Menu +

TRE-HKR 2:2 – S Energetiky opět pouze remíza

Reportáže
T ř e b í č – S posíleným sebevědomím po výhře v Olomouci nastupovali třebíčští hokejisté do dalšího přípravného zápasu proti Hradci Králové. Vyrovnané utkání přineslo také vyrovnaný výsledek – ačkoli domácí dvakrát v zápase vedli, Energetikům se vždy podařilo srovnat. Konečný stav proto zněl 2:2. Nepříjemným momentem pro třebíčský tým bylo zranění brankáře Jana Koťátka, který se tvrdě srazil s jedním z protihráčů. Otřesený gólman musel být vystřídán Luňákem, tržnou ránu na hlavě mu spravily tři stehy. Jak se však ukázalo později, poranění nebylo příliš vážné, Koťátko poslední třetinu hry sledoval mezi diváky.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 24.8.2004
TRE TRE
2:21:0, 1:1, 0:1
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Fišer (Holý), 40. Holý (Žiška, Fišer) – 21. Beck (Procházka), 53. Fejgl (Roubík). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváků: 250.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Koťátko (26. Luňák) – Kališ, Svačina, Sedláček, Čížek, Hrbáček, Dusík, Dvořák, Oberreiter – Fišer, Žiška, Holý – Fryauf, Oliva, Cmunt – Topol, Sobotka, Adamec – Wolf, Čech, Caha.
Mountfield HK: Hylák – Procházka, Fejgl, Kostka, Táborský, Šeda, Hendrich, Půlpán – Fořt, Roubík, Beck – Polák, Martinec, Šulc – Alexejev, Domin, Suchý – Luštinec, Kubišta, Potůček.

Komentář k zápasu

TRE-HKR1

Oldřich Kališ z dálky prověřuje Hyláka.

Hosté byli zezačátku aktivnější, nejprve Beck rozezvonil třebíčskou tyč, poté Koťátkovu lapačku prověřil Fejgl. V páté minutě se na domácího brankáře hnal osamocený Roubík, v rozhodující chvíli jej však zahákoval Sedláček, a na dvě minuty tak oslabil svůj tým. Energetici ale přesilovku nevyužili, naopak půl minuty po návratu Sedláčka z trestné lavice inkasovali. Chybu dezorientované hradecké obrany potrestali Holý s Fišerem – 1:0. Východočechy však branka nabudila, blízko k vyrovnání měli v 17. minutě Suchý s Hendrichem. Podobná situace se opakovala o minutu později, kdy se nejprve na Koťátka zcela sám vyřítil Kubišta. Ihned poté vznikl před Koťátkovou brankou pořádný závar, který vyřešil až Dusík posunutím branky. Třebíč tak úvodní část hry dohrávala ve čtyřech, Hradci se však vyrovnat nepodařilo.

TRE-HKR2

Nepříjemná situace ze 26. minuty – otřesený Koťátko se jen těžce sbírá z ledu.

Hned z kraje druhé dvacetiminutovky měl šanci Fišer, bekhendem ale nedokázal přehodit ležícího Hyláka. Naopak Energetici hned z protiútoku vyrovnali Beckem – 1:1. Druhá třetina byla svižnější než první, ve 24. minutě se v šanci ocitl Caha, minutu nato na druhé straně zkusil štěstí Fořt. Na konci 26. minuty došlo k nepříjemné situaci, v níž se srazil Koťátko s hradeckým Dominem. Místo otřeseného gólmana se do branky postavil Luňák. Ve 28. minutě si pěknou akci připravili Oliva s Fryaufem, na zakončení však měli málo času. O dvě minuty později se do brejku dostal Alexejev, Luňák jej ale dokázal vybruslit. V 39. minutě se držením provinil královéhradecký Táborský. Jeho přestupek nezůstal bez odezvy, 32 vteřiny před sirénou přesilovku využil Holý po asistenci Žišky a Fišera – 2:1.

TRE-HKR3

Čechovu ránu (hráč se žlutou přilbou) Hylák skrývá pod svými betony.


Horácká Slavia mohla vedení pojistit ve 43. minutě, v níž opět hrála přesilovku. Nejprve Fišer v akci dva na jednoho těsně minul branku, chvíli poté nedokázal nikdo z Třebíčských usměrnit puk do odkryté branky. Zablesklo se proto na druhé straně a opět při přesilovce. V 53. minutě Fejglova tečovaná střela od mantinelu skončila za Luňákovými zády a srovnala stav na 2:2. Domácím pak byla nabídnuta možnost ke vstřelení vedoucí (a pravděpodobně i vítězné) branky. Jenže ani Beckovu hru vysokou holí, ani nedisciplinovanost všech Energetiků, kteří si nevšimli, že hrají v šesti, potrestat nedokázala. Utkání tak skončilo remízou 2:2.





Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér HC VČE Hradec Králové): "Myslím, že to bylo bojovné a rychlé utkání. Doma jsme měli výpadek s Brnem, takovou prohru jsme ale potřebovali. V Berouně jsme nezahráli špatně, všechny branky jsme dostali v oslabení.. Zde jsme nepodali špatný výkon. Bylo to vyrovnané, a proto myslím, že remíza je spravedlivá."

Kamil Konečný (trenér SK HS Třebíč): "Nemůžeme být spokojeni ani s výsledkem, ani s předvedeným výkonem. Na rozdíl od utkání v Olomouci, kdy naše mužstvo hrálo velmi bojovně a agresivně, jsme prolajdali první třetinu. Soupeř nás předčil zejména v pohybu a agresivitě a nakonec i v kombinaci. Šťastným gólem jsme se ale ujali vedení. V druhé části se výrazně zlepšil jak pohyb, tak agresivita a i přesto, že se nám kombinačně nedařilo, hráči byli schopni vytvořit si tlak. Bohužel, ze šancí, které jsme měli, jsme proměnili pouze jednu, a to v přesilovce.
V utkání nemohl nastoupit avizovaný českobudějovický útočník Vladimír Škoda, který není zdravotně v pořádku. Bere antibiotika, nakonec jsme se dohodli, že jeho test odložíme až na pátek. Potřebujeme ho vidět v plné síle. Myslím, že dnes by nebyl schopen podat optimální výkon."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024