Menu +

TRE - SLA 1:7 - Třebíčští zápas s pražskou Slavií nezvládli, hosté utkání dominovali

Reportáže
T ř e b í č - Zápas s pražskou jmenovkyní nezačali hráči Horácké Slavie zle, jenže po chybě inkasovali jako první a od té doby jakoby se z utržené rány nedokázali vzpamatovat. Hosté hráli důrazně, byli lepší v pohybu a měli i potřebné štěstí v zakončení. Naproti tomu domácí hráči se dostávali do stále větší křeče, která vyvrcholila v poslední třetině, kdy prohrávali už 0:7. Nakonec ale dokázali vstřelit alespoň čestný úspěch a zkorigovali Polodnou na konečných 1:7.
Sdílejte článek
 
6.kolo, středa 23.9.2015
TRE TRE
1:70:2, 0:1, 1:4
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 58. Polodna (Svoboda) – 2. Jurík (Jiránek), 11. Čermák (Hruška, Doležal), 39. Čermák (Knot, Hruška), 47. Jurík (Hraško, Kašpařík), 51. Hraško (Markovič, Čermák), 53. Tomek (Robinson, Hruška), 54. Punčochář (Robinson, Andres). Rozhodčí: Přikryl – Reich, Zídek. Vyloučení: 3:4, navíc Pekr (TRE) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2140. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 0:7, 1:7.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (54. Klimeš) – Bilčík, Malena, Niko, Šik, Přibyl, Šaur – Mrázek, Dočekal, Erat – Pekr, Polodna, Zuzin – Svoboda, Psota, Švec – Petelin, Čech, Kusko – Abdul.
HC Slavia Praha: Hylák – Pavlin, Hruška, Punčochář, Hraško, Knot, Kolařík, Růžička – Markovič, Andres, Robinson – Micka, Jurík, Jiránek – Čermák, Kašpařík, Doležal – Bahenský, Tomek, Doležal.

Komentář k zápasu

Boduje ten tým, který bojuje a hraje hokej. To byl dnes celek z Prahy. Slavia byla od začátku lepším týmem a hned ve 2. minutě se dostala do vedení. Střela Lukáše Juríka nešťastně propadla až za ležícího Vejmelku.

Ani vedoucí gól domácí borce neprobral. Na ledě byl pouze jeden tým. Pražané v 11. minutě zvýšili na 2.0. Miloslav Čermák pohotově dorazil Hruškovu střelu do sítě.

Ačkoliv prostřední část hry začali domácí lépe, bojovněji, na vstřelení branky to nestačilo. Pražané byli rychlejší a silnější v osobních soubojích. Aby toho nebylo málo, těsně před přestávkou, tedy ve 39. minutě se po teči trefil Miloslav Čermák a prakticky rozhodl dnešní zápas. Pro domácí to byla rána, neboť se tak stalo těsně po ubráněném oslabení.

Do poslední části hry vstoupili domácí dobře. Zrychlili hru a tlačili se více do branky. Zlomový bod přišel ve 43. minutě, kdy hráli Horáci dvouminutovou přesilovku pět na tři. Bohužel to ale bylo překombinované a nehokejové. Třebíč neproměnila a sama si prakticky rozhodla o tom, že ze zápasu vyjde na prázdno.

Poté se čtyřikrát trefili hosté. Jurík, Hraško, Tomek a Punčochář. To už bylo moc i na kliďase Vejmelku, který se v emocích poroučel z brány ven.

V 58. minutě se dočkali i domácí. Po Svobodově nahrávce se trefil Petr Polodna. To nic nezměnilo na tom, že si Horácká Slavia před dvoutisícovou návštěvou ušila z ostudy kabát a bohužel navázala na velice špatný výkon z Prostějova.

Tiskovka po utkání Třebíč - Slavia Praha 1:7



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme do zápasu vstoupili totální hrubkou v obraně. První střela, první gól. V první třetině jsme podali tragický výkon. Ve druhé části se to zlepšilo, byla škoda, že jsme nedali kontaktní gól na 1:2. Slavia dala třetí gól, ale my jsme se mohli do zápasu vrátit, když jsme hráli pět na tři, ale stejně se nám nepodařilo dostat kotouč za brankovou čáru. Pak už bych to nekomentoval, ten výkon nebyl hodný téhle soutěže.

Milan Razím - HC Slavia Praha: My jsme velmi spokojeni. Nám se povedl vstup do utkání, dali jsme dva góly. Třebíč byla deset minut ve druhé třetině lepší, chtěla se vrátit do zápasu. My jsme z minima vytěžili maximum, dali jsme třetí gól. V poslední třetině se s brankami roztrhl pytel. Jen nás mrzí, že jsme Hyláka nepodrželi, protože si zasloužil udržet nulu za ta předešlá odchytaná utkání.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024