Menu +

CEB – TRE 3:2 sn – Bílé hvězdy bodují posedmé v řadě, z Českých Budějovic vezou bod

Reportáže
T ř e b í č - Ve šlágru 41. kola se dostala do vedení Horácká Slavia, když se prosadil Mrázek. Českobudějovický Motor pak brankové skóre otočil. Nejprve vyrovnal při přesilové hře a ve třiatřicáté minutě se po nešťastném odrazu od třebíčského obránce radoval z druhé trefy. Na 2:2 vyrovnal Raška, o jehož tělo se otřel puk po střele Bartoně. Rozuzlení se dočkali diváci až v samostatných nájezdech, rozhodující branku si připsal domácí Straka.
Sdílejte článek
 
41.kolo, středa 7.1.2015
CEB CEB
3:2sn1:1, 1:0, 0:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Rob (Kuchejda, Pajič), 33. Nouza, rozhodující nájezd Straka – 8. Mrázek (Raška), 51. Raška (Bartoň). Rozhodčí: Čech, Škrobák – Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4913. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Punčochář, Vráblík, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Semrád, Škopek – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Prokeš – Boháč, Bárta, A. Přibyl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Zdráhal, Bartoň, Šaur, M. Přibyl, Peroutka – Erat, Dolníček, Pekr – Wasserbauer, Raška, Mrázek – Čech, Vodný, Králík – Beneš, Jurák, Paták – Kadela.

Komentář k zápasu

Zápas začal lépe budějovický Motor. David Kuchejda mohl hned v první minutě otevřít skóre, když dostal krásný pas od Roka Pajiče. Bohužel mířil doprostřed brány, kde byl připraven Falter. Motor měl nadále více ze hry a měl i dobré šance. První se ale radovali hosté. Raška zpoza brány našel Petra Mrázka, který neomylně nasměroval kotouč za Bláhova záda. Vedení ale hostům nevydrželo dlouho. Výborně sehraná přesilovka Pajičovy formace vyústila ve střelu Luboše Roba od modré čáry, která zapadla Falterovi mezi betony. Po tomto gólu se hra vyrovnala a na větší šanci diváci čekali až do šestnácté minuty, kdy se Heřman krásně vyhnul na půli protihráči a hnal se k třebíčské bráně. Jeho prudkou ránu ale Falter vyškrábl lapačkou. Ke konci první části se ještě domácí dostali do úzkých po sporném vyloučení Heřmana, ale domácí gólman náporu odolal. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1

Na začátku druhé části byl lepším týmem hostující celek, ale žádná z šancí se neujala. Dobrou šanci měl Adam Raška, který mohl jet sám na bránu, ale nepochopitelně zpomalil a domácí obrany už si s ním dokázala poradit. Dlouho byla Třebíč lepší, ale jejich šance vždy končily na dobře chytajícím Bláhovi. Motor se do šancí dostával spíše sporadicky, ale vždy šlo o nebezpečné situace. Jedna z nich skončila gólem, když Tomáš Nouza získal puk, nahodil ho na branku a jeden z třebíčských obránců si touš srazil do branky. Hra se opět vyrovnala a Motor se do šancí dostával stále častěji. Přesto mohl vyrovnat David Dolníček, který sám před domácím brankářem napřáhl a vypálil. Bláha ale vytáhl nádherný semafor a nepřipustil vyrovnání.

Třetí třetinu začali lépe hráči Motoru a brzy mohl zvýšit Marek Vaniš, jehož bekhendový blafák skončil na betonu Faltera. Postupem času se hra začala vyrovnávat a bylo jasné, že zápas skončí těsným výsledkem. Do několika dobrých šancí se dostal Straka, ale Falter byl vždy pozorný. Naopak na druhé straně se dokázal prosadit šťastnou trefou Adam Raška. Brzy po srovnání mohl strhnout vedení zpět na stranu Motoru Michal Švihálek, ale dostal se příliš z úhlu a nedokázal přesně zakončit. Další gól už ve třetí třetině nepadl a bylo jisté, že si body oba soupeři rozdělí. Do třetí části nezasáhl David Kuchejda, který utrpěl zranění malíčku, které dle předběžných vyšetření nevypadá příliš dobře.

V prodloužení byl aktivnější Motor, který se častěji dostával ke střelbě, ale všechny pokusy končily na dobře chytajícím Falterovi. Takto neuspěl například Dušan Žovinec, jehož střelu gólman hostí zneškodnil vyrážečkou. Ani hosté se neprosadili a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl kapitán Českých Budějovic Josef Straka, který tak zařídil pro svůj tým bonusový bod navíc.





Ohlasy trenérů

Petr Rosol - ČEZ Motor České Budějovice: Bylo vidět, že proti sobě hrála dvě takticky vyspělá mužstva. I přes vyrovnaný stav jsme byli v první třetině lepší, ve druhé zase hosté, přestože po ní prohrávali. Poslední třetina byla vyrovnaná a nepřinesla žádné velké přečíslení, oba týmy hrály takticky. Penalty jsou loterií, i když máme slušné střelce. Bod navíc naštěstí bereme my.


Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme viděli kvalitní utkání. Myslím, že diváci mohli být spokojeni. V první polovině úvodní třetiny jsme nehráli podle našich představ, někteří hráči si totiž neplnili své úkoly. Od desáté minuty se to ale rozjelo tak, jak jsme chtěli. Ve druhé části hry jsme byli lepším týmem a ve třetí jsme byli rádi za vyrovnávací branku, díky které jsme utkání dotáhli do prodloužení. Na bod jsme si věřili. Zápas nakonec skončil v nájezdech, domácí na ně mají výborné aktéry. K vítězství jim gratulujeme. Rozhodně jsme tady ale zanechali dobrý dojem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024