Menu +

JIH-TRE 6:4 - Generálka v Jihlavě nevyšla

Reportáže
Závěrečná generálka před středečním zahájením I. ligy třebíčským hokejistům příliš nevyšla. Z Jihlavy si totiž odvážejí porážku 4:6. Trenérskou dvojici Kamil Konečný - Miloš Kupec může nejvíce mrzet výkon jejich mužstva ve druhé třetině, kterou Horácká Slavia prohrála 1:4. Třebíčské příznivce jistě potěší zpráva, že jednu branku hostujícího týmu vsítil obránce Michal Horák, jenž se ve čtvrtek po letní pauze vrátil ze Vsetína.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 3.9.2004
JIH JIH
6:42:1, 4:1, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Ficenc, 16. Zajac (Padělek), 24. Říha (Lazorišák), 25. Bakus, 31. Ficenc (Zajac), 36. Rytnauer (Ficenc) - 7. Fryauf (Oliva), 22. Fišer, 51. Horák (Caha), 55. Adamec (Sobotka). Rozhodčí: Paur (26. Vokurka) - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 9:10, navíc Altrichter (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 6:2, 6:4.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Suchan - Zajac, Kuchyňa, Punčochář, Buzek, Devečka, Ficenc, Šmarda, Duben - Padělek, Bakus, Rytnauer - Hlouch, Vala, Verčík, Čachotský, Mareš, Altrichter - Cmunt, Lazorišák, Říha.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (32. Koťátko) - Svačina, Horák, Sedláček, Dvořák, Hrbáček, Dusík - Fišer, Žiška, Holý - Fryuaf, Oliva, Škoda - Topol, Sotobka, Adamec - Wolf, Čech, Caha.

Komentář k zápasu

První branky utkání se diváci dočkali už na začátku 3. minuty, kdy třebíčského gólmana Luňáka střelou od modré prostřelil Tomáš Ficenc, 1:0. Hosté odpověděli o čtyři minuty později, kdy se po Olivově přihrávce z jihlavského brankoviště trefil za Suchanovi záda Martin Fryuaf, 1:1. Do kabin však odcházela spokojenější Dukla. V úvodu 16. minuty totiž našel před brankou Slavie přesným pasem Padělek Martina Zajace a ten se nemýlil, 2:1. O minutu později pak dostali domácí šanci 104 sekund sehrát dvojnásobnou přesilovku. Třebíčští bránící hráči však Duklu do vážnější šance nepustili. A i proto na světelné tabuli po dvaceti minutách svítil stav 2:1.

Jak se výhoda dvou mužů v poli proměňuje, ukázal Dukle ve 22. minutě Miroslav Fišer. Ve chvíli, kdy na trestné lavici pykala dvojice Zajac - Mareš, projel obrannou třetinou domácích jako nůž máslem a trefil přesně odkrytou část Suchanovy branky, 2:2. V následujících minutách si však střelnici otevřeli jihlavští hráči. Ve 24. minutě vysunul Lazorišák do sóla Vladimíra Říhu a ten se nemýlil - 3:2. O minutu později obkroužil slavistickou branku kapitán domácích Oldřich Bakus a svou okružní jízdu zakončil gólem, 4:2. V polovině utkání si vzali slovo rozhodčí a postupným vylučováním zredukovali hru obou celků na tři na tři. Ve 31. minutě Zajacovu střelu dorazil do třebíčské branky Tomáš Ficenc, který si připsal svůj druhý gól v utkání a zvýšil na 5:2. Hosté o minutu později sice prostřídali gólmany, Luňáka střídal Koťátko, ale brankostroj nezastavili. Ve 36. minutě totiž šestý gól domácích vstřelil Ladislav Rytnauer, 6:2.

V závěrečné třetině pak stříleli góly už jen třebíčští hráči. Ve 48. minutě sice měli díky Valovi a Punčochářovi dvě šance domácí, skóre se však měnilo až o dvě minuty později. To jihlavského brankáře prostřelil obránce Michal Horák - 6:3. Definitivní podobu skóre pak v 55. minutě určil Václav Adamec. Jihlavský útočník, který je v Třebíči na ročním hostování, při svém sólu parádně obešel Suchana a přesně zakončil - 6:4.





Ohlasy trenérů

Kamil Konečný (Třebíč): "Výkon obou mužstev dnes určitě ovlivnila kvalita ledu. V našem týmu jsou hráči méně technicky zdatní, takže nám to možná dělalo více problémů, než těm jihlavským. Celkově se dá říct, že náš výkon byl ucházející. S výjimkou druhé třetiny, kterou jsme vyloženě prolajdali. Naši hráči také nehráli s takovou chutí, kterou bych od nich čekal."

Petr Vlk (Jihlava): "Z naší strany můžeme naopak být spokojení pouze se druhou třetinou. Ta se nám povedla, dali jsme v ní čtyři góly. Na druhou stranu, když se podíváme, jaké branky jsme dnes dostali my, tak bych řekl, že je to stále špatné."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024