Menu +

ČF1: TRE - HAV 8:2 - První čtvrtfinále jasně ovládla Třebíč a ujímá se vedení v sérii

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští zvládli vstup do play-off na výbornou. Dokázali totiž doslova převálcovat AZ Havířov v poměru 8:2. Hned čtyři přesné zásahy si připsal Roman Erat. Dvakrát skóroval Adam Raška, další branky přidali Janové Zdráhal a Wasserbauer. Bílé hvězdy se trefily hned pětkrát v početní výhodě a ukázaly, jak jsou v play-off přesilovky důležité. Za hosty se prosadili Chmielewski a Jiránek.
Sdílejte článek
 
, středa 18.2.2015
TRE TRE
8:23:0, 3:1, 2:1
HAV HAV
Statistiky
Branky: 11. Zdráhal (Čuřík, Raška), 14. Erat (Bartoň), 19. Erat (Havel), 24. Wasserbauer (Pekr, Zdráhal), 30. Erat (Holík, Bilčík), 38. Raška (Petruška), 41. Erat (Havel, Holík), 58. Raška (Řípa, Petruška) – 37. Chmielewski (Loskot, Jiránek), 42. Jiránek. Rozhodčí: Úlehla, Talpa – Křivohlavý, Čížek. Vyloučení: 5:7. Využití: 5:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2130. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2, 8:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Holík, Malena, Bartoň, J. Zdráhal, Přibyl, Bilčík – Havel, Dolníček, Erat – Pekr, Čuřík, Wasserbauer – Petruška, Raška, Řípa – Králík, Čech, Vodný.
AZ RESIDOMO Havířov: Daneček (24. až 39. Matoušek) – Lenďák, Bezuška, Repe, Valenta, Foltýn, Ostrčil, Bahounek, Graca – Jakúbek, Šlahař, Maruna – Jiránek, Loskot, Chmielewski – Sztefek, Pechanec, Klimša – P. Zdráhal, Haas, Tomi.

Komentář k zápasu

p> Prvních deset minut bylo seznamovacích. Sice se hrálo v obrovském tempu, hráči dohrávali osobní souboje, ale střel na branku bylo minimum. Druhá polovina třetiny přinesla góly. Třebíč využila hned svou úvodní přesilovou hru. Čuříkovu přihrávku přetavil ve vedení domácích Jan Zdráhal.

Střelce branky fauloval ihned po střele vysokou holí Chmielewski, za což putoval na 2+2 minuty za katr. Přesilovku zkrátil Třebíčským svoji hrubostí Bilčík, při hře ve čtyřech v jasné tutovce přestřelil Pekr. Už v početní výhodě najel mezi kruhy Roman Erat, jenž exkluzivní bombou golfákem pod břevno nedal havířovskému brankáři Danečkovi šanci zasáhnout. Do útoku se pak vrhli hosté, Chmielewski a ani tečující Haas Horčičku nepřekonali.

V čase 18:46 ukázal svou extratřídu Roman Erat, odclonil si beka, najel před Danečka a kolem něj zasunul kotouč do brány. Krátce před první sirénou se Daneček vyznamenal, protože lapil Pekrův švih do šibenice.

Ve 24. minutě si Jan Wasserbauer narazil s Pekrem a sám před Danečkem nezaváhal. Hostující trenéři po této brance poslali do klece Petra Matouška. Havířovští se připomněli domácí obraně, Maruna ani Jiránek na Horčičku nevyzráli. V polovině utkání dosáhnul hattricku Roman Erat, když v přesilové hře tečoval Holíkovu nabídku. Za okamžik pálil Patrik Zdráhal, Horčička odpověděl parádním semaforem.

Ve 37. minutě hosté způsobili zmatek před třebíčskou brankou, takže Aron Chmielewski dokázal překonat domácího brankáře. Za necelé dvě minuty rozebrali Petruška s Raškou havířovskou obranu. Adam Raška akci zakončil pohotovou střelou nad pravé Matouškovo rameno. Právě Petr Matoušek byl nešťastným hrdinou, když ho ve dvojnásobné početní výhodě ostrou ránou z voleje trefil Aleš Holík někam na klíční kost. Stadion oněměl, protože se hostující brankář skácel k zemi. Holík se okamžitě jel omluvit a chvíli na to se Petr Matoušek za skandovaného potlesku tribun dostal za asistence spoluhráčů na střídačku.

Do třetí třetiny nastoupil v havířovské svatyni opět Lukáš Daneček, jenže hned 14 vteřin po začátku periody inkasoval. V pokračující dvojnásobné početní výhodě sehráli Třebíčští nádhernou akci po ose Holík – Havel – Roman Erat a posledně jmenovaný zaznamenal svou čtvrtou branku v utkání. Za minutu a půl AZ korigoval, když Tomáš Jiránek nastřelil zpoza branky Bilčíka, od něhož putoval touš za Horčičkova záda. Zápas se pak spíše dohrával. Skóre utkání uzavřel v čase 57:11 Adam Raška, který využil pátou přesilovku Třebíče. Do čtvrtfinále tak lépe vstoupila Horácká Slavia.



Tiskovka po ČF1: Třebíč -Havířov 8.2



Ohlasy trenérů

Radek Novák – Třebíč: My jsme dneska šli za prvním bodem, ten jsme díky naší hře získali, za to jsme rádi. Stav je 1:0 a připravujeme se na zítřek.


Jan Daneček – Havířov: Zápas se mi bude hodnotit těžce. Dostali jsme se posledním kolem základní části na šesté místo, narazili jsme na Třebíč. My jsme věděli, že Třebíč v té době je v nějakých problémech zdravotních atd., takže že s mužstvem budou něco dělat. My jsme prakticky neposílili, více méně jsme využili hráčů, kteří jsou z kmene Havířovských, co máme celou sezonu. To se nám stalo osudným, protože ve složení, jako je Třebíč teď poskládaná, bude pro nás teď těžko v naší sestavě přes ně přecházet. Mají hodně posílenou zadní řadu, kde mají zkušené hráče, my naopak máme ze sedmi beků pět juniorů. To se v play-off jasně ukáže. Tady byla vidět síla Třebíče a byl to jednoznačně její zápas, diktovala tempo hry, my jsme udělali hloupé fauly, oni se uklidnili dvěma přesilovkami. První třetinu dohráli 3:0, druhou třetinu nás nepustili skoro k ničemu, myslím si, že dnes bylo na ledě jen jedno mužstvo a to byla Třebíč.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024