Menu +

SUM – TRE 3:1 – Špatný začátek Třebíčští nedohnali, rozhodnutí padlo v power - play

Reportáže
T ř e b í č - Čtyřiatřicáté kolo zaválo Třebíč do Šumperku, se kterým Bílé hvězdy v probíhající sezóně dvakrát zvítězily. Třetí vzájemný souboj ale vyzněl lépe pro domácí. Ti se ujali ve čtvrté minutě dvoubrankového vedení, když se během třiceti devíti vteřin prosadili hned dvakrát. Ve čtrnácté minutě snížil Raška. Pak se stav nezměnil až do šedesáté minuty, kdy Šumperští pečetili svoji výhru při power-play Horácké Slavie.
Sdílejte článek
 
34.kolo, sobota 13.12.2014
SUM SUM
3:12:1, 0:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Vrdlovec (Holík), 4. Žálčík (Moskal, Staněk), 60. Haas M. (Moskal, Vrdlovec) – 14. Raška (Mrázek). Rozhodčí: Hrubý – Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1076. Střely na branku: 22:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
Draci Šumperk: Zelenka – Drtil, Holík, Sedlák, Gewiese, Prokop, Starý, Bail – Haas M., Vrdlovec, Haas R. – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Plášek, Velecký – Vachutka, Rimmel, Popelka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Šaur, Bartoň, Jaroš, Přibyl – Erat, Dolníček, Čuřík – Wasserbauer, Holec, Pekr – Čech, Raška, Mrázek – Kadela, Králík, Paták - Juráň.

Komentář k zápasu

Oba předchozí vzájemné duely soupeřů dopadly vítězstvím třebíčského favorita, ten však v Šumperku tentokrát tahal za kratší konec, byť byl v konečném součtu aktivnějším ve střelbě.

Hosté dorazili s Falterem v brance a ten hlavně v úvodních minutách dost kotoučů vyrážel před sebe. A hlavně, domácí měli oproti minulému duelu hranému v Šumperku, kdy za celý zápas nedali ani gól, raketový vstup do zápasu. Již ve čtvrté minutě vyrazil Falter Holíkovu ránu od modré před sebe a Daniel Vrdlovec pohotovou dorážkou otevřel účet utkání.

Neuběhlo ani čtyřicet vteřin a domácí vedli o dvě branky. Místo Vrdlovcova prvního útoku se prosadil ten druhý, vedený Patrikem Moskalem a hlavně, letos velmi produktivní. Rychlou souhru zakončil v mezikruží skrze rozhozenou obranu Třebíče Lukáš Žálčík. Domácí pak měli více ze hry, až v polovině třetiny nakopla hosty přesilovka, po jejímž konci dokázala Třebíč snížit.

Souhru dvou útočníků brněnské Komety Adama Rašky a Petra Mrázka zakončil prvně jmenovaný trefou z kruhu přesně na pravou tyč Zelenkovy branky. Jenže to bylo pro hosty po hříchu vše, co dokázali proměnit. Jestliže první duel obou soupeřů hraný v Šumperku ovládl fantastický Tomáš Štůrala, tentokrát se zabejčil v brance domácích Daniel Zelenka a hosty do srovnání nepustil.

Třebíč přitom měla šance, stejně jako domácí. Ti dokonce hned vzápětí po úvodní brance hostů hráli přesilovku pět na tři, po dvojím přestupku vyhození kotouče mimo led ze strany hostů. Ale ani tlak a několik střel změnu skóre nepřinesly.

Za vyrovnáním se v úvodu druhé části tlačil Erat, nejprve ale trefil jen betony, podruhé mu obranným zákrokem zhatil šanci Drtil. Na druhé straně mohl překvapit Faltera Popelka, ale nedal. A s blížícím se koncem třetiny se stupňoval tlak Třebíče, ovšem jistý Zelenka mezi tyčemi nedovolil svému bývalému chlebodárci skórovat. Byť jednou i s velkým štěstím, kdy za jeho zády zvonila tyč.

Ta zacinkala i v úvodu třetí třetiny, kdy po vyloučení Maleny měl nabito Velecký, ale kotouč se těsně do branky nevešel. Poté dvakrát s klidem schoval kotouč do lapačky Zelenka, jeho největší zákrok ale přišel až po vyloučení Sedláka, také za vyhození kotouče mimo led. Šumperský brankář vyjetý až před brankoviště musel rychle reagovat na změnu směru puku, ten z druhé strany pásma pálil na prázdnou branku Bilčík, ale Zelenka fantasticky strčil ráně do cesty svou hůl.

To byl nejspíš poslední hřebíček do utrpení třebíčských střelců. Ti i nadále měli více času kotouč na holích, ale všechny střely horáckého týmu mířily jen do připraveného Zelenky. Šumperku se navíc dařilo rychle dostávat kotouč za modrou čáru, a tak soustavný tlak slávistů nepřicházel.

V čase 58:41 však přišel oddechový čas hostů, po kterém také zůstal na střídačce Falter. Hosté vsadili na zkušenost, jenže ani šestice Malena, Erat, Dolníček, Holec, Pekr a Bartoň na srovnání nedosáhla. Naopak, Vrdlovec s Holíkem dostali puk do středního pásma, tam skákající kotouč ukočíroval Moskal, který před prázdnou branku nasměroval přihrávku Marku Haasovi. Levé křídlo první šumperské formace pak pečetilo domácí vítězství 3:1.





Ohlasy trenérů

Radek Kučera - Salith Šumperk: Překvapili jsme soupeře v první třetině, kde jsme výborně odstartovali celý duel. Kluci dobře bránili a plnili povinnosti, které jsme od nich požadovali. To se třeba ve venkovním utkání na ledě Jihlavy moc nedařilo. Navíc se nám povedl uhlídat i závěr utkání a nepustit Třebíč do žádných velkých příležitostí. Nemluvě o tom, že výborně dneska zachytal Daniel Zelenka a podržel mančaft v momentech, kdy byly dobré zákroky potřeba. Pro nás určitě důležité tři body do tabulky, podle mě navíc i zasloužené.


Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Nezachytili jsme začátek zápasu, kdy jsme dostali dvě rychlé branky. Asi od dvanácté minuty první třetiny jsme ale byli lepším týmem, ve druhé třetině jsme dali tyčku a byly tam i dvě stoprocentní šance, ze kterých jsme bohužel branky nedali. Ani ve třetí třetině jsme nedokázali dotlačit puk za domácího gólmana a domácí dali v power - play na 3:1. Myslím si, že jsme dnes prohráli paradoxně v zápase, ve kterém jsme byli v Šumperku lepší.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024