném snažení vytrvalý a v 6. minutě nakonec mohl oslavovat vyrovnání. Byl to podobný gól, jako ten první, který vstřelil Motor. Holec se natlačil před brankáře a vystřelil. První pokus dokázal Kůdela zneškodnit, ale kotouč pouze vyrazil, načež ho okamžitě dorážel znovu právě Holec a vyrovnal.

Ve 13. minutě měla ke vstřelení branky třebíčská elitní formace, kdy kotouč po střele a následné teči kapitána Davida Dolníčka jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi.

Závěr úvodní třetiny se nesl v duchu dvou vyloučení na domácí straně. Motor měl velkou šanci vyrovnat. S početními výhodami ale příliš dobře nenaložil a skóre se tak do přestávky neměnilo.

I druhá třetina se nesla v duchu pohledného a rychlého hokeje. I když to zpočátku tak nevypadalo. Obě mužstva jakoby trošku zabrzdila a začala se více věnovat obraně. Důsledkem toho bylo k vidění poměrně hodně nepřesností na obou stranách, i když důrazu oproti úvodní části rozhodně neubylo.

Ve 29. minutě Bílé hvězdy dokázaly skóre zápasu otočit. Rostislav Malena zachytil vyhozený kotouč na modré čáře, odkud jej poslal před bránu Romanu Eratovi, jemuž sice střela příliš nesedla, a možná ji ještě někdo přizvedl z bránících hráčů, nicméně zaplachtila nad Kůdelovou lapačkou a skončila v bráně.

Třebíč mohla zvýšit svůj náskok, ale početní výhody dnes nepatřily k hlavním zbraním domácího celku. Největší šanci měl Malena, který vyslal na branku Motoru tvrdou ránu, Kůdela se měl mezi tyčemi co otáčet. Chvíli poté na druhé straně dobře vypálil také Heřman. Brankář Štůrala se přesouval, ale i přes to dokázal střelu chytit a neinkasovat.

Podle mého jedna z klíčových situací, která rozhodla o tom, že utkání nakonec vyhrála domácí Horácká Slavia, bylo to, že ve 35. minutě hosté nevyužili dlouhatánskou přesilovou hru pěti proti třem. Co bylo nutné ocenit, byla obětavost, se kterou domácí borci bránili. Důkazem toho byla rána, kterou schytal zkušený bek Malena nepříjemně někam do zubů.

Ve 43. minutě mohl zvýšit vedení Burian, který se dostal do souboje tváří v tvář s brankářem, ten jeho záměr blafáku ale vystihl a branku neinkasoval. Poté přišlo kontroverzní vyloučení Romana Erata za vražení na hrazení. Horáci se museli zase bránit. Zprvu měl ale velkou šanci domácí kapitán Dolníček, který v oslabení vyvážel kotouč, vypálil a následně díky nedůslednosti Budějovických se dostal ještě k dorážce, branku však nedal.

Branku tak dali nakonec hosté. Ve 47. minutě vystřelil od modré čáry Petr Punčochář, jeho střela byla snad ještě tečovaná, brankář Štůrala každopádně nic neviděl a bylo srovnáno na 2:2.

Jenže Horáci si připravili okamžitou odpověď. Po vhazování uvolnil Holec Viléma Buriana, který pohotovou střelou dostal kotouč do branky pod padajícím brankářem.

O dvě minuty později bylo na zimním stadionu v Třebíči ještě o něco veseleji. V přesilové hře se dostal před brankáře s kotoučem kapitán David Dolníček, kotouč měl na bekhend a už to vypadalo, že ideální pozici ke skórování již přejel, ale na poslední chvíli zakončil a kotouč se dostal až za brankovou čáru.

Motor ale zbraně ještě rozhodně nesložil, šanci snížit dostal znovu v početní výhodě. V 56. minutě to bylo v tomto zápase již potřetí, kdy Motor využil početní výhodu. Brankář Štůrala zase nic neviděl, neboť střelu od modré čáry tečoval Martin Heřman. O drama v závěru bylo postaráno!

Je pravdou, že ještě jedni velkou šanci si hokejisté Motoru připravili a domácí gólman měl ještě plné ruce práce. Branku však Horáci už nedostali, naopak, střelou do prázdné branky při power play Motoru skóroval Michal Vodný.

Horáci tak zůstávají po dvou soutěžních kolech stoprocentní, po bojovném zápase přehráli Motor 5:3. Naopak ambiciózní České Budějovice si na svoje první body budou muset počkat nejdříve do soboty, kdy je na programu 3. kolo 1. ligy.

Tiskovka po utkání Třebíč - Č. Budějovice 5:3

M. Holec po utkání Třebíč - Č. Budějovice 5:3

Rok Pajič po utkání Třebíč - Č. Budějovice 5:3



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Přivítali jsme kvalitní tým, který bude hrát určitě vršek tabulky. Na tento zápas jsme se poctivě připravovali dva dny, přesto jsme dostali tři góly v oslabení a dostat doma tři góly je strašně moc. Jsme ovšem rádi, že zápas skončil naším vítězstvím. Důležitý a zlomový moment utkání byl, když dal soupeř na 2:2, a pak následovala naše rychlá branka na 3:2. Zápas nebyl do poslední vteřiny rozhodnutý. Jsem rád, že naše mužstvo ukázalo super charakter a že jsme potvrdili tři body z Havířova. Teď musíme dobře zregenerovat a v sobotu jedeme do Prostějova. Chceme se na to opět důkladně připravit a přivézt body. V Prostějově nás čeká bouřlivé prostředí, ve kterém bude důležité dobře vstoupit do zápasu a zvládnout jeho začátek.

Radek Bělohlav - ČEZ Motor České Budějovice: Utkání jsme prohráli, takže hodnocení žádná sláva. Soupeř nás přehrál tím, že dokázal vstřelit branky při hře pěti proti pěti. My jsme dnes dokázali skórovat pouze v přesilovkách. První dva góly jsme dostali po individuálních chybách. Když se dostaneme zpět do zápasu, tak je základní věcí minimálně jedno střídání neinkasovat branku. To jsou základní věci, které se musíme naučit hrát. Štve nás to.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024