Menu +

BER-TRE 3:4: V kritickou chvíli zavelel k obratu Kališ

Reportáže
Hokejisté Horácké Slavie v poslední třetině zápasu v Berouně dvěma brankami otočili zápas a díky vítězství se udrželi na osmé příčce, zaručující postup do play-off. Dvě klíčové branky za hosty vstřelil obránce Oldřich Kališ, kterého vedení klubu přivedlo ze Žďáru nad Sázavou. Vítěznou trefu zaznamenal Jiří Beroun. Třebíčští tak mají stále svůj osud ve svých rukách. V posledním kole má Třebíč doma Písek, zatímco zbývající dva zájemci o osmou příčku, Žďár a Opava, hrají v posledním kole spolu.
Sdílejte článek
 
39.kolo, sobota 8.2.2003
BER BER
3:41:0, 2:2, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Horčička (Slížek, Halinský), 28. Pojkar (Michalovič, Vlček), 36:49 Slížek (Halinský, Horčička) - 22. Polívka (Vítek), 37:25 Kališ (Kučírek), 44:06 Kališ (Žiška) 45:12 Beroun (Hrbáček).
Rozhodčí: Štěpán - Ondrášek, Řešátko. Vyloučení: 5:7, navíc Pecka a Fryauf (oba Třebíč) 10 min. Využití: 1:0. Diváků: 500.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Jež - Chotěborský, Filip, Maleček, Pojkar, Sláma, Spitzer, Vaněček - Besser, Gron, Halinský - Horák, Horčička, Křešťan - Michalovič, Novák, Novotný - Šinágl, Slížek, Vlček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Hrbáček, Kališ, Kříž, Pecka, Polívka, Sedláček - Beroun, Cachnín, Fryauf - Kaňka, Žiška, Holý - Kubát, Oliva, Vítek.

Komentář k zápasu

Asi nejtěžší zápas sezóny sehráli v sobotu třebíčští hokejisté na ledě Berouna. V posledních zápasech se herně trápili, chybělo jim potřebné sebevědomí. Utkání se přitom nevyvíjelo vůbec dobře, ale v kritický moment se dokázali semknout a dokázali důležitý zápas zvládnout. Vítěznou trefou pokořil Beroun útočník Jiří Beroun. V dresu Třebíče se představil i někdejší kapitán Havlíčkova Brodu Richard Cachnín, jenž poté působil v Jihlavě a Písku.

Vstup do zápasu se Třebíči vůbec nepovedl. V 5. minutě vybojoval u hrazení puk Antonín Halinský, přiťukl puk Slížkovi, jenž přihrál mezi kruhy Petru Horčičkovi a Beroun vedl. V 9. minutě mohlo být ještě hůře. Velkou šanci Křesťana však gólman Zdeněk Kučírek zlikvidoval. O tři minuty se blýskl i domácí brankář Petr Jež, když zahrozili Polívka se Sedláčkem. Beroun měl převahu, lépe bruslil a s Třebíčí to nevypadalo moc dobře. V 15. minutě hráli domácí přesilovku pět na tři, vytvořili si tlak, ale skóre se neměnilo. V 18. minutě mohl vyrovnat Oldřich Kališ, který se ocitl sám před Ježem, ale berounský gólman puk vyrazil a posléze přikryl lapačkou.

Hned po přestávce se však Třebíči podařilo vyrovnat. V úvodní minutě pálil po buly Hrbáček, Ježe sice neprostřelil, ale pokračující akci zakončil střelou do vikýře obránce Polívka! Radost hostů však netrvala dlouho, ve 28. minutě si totiž najel mezi kruhy v přesilovce obránce David Pojkar a překonal Kučírka podruhé. Další nepříjemná situace přišla ve 34. minutě, kdy zůstal po souboji u mantinelu ležet Jiří Beroun, po dvou minutách se jen těžce sebral z ledu. Nakonec to byl ovšem právě on, který udržel reálnou šanci Třebíče na play-off...Ve 36. minutě to však vypadalo spíše na rakev. Halinský našel před brankou Ladislava Slížka a Beroun vedl už 3:1. Velmi důležitou brankou pak přispěl obránce Oldřich Kališ, jedna z posledních posil Třebíče se tak začala vyplácet. Ve 38. minutě projel celým kluzištěm, poradil si lehce s Pavlem Malečkem a střelou ke vdálenější tyči dotáhl Horáckou Slavii na rozdíl jedné branky. Asistenci si připsal brankář Zdeněk Kučírek.

Na začátku třetí části byl vyloučen Petr Horčička a v oslabení ujela dvojice Sláma - Novotný, kteří najížděli na jednoho obránce, ale Kučírek šanci zlikvidoval. Těsně po skončení přesilovky vzal na sebe opět odpovědnost Oldřich Kališ, který vyslal na Ježe střelu, která se od tyče odrazila do branky. Třebíč vyrovnala na 3:3 a za další minutu už vedla! Útočník Jiří Beroun vystřelil přes Bořka Slámu a trefil přesně horní růžek Ježovy branky. Třebíč se pak stáhla do obrany a zodpovědně bránila pracně vybojovaný náskok. Přes urputnou obranu se nemohli Medvědi prosadit. Od 55. minuty hráli domácí čtyři minuty přesilovku, ale žádnou ze svých šancí neproměnili. Zkusili ještě devadesátisekundovou power-play, ale rovněž bez úspěchu. Třebíči k postupu do play-off stačí v posledním kole získat alespoň o bod méně než Slezan Opava.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024