Menu +

TRE - KLA 4:6 - Na první vítězství nad Kladnem Třebíčští stále čekají

Reportáže
T ř e b í č - Ve dvacátém druhém kole 1. ligy přijeli na třebíčský led Rytíři Kladno, kteří kvůli rekonstrukci stadionu hrají zatím všechna utkání na ledech soupeřů. Ani tentokráte se Horácké Slavii nepovedlo houževnatého soupeře porazit, i když ve druhé třetině Bílé hvězdy otočily průběh utkání ve svůj prospěch a vedly 4:3. Rytíři ale ve třetí třetině třikrát skórovali, když definitivně rozhodli brankou v power - play. Zápas viděla vynikající návštěva přes 2 700 diváků.
Sdílejte článek
 
22.kolo, sobota 8.11.2014
TRE TRE
4:61:2, 3:1, 0:3
KLA KLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Řípa (Bartoň, Holec), 32. Pekr (Šaur, Holec), 33. Havel (Erat, Dolníček), 36. Řípa (Havel, Dolníček) – 4. Dragoun (Rudovský, Klouček), 13. Hořava (Pitule, Dragoun), 21. Horna (Moravčík, Tenkrát), 47. Tenkrát (Růžička, Stach), 54. Klouček (Eberle, Stach), 60. Dragoun. Rozhodčí: Mikula – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2710. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3, 4:6.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter - Zdráhal, Malena, Bartoň, Bilčík, Přibyl, Šaur, Juráň – Havel, Dolníček, Erat – Pekr, Holec, Řípa – Čuřík, Ostřížek, Zuzin – Králík, Raška, Wasserbauer.
Rytíři Kladno: Chábera – Kolařík, Klouček, Moravčík, Růžička, Kužel, Gutwald – Rudovský, Dragoun, Hořava – Horna, Stach, Tenkrát – Švaňhal, Pitule, Eberle – Strnad, Lukáč, Redlich.

Komentář k zápasu

Utkání, které sledovalo téměř tři tisícovky diváku, se začalo ve velice svižném tempu, které však diktovali hostující Rytíři, kteří zpočátku domácí Třebíč mírně přehrávali. Nutno říci, že po zásluze vstřelili první branku. Ve 4. minutě vypálil nečekaně ihned po vhazování centr Michal Dragoun, na jehož překvapivou a svižnou střelu nedokázal zareagovat ani brankář Falter.

Vedení Kladna ale nemělo příliš dlouhého trvání, neboť Bílé hvězdy vyrovnaly z okamžitého protiútoku. Proti střele Bartoně Chábera ještě zasáhl, na následnou dorážku Jiřího Řípy už byl ale krátký, bylo srovnáno.

Nadále se hrál svižný hokej, od jedné branky k druhé. Z druhé branky se ale znovu radovali hostující Rytíři. Ve 13. minutě nechali domácí obránci příliš volného prostoru na levém kruhu pro Miloslava Hořavu, ten našel mezeru mezi tyčkou a Falterovou vyrážečkou.

Důležité bylo pro domácí Třebíč, že v závěru třetiny přečkala přesilovou hru soupeře a do kabin tak odcházela pouze s jednobrankovým mankem.

Měl přijít tlak domácích, místo toho však přišel velice šťastný gól Kladna. Ve 21. minutě nahazoval kotouč od modré čáry Moravčík, jehož střelu před domácím brankářem šikovně tečoval Tomáš Horna.

Možná jeden z klíčových momentů zápasu se udál ve 23. minutě. Horáci hráli přesilovou hru pěti proti třem, Roman Erat vypálil od modré čáry, kotouč jednoznačně přešel brankovou čáru, ale jak hlavní sudí, který měl situaci jako na dlani, tak brankový sudí kotouč za čárou neviděli. Multimediální kostka ale odhalila jasnou branku, která měla být uznaná.

Když ve 30. minutě ve výborné pozici netrefil zařízení kapitán Dolníček, ujala se až akce ze 32. minuty. Šaur vypálil od modré a před Cháberovou bránou šikovně tečoval Matěj Pekr, který podruhé rozbouřil pěkně zaplněné ochozy.

Horáci se rozjeli a dokázali hned za tři minuty vyrovnat! Ve zmatku v brankovišti se nejlépe zorientoval Lukáš Havel, díky kterému Třebíč zaslouženě srovnala skóre zápasu.

Skvělou třetinu dovršili Horáci obratem. Ve 36. minutě si z levé strany najel do útočného pásma Jiří Řípa, jehož střela možná trochu překvapivě propadla až do brány.

Ve 43. minutě se musel mít na pozoru i domácí brankář, který musel vytáhnout perfektní zákrok lapačkou.

Ve 47. minutě bylo ale znovu srovnáno. Z pravé strany si najel do dobré střelecké pozice Petr Tenkrát a domácího brankáře prostřelil.

V 52. minutě mohla strhnout vedení na svoji stranu opět Třebíč. Tváří v tvář Cháberovi se dostal Holec. S bekhendovou kličkou ale neuspěl.

Kladno tuto velkou neproměněnou šanci potrestalo. V 54. minutě našel Eberle u tyčky volného Tomáše Kloučka, jehož střela možná trochu nešťastně prošla brankáři až do branky.

Když měl přijít největší tlak domácích, rozehrál Falter kotouč nešťastně do ochranné sítě a srovnání skóre rázně zkomplikoval. Domácí se sice ubránili, ale na srovnání již nezbylo mnoho času.

Navíc se hosté dokázali prosadit do prázdné brány, když to Třebíč zkoušela v šesti hráčích na ledě. Skóre uzavřel Michal Dragoun.

Tiskovka po utkání Třebíč - Kladno 4:6



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas jsme začali špatně, ve druhé třetině jsme ho otočili a chtěli jsme třetí třetinu zvládnout dobře do obrany, ale dnes jsme dobře do obrany nehráli. Dostali jsme pět branek, když nepočítám ten do prázdné, což je strašně moc. Body nemáme žádné, stálo nás to spoustu sil a v pondělí hrajeme znovu, takže se na to potřebujeme připravit.

Jiří Čelanský - Rytíři Kladno: Dnes jsme sledovali atraktivní utkání, kterému snad nic nechybělo. Bylo to jako na houpačce, chvíli jsme byli lepší my, chvíli Třebíč. Mrzí nás, že jsme za stavu 3:1 nehráli více takticky a nepočkali jsme si pár minut na soupeře, který by to musel otevřít. Hru jsme bohužel otevřeli my, domácí toho využili a šli do vedení. Otočit tady zápas není jednoduché, ale nám se to povedlo, chtěl bych týmu poděkovat, protože bojoval do poslední minuty.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024