Menu +

TRE - CEB 1:3 - Budějovice byly úspěšnější díky lepší produktivitě

Reportáže
T ř e b í č - První domácí zápas druhé poloviny základní části sehrály Bílé hvězdy ve svých bílých dresech proti Motoru z Českých Budějovic. Hosté se ujali vedení na konci první třetiny v přesilovce, ovšem krátce po přestávce srovnal Pekr. Motor se však znovu dostal do vedení, a když na začátku třetiny přidal třetí branku, měli to domácí už hodně těžké. Nepodařilo se jim nic udělat se stavem utkání ani při hře bez brankáře.
Sdílejte článek
 
28.kolo, středa 26.11.2014
TRE TRE
1:30:1, 1:1, 0:1
CEB CEB
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Pekr (Čuřík, Kaut) – 20. Nouza (Mucha, Vráblík), 29. Švihálek (Rob, Punčochář), 41. Nouza (Straka). Rozhodčí: Čech, Mrkva – Novák, Lukš. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1650. Střely na branku: 42:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Zdráhal, Bartoň, Jaroš, M. Přibyl, Šaur – Wasserbauer, Dolníček, Erat – Kaut, Čuřík, Pekr – Čech, Raška, Paták – Křivohlávek, Juráň, Kadela.
ČEZ Motor České Budějovice: Gába – Punčochář, Vráblík, Mucha, Parýzek, Chmelíř, Žovinec, Kříž – Kuchejda, Rob, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, A. Přibyl, Boháč – Švec, Trummer, Prokeš.

Komentář k zápasu

Do prvního dějství vstoupila mnohem aktivněji domácí Horácká Slavia Třebíč. Na hráčích Bílých hvězd bylo patrné, že chtějí prolomit sérii bez bodu a před vlastním publikem konečně zvítězit. Horáci se dobře tlačili před bránu a hostující gólman měl plné ruce práce.

Asi největší šanci měl v polovině třetiny Pekr, který jel dva na jednoho společně s Čuříkem. Obránce Motoru byl připraven na to, že bude Pekr nahrávat, ten tak zkusil vystřelit a jeho pokus nadělal brankáři starosti, ačkoliv kotouč nakonec do své výstroje schoval.

Ačkoliv byla domácí Třebíč po celou první třetinu jasně lepším týmem na ledě, skórovat se povedlo hostům. V poslední minutě úvodní třetiny se v přesilové hře trefil Tomáš Nouza, který zakončil povedenou přesilovkovou akci hostujícího Motoru.

Prostřední část nabídla podobný obrázek hry. Třebíč byla stále tím mužstvem, které diktovalo tempo hry a vytvářelo si šance. Naštěstí pro domácí se jedna šance hned zkraje ujala. Ve 22. minutě vyslal dobrou střelu na brankáře hostí Čuřík, po jehož střele se kotouč odrazil k úplně volnému Matějovi Pekrovi, a ten po zásluze vyrovnal.

Třebíč v tomto zápase krutě doplácela na fauly. Ve 29. minutě totiž Budějovice znovu odskočily. Pohlednou přesilovkovou akci zakončil do prázdné brány Švihálek.

Fanoušci Třebíče ještě určitě doufali ve zvrat, ale do poslední části Horáci nevstoupili zrovna pravou nohou, neboť Faltera hned po pár vteřinách prostřelil znovu Tomáš Nouza.

Třebíč se snažila marně. V dnešním zápase rozhodla zejména hostující produktivita v přesilových hrách., které má Motor, jak bylo dnes vidět, velice dobře nacvičené.

Z domácí strany to byly zejména nepovedené přesilové hry, kterým chyběla přesnost a lehkost. Zápas rozhodla možná už první třetina, ve které domácí celek jasně dominoval, a přesto ji o jednu branku prohrál.

Motor byl dnes produktivním týmem, a proto zvítězil, naopak Horáci měli velkou spoustu šancí, ale vstřelili pouze jedinou branku, na kterou se v hokeji většinou nevyhrává.

Tiskovka po utkání Třebíč - Č: Budějovice 1:3



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Dovolím si tvrdit, že jsme byli celý zápas lepší, ale dali jsme jednu branku, což je málo. Dostali jsme tři. Ten třetí gól, to byla naše chyba. Ale musím klukům poděkovat. Je to od nás za poslední tři týdny zlepšený výkon, a když začneme dávat góly, tak se odpíchneme. Hráči bojovali, dřeli, na body to sice nestačilo, ale musíme se od toho odrazit a začít body zase dávat do kupy. Jsme rádi, že nám Pardubice vyšly vstříc a půjčili nám Kauta. Ten ovšem bude mít brzy odehráno 26 zápasů v nejvyšší soutěži, takže už ho tu asi neuvidíme.

Petr Rosol - HC Motor České Budějovice: Věděli jsme, že s domácími nemůžeme hrát hokej nahoru - dolů, že musíme hrát ze zabezpečené obrany. Poslední zápasy venku se nám totiž moc nepovedly, co se defenzívy týče. Věděli jsme, že musíme čekat na svoje šance. Třeba na přesilovky, protože ty nám v poslední době jdou. První dvě branky jsme dali z přesilovek a myslím si, že jsme po zásluze ten zápas vyhráli.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024