Menu +

BNJ – TRE 2:1p – Bílé hvězdy počtvrté v řadě bodovaly, Benátkám ale znovu podlehly o gól

Reportáže
T ř e b í č - Poslední zápas na ledě soupeře v roce 2014 sehrála Horácká Slavia v Benátkách nad Jizerou. Z vedení se radovali v šestnácté minutě domácí. Třebíčští vyrovnali ve druhé třetině při přesilové hře, kterou využil po deseti vteřinách Pekr. Ve třetí třetině se diváci gólu nedočkali, i když Třebíčští se ve 47. minutě už radovali z vedoucí branky, kterou ale hlavní sudí po poradě s brankovým neuznal. V prodloužení rozhodli o vítězství Benátečtí, kteří tak porazili Třebíč letos už potřetí poměrem 2:1.
Sdílejte článek
 
38.kolo, sobota 27.12.2014
BNJ BNJ
2:1p1:0, 0:1, 0:0 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Dlouhý (Mikyska, Kolmann), 64. Dlouhý (Kica) – 37. Pekr (Řípa, Bartoň). Rozhodčí: Würtherle – Bosák, Kreuzer. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 429. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Stejskal – Havlín, Plutnar, Pálek, Kolmann, Jandejsek, Ulrych, Pabiška, Říha – Miškovský, Skořepa, Špaček – Hrníčko, Plodek, Víšek – Dlouhý, Mikyska, Kica – Psota, Skalický, Ordoš.
SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Zdráhal, Malena, Bartoň, Čejka, Přibyl, Šaur, Jaroš – Havel, Dolníček, Erat – Pekr, Řípa, Vodný – Čuřík, Raška, Wasserbauer – Mrázek, Králík, Čech – Juráň.

Komentář k zápasu

Přetahování se o převahu, a to nejen na ledě, ale i v hledišti, doprovázelo úvodní chvíle utkání mezi Benátkami a Třebíčí. Po pár minutách se delšího konce provazu zmocnili domácí, na jejichž straně se k první velké šanci dostalo duo Psota – Skalický. Prvně jmenovaný si sjel před Horčičku, šikovně se s pukem na holi obtočil kolem své osy a přihrál volnému Skalickému na levé straně. Ten však odkrytou Horčičkovu svatyni minul. Další akci vzbuzující v hledišti vlnu emocí zosnovali opět Benátečtí, když se natlačili před Horčičku a snažili se vyšťourat kotouč ze skrumáže hokejek a následně jej protlačit za brankovou čáru. Neuspěli však. Třebíčští po chvíli konečně zachytili ostré tempo, které domácí nastolili a své drápy ukázali i oni. Před Stejskalem nejdříve zahrozil od modré pálící Martin Čech a o chvíli později i dorážející Jakub Zdráhal. Stejskal však i díky obětavosti svých spoluhráčů tlaku hostí odolal a neinkasoval. První obdržený gól si na svůj účet připsali v 16. minutě hosté. Po rychlé a přesné souhře zařadil v úniku nejvyšší stupeň rychlosti Adam Dlouhý, jenž s ukořistěným kotoučem uháněl podél pravého mantinelu na třebíčského gólmana. Následně benátecký forvard ze své hole vyslal ukázkový projektil, který prolétl nad Horčičkovým ramenem a rozvlnil síť třebíčské klece v levém horním růžku. Pár vteřin před první sirénou unáhleně zvedal ruce nad hlavu Lukáš Havel. Jeho střela tečovaná Romanem Eratem však pouze prosvištěla těsně kolem Stejskalova levého betonu a na jednobrankovém náskoku Benátek v první dvacetiminutovce nic nezměnila.

