Menu +

TRE - SUM 4:2 - Skvělá, i když infarktová podívaná. Třebíč otočila zápas a má tři body

Reportáže
T ř e b í č - Boj až do poslední vteřiny byl k vidění v rámci 21. kola na ledě Horácké Slavie. Soupeřem Bílých hvězd byl tým Salithu Šumperk a hosté chtěli domácím oplatit prohru 0:1 z domácího kluziště. A po první třetině to s Třebíčí vypadalo všelijak, prohrála ji totiž o dvě branky. Kontaktní branku dal kapitán týmu David Dolníček ve 36. minutě a hned na začátku třetí periody bylo srovnáno. Vítěznou branku dal sedm minut před závěrečnou sirénou Lukáš Havel, když krásnou střelou využil jednu z mnoha přesilových her Bílých hvězd. Domácí poté přestáli hru bez brankáře Draků a 15 vteřin před koncem vše pečetil Peter Zuzin.
Sdílejte článek
 
21.kolo, středa 5.11.2014
TRE TRE
4:20:2, 1:0, 3:0
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 36. Dolníček (Erat, Havel), 41. Dolníček (Havel, Zdráhal), 53. Havel (Erat, Holec), 60. Zuzin (Erat, Dolníček) – 15. Plášek (Vrdlovec, Brunec), 19. Plášek (Vrdlovec, Brunec). Rozhodčí: Jeřábek – Lukš, Novák. Vyloučení: 4:10, navíc Moskal (SUM) 10 minut OT a OT do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1490. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Zdráhal, Malena, Bartoň, Bilčík, Přibyl, Šaur – Havel, Dolníček, Erat – Zuzin, Holec, Řípa – Čuřík, Ostřížek, Wasserbauer – Králík, Raška, Čech – Juráň.
Draci Šumperk: Koutský – Holík, Drtil, Sedlák, Dietz, Novotný, Slavík – Haas, Berger, Velecký – Staněk, Moskal, Žalčík – Brunec, Plášek, Vrdlovec – Vávra, Vachutka, Půhoný – Kužílek.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání vyrazil Falter Dietzovu střelu od modré. Eratův projektil skončil jen na výstroji hostujícího brankáře. Stoprocentní brankovou příležitost měl Čech, když zůstal za obranou Šumperka a dostal se do samostatného úniku, bekhendem však vystřelil nad branku hostí. Eratova teč skončila mimo. Po vyloučení Havla si sice nejprve Falter poradil se střelou bezprostředně po buly, pak si ale najel na ideální přihrávku Karel Plášek a otevřel skóre zápasu. A ještě před první sirénou vedli Draci o dvě branky. Plášek zůstal nikým nehlídaný u pravé tyče domácí branky a přečíslení dva na nikoho proměnil v další gól – 0:2. Šumperští se i nadále tlačili do zakončení.

Pohotový zákrok betonem si připsal Koutský po střele Dolníčka. Hostujícího brankáře prověřil také Šaur z hranice kruhu. Ani přesilová hra pěti proti třem domácím štěstí nepřinesla. Třebíčští se však i nadále hnali za skórováním. Jenže nepomohly ani tečované střely, rychlost Čuříka, či nahození Přibyla ze středního pásma. Faltera ohrozil Půhoný. V čase 35:10 se už Bílé hvězdy dočkaly. David Dolníček dostal nabito a střelou mezi Koutského betony snížil na rozdíl jediného gólu. Po vyloučení domácích hráli hosté přesilovou hru, Falter byl však bezchybný. Veleckého dělovku v poslední minutě druhé třetiny třebíčský brankář vyrazil.

Třebíč pak měla impozantní vstup do třetího dějství. Po dvaadvaceti vteřinách prokázal David Dolníček důraz na brankovišti a propasíroval puk do sítě – 2:2. Po vyloučení Sedláka hráli navíc domácí přesilovou hru, Erat vypálil jen těsně vedle branky. Havel vyslal záhy poté jedovatou ránu nad. Ostřížkovu střelu Koutský vyrazil. Havlův pokus zastavila tyč. Faltera ohrozil Berger. Zdráhalovu střelu tečoval Zuzin, Koutský byl pozorný. Skóre nezměnil ani Řípa. Po vyloučení Moskala pak otočil brankový stav Lukáš Havel, když si počkal na vhodný okamžik a vystřelil z kruhu na bližší tyč – 3:2. Ve slibné pozici Holec přestřelil. Pohlednou akci předvedl Čuřík, který si položil šumperského brankáře, zakončit však již nedokázal. Na konečných 4:2 upravil při power-play střelou do prázdné Peter Zuzin, jemuž pozici doslova vybojoval Erat.



Tiskovka po utkání Třebíč - Šumperk 4:2



Ohlasy trenérů

Radek Novák – SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme první třetinu prohráli 2:0, a pokud mám být objektivní, tak jsme ji klidně mohli prohrát 4:0. Tam byl soupeř lepší. Do druhé třetiny jsme vstoupili s naprosto jiným pohybem, soupeře jsme dostávali pod tlak a byli jsme vděční za ten kontaktní gól. Nepodařilo se nám ve druhé třetině srovnat. Ve třetí třetině jsme si udrželi pohyb, měli jsme přesilovky, byli jsme úspěšní a korunovali jsme to brankou do prázdné branky. Jsme spokojeni.

Radek Kučera – Salith Šumperk: Myslím si, že jsme nezahráli špatně. Vedli jsme 2:0. Bohužel škoda toho prvního gólu na 2:1, kdy tam puk propadl brankáři, myslím si, mezi podpaží. Škoda, že to tam spadlo. Takový haluzový gól, který trošku Třebíč postavil na nohy. Byly tam fauly, z naší strany, tak ze strany Třebíče. Bohužel Třebíč to využila. Naopak když ty fauly byly z jejich strany, tak my jsme tu výhodu nedostali a skončilo to, jak to skončilo. Obrovská škoda, protože si myslím, že jsme si tady minimálně na bod mohli sáhnout.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024