Menu +

KLA – TRE 3:2 sn – Bílé hvězdy vezou z Kladna bod, nájezdovou loterii zvládli Rytíři

Reportáže
T ř e b í č - První duel na Kladně v téhle sezóně mají za sebou hokejisté Horácké Slavie Třebíč. A byl to zápas vskutku vydařený. Bílé hvězdy poslal do vedení v šesté minutě Dočekal, když dokázal přetavit přihrávku Maleny při přesilové hře ve vedoucí gól. V minutě dvacáté druhé domácí vyrovnali, vedení si však vzali opět Třebíčští, když David Dolníček skóroval při přesilové hře pěti proti třem. Kladno podruhé v utkání srovnalo. Ve třetí třetině branka nepadla, a proto se muselo prodlužovat. A protože ani v nastavené pětiminutovce se ani jeden z týmů neradoval, musely rozhodnout o vítězi samostatné nájezdy. V nich získal pro domácí bonusový bod Hořava.
Sdílejte článek
 
35.kolo, pondělí 15.12.2014
KLA KLA
3:2sn0:1, 2:1, 0:0 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Hořava (Růžička, Tenkrát), 36. Pitule (Hořava, Tenkrát), rozhodující samostatný nájezd Hořava - 6. Dočekal (Malena, Erat), 25. Dolníček (Pekr, Bartoň). Rozhodčí: Wagner, Sýkora – Zavřel, Maštalíř. Vyloučení: 8:10, navíc Pekr (TRE) 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1467. Střely na branku: 41:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Sestavy
Rytíři Kladno: Lukáš – Kaberle, Kolářík, Růžička, Lukáč, Krejčí, Moravčík – Švaňhal, Dragoun, Rudovský – Tenkrát, Stach, Horna – Hořava, Pitule, Eberle – Redlich, Dalecký, Strnad.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Zdráhal, Bartoň, Dlapa, Přibyl, Šaur – Juráň, Erat, Dolníček, Dočekal, Wasserbauer, Ostřížek, Holec, Králík, Čuřík, Pekr, Jaroš, Raška, Mrázek.

Komentář k zápasu

Hned z prvního útoku po úvodním buly přihrával ideálně zpoza branky do bředbrankového prostoru Švaňhal, Dragoun však mířil jen do betonů Faltera. K zakončení se prodral i Eberle, pak byl ale zastaven nedovoleně Králíkem. Tenkrátova rána od modré při přesilové hře gólové parametry neměla. Ve čtyřech museli hrát i domácí po vyloučení Strnada. Toho využila Horácká Slavia. Malena objel branku a přihrál mezi kruhy Dočekalovi, který byl z první neomylný.

Zdráhalova střela v deváté minutě skončila ve výstroji brankáře domácích. Právě obránce Třebíče byl dalším hostujícím hráčem, který putoval na trestnou lavici. Dragoun, ani Rudovský si však na Faltera nepřišli. Po střele Růžičky dorážel ze vzduchu Pitule, branku však těsně minul. Při další přesilové hře Kladna pálil po příhře Kaberleho z první Rudovský, třebíčský brankář si s jeho ránou poradil. Důležitý zákrok lapačkou si připsal Lukáš po střele Jaroše, jenž se před ním ocitl zcela osamocený. Pozornost kladenského brankáře prověřil od mantinelu Dočekal. Zdráhalovu ránu zastavilo dobře postavené břevno.

Právě Zdráhal musel opět usednout na lavici hanby, čehož domácí využili a v čase 21:40 srovnali na 1:1. Růžičkovu křižnou přihrávku trefil z první Miloslav Hořava a se štěstím poslal kotouč mezi Falterovými betony do branky. Dobře postavený třebíčský brankář zasáhl po střele Tenkráta. Hned dvakrát byl vyloučen brankář domácích, a hosté si tak zahráli dvojnásobnou přesilovou hru. Tlak Třebíče vygradoval v branku Davida Dolníčka, jenž zůstal osamocený u tyčky a neměl problém zamést puk do sítě, čemuž předcházela výborná Pekrova přihrávka.

Holec ve vlastním oslabení Lukáše nepřekonal. Ani Rudovského dělovka nebyla gólová. Bezprostředně po návratu Wasserbauera z trestné však Rytíři podruhé v utkání vyrovnali. Hořava poslal kotouč na hůl Pituleho, který černou pryž uklidil do sítě. Mezi kruhy dostal vzápětí přihrávku Dolníček, úžasný zákrok Lukáše však jeho brankovou příležitost zhatil. Švaňhal branku minul. Stav 2:2 nezměnil ani Dočekal střelou od mantinelu.

Krejčího nahození ukryl Falter ve výstroji. Ve velké příležitosti se ocitl Pitule, když se k němu odrazil puk po střele Eberleho, nedokázal však zamířit přesně. Holec pálil těsně nad. Za hru vysokou holí byl vyloučen Rudovský, Malena branku minul. Třebíčského brankáře prověřil Horna. Tenkrát se k dorážce po nahození Eberleho nedostal. I ve třetí třetině byl vyloučen brankář domácích, ke kterému se přidal o chvíli později i obránce Krejčí. Druhou přesilovou hru pět na tři Horácká Slavia ale nevyužila, Bartoňova dělovka od modré v brance totiž neskončila. Po vyloučení Dlapy zle zatápělo pro změnu Kladno. Po souhře Kaberleho s Rudovským zakončoval těsně vedle Dragoun. Ani další vyloučení branku nepřinesla, a proto se muselo na Kladně prodlužovat.

Ani v prodloužení se žádné z mužstev neradovalo. O osudu utkání tak rozhodly samostatné nájezdy. Vítězná branka byla připsána Miloslavu Hořavovi, který překonal Faltera bekhendovým blafákem.





Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Kladno má velice kvalitní tým a my jsme zde šli dvakrát do vedení, hráli jsme aktivně a velmi dobře jsme bruslili. Domácí dokázali dvakrát vyrovnat a zápas se tak přehoupl do prodloužení a nakonec i do samostaných nájezdů. V nich domácí získali druhý bod za dva proměněné nájezdy. Hráčům ale musíme s kolegou Jirkou Mičkou poděkovat za velmi dobře odpracovaný zápas, ve kterém jsme chvílemi byli lepší a tahali jsme za delší konec pomyslného provazu. Dali jsme i tři tyčky, do tyček jsme se trefovali i v Šumperku, takže jsme měli i trochu smůly. Ale na tyčky se nehraje, tato soutěž a tým Kladna je nesmírně kvalitní, o tom nemusíme diskutovat. Znovu musím opakovat, že jsme zde odehráli velmi dobré utkání a hráčům musíme poděkovat za výborný výkon.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024