Menu +

TRE – KLA 2:4 – Bílé hvězdy další výhru nepřidaly, Kladno otočilo v závěru zápasu

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia sehrála v rámci Regionálního poháru dva zápasy za sebou na hřištích soupeřů, teď se představí pro změnu třikrát doma. Prvním soupeřem z trojice vyzyvatelů Třebíče se stali Rytíři z Kladna. Branku obdrželi již v čase 1:47, kdy se prosadil při přesilové hře střelou z první Charles Baldwin. Kladnu se sice podařilo ve druhé třetině vyrovnat, Bílé hvězdy ale odpověděly za necelou půlminutu bekhendovou střelou Švece. Ještě do přestávky Rytíři srovnali a po využití přesilové hry v jednapadesáté minutě se dostali do vedení. To navýšil ranou pod břevno zkušený Vítězslav Bílek. Již ve čtvrtek přivítají Bílé hvězdy Jihlavu, příští úterý pak přicestuje do Třebíče českobudějovický Motor.
Sdílejte článek
 
, úterý 25.8.2015
TRE TRE
2:41:0, 1:2, 0:2
KLA KLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Baldwin (Klecha, Šaur), 36. Švec (Polodna, Šik) - 35. Repe (Stach), 40. Dalecký (Bílek, Repe), 51. Dalecký (Stach), 55. Bílek (Kolařík). Rozhodčí: Blecha, Pokorný – Horký. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 620. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Šik, Bilčík, Čejka, Niko, Šaur, Přibyl – Erat, Dolníček, T. Svoboda – Petelin, Polodna, Švec - Záhora, Baldwin, Klecha - Pořický, Juráň, Pokorný - Beneš, Roupec.
Rytíři Kladno: Mensator – Repe, Nash, Růžička, Gutwald, Kehar, Zajíc, Kolářík – Strnad, Skuhravý, Dalecký – Horna, Stach, Bílek – Redlich, Machač, Čurda – Šilhavý, Kalla.

Komentář k zápasu

Hned v samotném úvodu utkání si zahrála Třebíč přesilovou hru, neboť v čase 0:15 byl vyloučen za podražení hostující Repe. Horácká Slavia nabídnutou výhodu zužitkovala ve vedoucí branku, když Charles Baldwin střelou z první po souhře s Klechou překonal Mensatora v brance Kladna. Vejmelku prověřil Machač. Pozornost hostujícího brankáře otestoval pro změnu Klecha. Tentýž hráč si pak vysloužil potlesk za bojovnost a střelu v pádu. Střely Kladenských blokovala obrana domácích, s nahozeními si poradil Vejmelka. Přidat druhou branku mohl Erat z předbrankového prostoru, kde ho ideálně našel Tomáš Svoboda, parádní zákrok ale předvedl Mensator.

Na začátku druhého dějství se tlačilo Kladno za vyrovnáním, tlak na brankovišti ale končil u Vejmelky. Otěže zápasu byly i v dalších minutách na straně hostů a umocnilo to i vyloučení Pokorného. Už při hře v pěti skóroval Repe, když přetavil parádní přihrávku před branku v přesnou přízemní střelu. Třebíči stačilo na brankovou odpověď pouhých osmadvacet vteřin, po zmatku před Mensatorem poslal puk do sítě bekhendem Marek Švec. Druhá třetina ovšem skončila v poměru 2:2, neboť jedenáct vteřin před sirénou vyslal po zámku Kladna ránu z kruhů Jan Dalecký. Vejmelka se jen marně natahoval ke své tyči.

Aktivitu převzala postupně Horácká Slavia, pak byl ovšem vyloučen Švec. Zákroky si připisoval Vejmelka, ale po vyloučení Čejky už ani on nedokázal zabránit brance hostů. Daleckému stačilo na využití přesilové hry pouhých třináct vteřin. Na 2:4 z pohledu hostů navýšil z dorážky ranou pod břevno Vítězslav Bílek. Tím stanovil zároveň konečné skóre zápasu.





Ohlasy trenérů

Jindřich Lidický – Rytíři Kladno: Domácí perfektně sehráli přesilovku, Baldwin to tam pěkně napálil. Naštěstí Třebíč nevyužila další dvě šance a neodskočila, my jsme hru vyrovnali a ve druhé třetině jsme po domácích víc chodili, zatlačili jsme je do jejich obranného pásma. Získali jsme tím herní převahu, kterou jsme ve třetí třetině zúročili brankami. Jinak to bylo poměrně vyrovnané utkání, ve kterém jsme proměnili ve třetí třetině vypracované šance. Od druhé třetiny jsme chtěli víc napadat, což se nám dařilo, ale neřekl bych, že jsme to nějak moc mydlili. Šli jsme prostě víc do soubojů, po kterých jsme získali víc kotoučů, bylo vidět, že Třebíčští s tím měli problémy. Každý zápas je jiný, i Jihlava u nás hrála poměrně dobře a výsledek z toho zápasu neodpovídá hře. Bylo to utkání skoro stejné, jako tady, jen s tím rozdílem, že jsme dali víc branek.

Radek Novák – SK Horácká Slavia Třebíč: Do utkání jsme povolali Martina Záhoru, Jakuba Pořického, naskočil i Tomáš Svoboda a už v Budějovicích za nás hrál Luka Petelin. Tým byl proto hodně obměněný. Do utkání po dlouhé době naskočili Roman Erat s Petrem Polodnou a to je jedna z mála pozitivních věcí na dnešním utkání. Jinak Kladno bylo lepší a zaslouženě vyhrálo. Kladno velmi dobře bruslilo a drželo nás v naší obranné třetině, my jsme se z toho nedokázali dostat. Silvestera Kuska si pro dnešní utkání s Vítkovicemi stáhla Kometa, teprve uvidíme, jak se vše bude vyvíjet dál, víc teď nejsem schopen k tomu říct, nebo to upřesnit. Jakub Bartoň se s námi připravoval minulý týden, tento týden je v Olomouci, kde v pondělí absolvoval kontrolní pooperační vyšetření, znovu by se k nám měl připojit příští pondělí.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024