Do druhé třetiny šli domácí nejen s výhodou jednogólového vedení, ale i přesilovkou, o kterou se jim postaral třebíčský Malena. V ní od pěkného gólu nebyl daleko benátecký Víšek, jenž na nic nečekal a po obdržené přihrávce okamžitě na Horčičku vypálil. Pozorný gólman ale jeho pohledný pokus zlikvidoval a početní výhoda se svého využití nedočkala. S dávkou štěstí třebíčský gólman pálil i další šance domácích, které se jedna za druhou rodily z viditelné přesily Benátek, jež pokračovala i ve hře pět na pět. Průběh zápasu byl nadále ovlivněn tresty na jedné i druhé straně. Převaha se přelévala mezi oběma celky, již se o taktovku zápasu téměř pravidelně dělili. Blízko oslavným ovacím byl v polovině utkání Josef Skořepa. Ještě donedávna benátecký lodivod se před Horčičkou ocitl úplně sám, rána mu však nesedla a trestuhodně přestřelil. Ještě blíž k druhé trefě na straně Benátek byl Petr Kolmann, jehož střela prosvištěla jen kousek od brankové čáry. Ani doříct nestačil místní hlasatel definici trestu, který si šel odpykat kapitán Benátek Plodek. Třebíčští se totiž během početní výhody bleskově usadili v útočném pásmu a z dobrého kombinování trefu srovnávající stav utkání vytěžil Matěj Pekr. Na jeho střeleckém sukcesu v 37. minutě utkání se podíleli Jakub Bartoň a Jiří Řípa. V závěru druhé třetiny Benátečtí mohli vděčit pohotovým zákrokům Jiřího Stejskala a částečně i štěstěně za to, že se nového vedení neujali stále více nebezpeční hosté.

Vyrovnaný stav utkání po čtyřiceti minutách se postaral o náboj utkání i v závěrečné třetině. Ten ale v úvodních minutách nevedl k brance, nýbrž k nešťastnému zranění třebíčského Čejky. Ten se po nárazu o mantinel jen těžce zvedal z ledu. Nakonec se s pomocí doktora za nelibého skandování třebíčských fanoušků pomalu odebral na střídačku. Za sebou zanechal krvavou stopu, kterou následně musela odstranit technická služba. Jako přes kopírák se opakovala situace z posledního vzájemného střetu z Třebíče. Na brankového rozhodčího byl nucen obrátit se hlavní sudí, který pochyboval o přesilovkové akci Slávistů v prostoru před Stejskalem. Ta dle oslavných gest Třebíče měla skončit brankou. Po kratší debatě s čárovými a hráči ale k uznání gólu nedošlo. Bílé hvězdy si neplatnou brankou nenechaly sebrat herní apetit a v urputném útočení pokračovaly i nadále. Stejskal byl před svou tvrzí ostřelován po zbytek přesilovky i po ní, čest své klece ale uhájil. Hektické tempo pokračovalo i nadále a na koni byli stále hosté, kteří v další přesilovce sahali po vedení 2:1. Benátečtí na útočnou vlnu hostů dlouho nemohli nalézt odpověď. Až v závěrečných minutách se opět na chvilku přemístili před Horčičku, kde na sebe roli strůjců gólových šancí po delší odmlce vzali opět oni. Závěrečné vteřiny ale patřily znovu hostím. Ti díky dalšímu z řady benáteckých vyloučení třímaly otěže zápasu ve svých rukách. Benátky ale zásluhou obětavé týmové hry a jistým zákrokům Stejskala neinkasovaly. Na řadu tak, stejně jako v posledním vzájemném střetnutí v Třebíči, přišlo prodloužení.

V něm vrcholily emoce především na straně diváků. Jejich rozvášněný projev rezonoval benáteckým zimním stadionem. Když už to vypadalo, že i v tomto utkání budou rozhodovat opět nájezdy, zaúřadoval v závěru 64. minuty důrazný Adam Dlouhý i podruhé, jenž po předchozí střele Kicy dorazil kotouč za Horčičkova záda, a přisoudil tak Benátkám bod navíc.



Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák - HC Benátky nad Jizerou: Přijel soupeř, který má velmi dobré výsledky. Náš tým s ním má dobrou bilanci. Všechny vzájemné zápasy byly velmi kvalitní. Kluci se takto těžkými zápasy učí. Dnešní zápas měl vysokou úroveň z obou stran. Samozřejmě se tam vyskytly některé věci, které do hokeje nepatří. Na mysli tím mám časté diskuse s rozhodčími. Pro oko diváka to ale byl dobrý zápas. Naši kluci plnili přesně to, co jsme si řekli před utkáním. V závěru utkání jsme byli šťastnějším týmem.

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: V letošní sezóně jsme Benátky potřetí neporazili. Ve třetí třetině jsme měli k dispozici tři přesilové hry. Je škoda, že jsme v nich zápas nerozhodli. Mrzí nás, že jsme přišli o dva zraněné hráče. Venca Čejka má otřes mozku, zlomený nos i klíční kost. Za zákrok na něj nebyl nikdo z domácích vyloučen. Odvážíme si jeden bod, avšak chtěli jsme jich více.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024