Menu +

SF2: CEB – TRE 3:4 – Odveta se vydařila, série se přesouvá do Třebíče za stavu 1:1

Reportáže
T ř e b í č - Druhý zápas prvoligového semifinálového play-off vyzněl lépe pro Horáckou Slavii, která dokázala rychle zareagovat na pondělní porážku a srovnala stav série na 1:1. Bílé hvězdy se dostaly do vedení při přesilové hře v jedenácté minutě, kdy se prosadil z mezikruží Pekr. Za půlminutu bylo sice srovnáno, další výhodu hráče v poli ale zužitkoval Holík a Třebíčští podruhé v utkání vedli. Na začátku třetí třetiny vyrovnal Straka, jenže Třebíč poslal znovu do vedení Raška a příznivý stav pro hosty ještě navýšil ve čtyřicáté čtvrté minutě Havel. Budějovicím se podařilo utkání zdramatizovat, v čase 56:02 snížil znovu na rozdíl jediné branky svou druhou trefou večera Josef Straka. Závěrečná hra bez brankáře už Motoru nepomohla, a proto oplatila Horácká Slavia Jihočechům porážku v poměru 4:3.
Sdílejte článek
 
, úterý 10.3.2015
CEB CEB
3:41:2, 0:0, 2:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Přibyl (Švihálek, Vaniš), 41. Straka (Nouza, Bláha), 57. Straka (Bohunický) – 11. Pekr (Zdráhal, Vodný), 13. Holík (Havel), 42. Raška (Zdráhal, Vodný), 44. Havel (Erat, Dolníček). Rozhodčí: Pešina, Petružálek – Gutt, Rittich. Vyloučení: 6:6, navíc Vodný a Dolníček (oba TRE) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 6371. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Semrád, Škopek – Kuchejda, Rob, Boháč – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, A. Přibyl, Švihálek – Švec, Trummer, Pašek – Marek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička – Malena, Holík, Zdráhal, Bartoň, Bilčík, Charousek – Erat, Dolníček, Havel – Vodný, Raška, Pekr – Jaroš, Čuřík, Králík – Čech, Beneš, M. Přibyl.

Komentář k zápasu

Druhé semifinále začalo v bouřlivé atmosféře. I přes oslavy města na českobudějovickém náměstí byla Budvar aréna opět plná. Hned na úvod měli Jihočeši přesilovou hru, ale i přes množství střel branka nepadla. Přesilovka domácí tým nakopla a ten si držel aktivitu po prvních sedm minut a hosté se dostávali do tempa postupně. Velkou šanci měl Martin Čech, který tečoval kotouč těsně před Bláhou, ale domácí gólman zareagoval pohotově a puk vyrazil mimo. První se mohli radovat fanoušci Třebíče. Matěj Pekr při přesilové hře přejel s pukem přes celé pásmo a přesně trefil růžek domácí branky. Ovšem radost hostů neměla dlouhého trvání. Hned z prvního protiútoku našel Michal Švihálek mezi kruhy Adama Přibyla a ten trefil přesně. Hosté ovšem využili i další přesilovou hru. David Kuchejda si zbytečně pohrával pukem v obranném pásmu, přišel o něj a Aleš Holík vystřelil, Bláha si puk sám holí nadzvedl a ten pak zapadl obloukem za jeho záda. Domácí se pak snažili ještě do konce třetiny vyrovnat. Šanci měl Josef Straka, ale jeho bekhend skončil na boční síti. Na druhé straně Matěj Pekr ve výborné pozici přestřelil. V první části byli hosté lepší a po zásluze vedli o jednu branku.

Druhou část začali lépe hosté z Třebíče. Lukáš Havel skoro z brankové čáry trefil tyč a od ní se puk odrazil do hřiště. Pak měla obě mužstva příležitost zahrát si přesilové hry, ale přes dobrou mezihru oba brankáři moc práce neměli. Postupně se hrál sice bojovný, ale ne příliš pohledný hokej. Na obou stranách přibývaly trestné minuty. Tentokrát si ovšem obě obrany a brankáři počínali lépe než v první části a přesilové hry zůstali nevyužity. Před brankou Motoru se ocitl úplně osamocený Michal Vodný a Bláha musel ukázat svoje schopnosti a zabránil další brance ve své síti. Martin Erat pálil z bezprostřední blízkosti a Bláha hlavou puk posunul do ochranné sítě. Adam Raška napřáhl a Bláha předvedl, že to umí i s lapačkou. Ke konci třetiny se probudili domácí útočníci a před Hořčičkou se snažili dotírat Straka a Heřman. Když ani přesilová hra Jihočechů z konce třetiny neskončila gólem, ve druhé části tak branka nepadla.

Začátek třetiny jako ze snu se povedl domácímu celku. Tomáš Nouza krásně našel najetého Josefa Straku a ten svůj nájezd na branku proměnil bekhendovým blafákem pod horní tyčku. Třebíč si ovšem vzala vedení rychle zpět. Jan Zdráhal z modré přihrál na Adama Rašku a ten trefil k tyči. Domácí se sice tlačili kupředu, ale hosté z rychlého protiútoku dali další gól zásluhou Lukáše Havla. To už vypadalo pro Horáckou Slavii hodně dobře a pro domácí špatně. Navíc se Jihočechům nedařily přesilové hry a hosté se tak bez problémů bránili. Domácí fanoušci sice své mužstvo hnali ke dramatické koncovce, ale spíše visel ve vzduchu pátý gól v domácí síti. Snížení měl na hokejce Luboš Rob, ale Horčička jeho střelu chytil. Čtyři minuty před koncem se podařilo Motoru snížit a získat naději na zvrat. Lukáš Bohunický nahodil puk před branku a Josef Straka ho lehce tečoval za záda Hořčičky. V poslední minutě hráli domácí přesilovku umocněnou šestým hráčem v poli, když Bláha po oddechovém čase zůstal na střídačce. Jedinou střelu Jihočechů srazil obránce Třebíče. Hosté si tak po zásluze odvážejí z Českých Budějovic vítězství a série se stěhuje do Třebíče za stavu 1:1.



Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav - ČEZ Motor České Budějovice: Hosté využili první dvě přesilovky, v tom byli lepší. My jsme se nedokázali dostat do střeleckých pozic, po čtyřiceti minutách jsme měli čtrnáct střel na bránu, to je málo. Soupeř byl efektivnější a hrál na rozdíl od nás jednoduše. Klíčové bylo, že jsme nedokázali udržet vyrovnaný stav a po dvou minutách inkasovali rozhodující gól.

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Stáli jsme před těžkým úkolem, ale chtěli jsme zápas zvládnout, abychom se vraceli do Třebíče za stavu 1:1. Celé utkání jsme byli lepší, naštěstí počet vyloučení nebyl tak vysoký jako včera. Hrálo se hodně pět na pět, což bylo dobře. Zvládli jsme to a ubojovali do poslední minuty. Teď se nachystáme na pátek a na domácím hřišti uděláme vše pro to, abychom misku vah přiklonili na naši stranu.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024