Menu +

PRE – TRE 2:5 – Bílé hvězdy venku opět s přehledem naplno bodovaly

Reportáže
T ř e b í č - Patnáctým kolem WSM Ligy pokračovaly odvetné boje, Horácká Slavia cestovala do Přerova, který v Třebíči porazila. Domácí chtěli porážku Bílým hvězdám oplatit, o čemž vypovídá i průběžný stav 2:0, Třebíčští ale pěti brankami otočili skóre. Velký podíl na vítězství Horácké Slavie měl kapitán David Dolníček, jenž vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál.
Sdílejte článek
 
15.kolo, sobota 17.10.2015
PRE PRE
2:52:1, 0:2, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Pšurný (Procházka, Dostálek), 10. Mrázek (Goiš, Šebek) – 15. Dolníček (Malena, Zuzin), 26. Zuzin (Dolníček, Švec), 38. Dolníček (Pekr, Šaur), 48. Psota (Dolníček), 51. Dujsík (Raška). Rozhodčí: Šutara – Adamec, Konvička. Vyloučení: 4:7, navíc Popelka (PRE) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2041. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 2:0, 2:5.
Sestavy
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Chmelíř, Grof, Pala, Sedlák, Běhal, Matyáš – Procházka, Pšurný, Dostálek – Šťastný, Popelka, Sikora – Goiš, Šebek, Mrázek – Kratochvíl, Hrazdíra, Kovařík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Štindl, Čejka, Bartoň, Šaur, Dujsík – Zuzin, Dolníček, Švec – Wasserbauer, Polodna, Pekr – Kusko, Raška, Psota – Šik, Pokorný, Čech.

Komentář k zápasu

Do Přerova poprvé v letošní sezoně zavítal tým z Vysočiny a hned po 46 vteřinách jej Zubři uvítali brankou. Chaosu před Vejmelkou využil Roman Pšurný. Třebíč chtěla inkasování napravit a začala se tlačit do útoku, čímž si došla pro faul. Přesilovku však Horáci vůbec nesehráli podle představ a navíc hned po ní mohli z brejku inkasovat.

Přesilovku si pak zahrál i domácí tým. Ta byla pravým opakem předešlé početní výhody. Přerovští mohli skórovat hned několikrát, například po skvělé teči Procházky, či Chmelíře, který minul odkrytou klec. Třebíč byla už po osmi minutách pod velkým tlakem. Z něj se po nějaké době dostala, ale do kolen ji opět poslal Petr Mrázek, když třebíčskému brankáři kus černé gumy vypadl a hráč s číslem 44 už pak snadno doklepával.

Následně po buly v útočném pásmu se Mrázek zmocnil puku a obkroužil bránu, čímž se ocitl blízko druhému gólu. Vejmelka však skvěle tým podržel. Nemastná neslaná hra, plná chyb Horáků, stále plynula. Až do Dostálkova vyloučení. V něm byli červenobílí už aktivnější a Davidu Dolníčkovi se povedlo tečovat Malenovu střelu za záda Klimeše.

Druhá perioda navazovala na první třetinu i tempem. Goiš se výborně probojoval podél mantinelu a poslal kotouč Kratochvílovi, ten však tváří v tvář Vejmelkovi neuspěl. Ve 26. minutě přišlo sporné vyloučení Chmelíře a přesilovku rychle využil Peter Zuzin, když v brankovišti protlačil puk mezi Klimešovými betony.

Následně sehrál přesilovku tým domácích, v ní byl však hlavním aktérem brankář Vejmelka. Hra byla srovnaná a Zubři byli jako opaření. Až se začali opět dostávat do šancí, přišla práce i pro Klimeše. V dalším vyloučení Přerova se Třebíč nemohla dostat dlouho do pásma, nakonec však Klimeš vytasil perfektní zákrok.

Ve 38. minutě domácí špatně vystřídali a do úniku prchali dva hráči Třebíče. David Dolníček vymíchal Klimeše a poslal Třebíč do vedení svým druhým zásahem. Utkání v těchto chvílích mohlo značně připomínat duel se Šumperkem. Aktivní první třetina ze strany Zubrů, poměrně smolné góly a vedení hostí.

Třetí tercii domácí začali krátkou přesilovkou pěti proti třem. Dostálek se skvěle probojoval před branku, ale v zakončení chybělo štěstí. Po chvíli byla vyloučena další Bílá hvězda a Zubři měli možnost vrátit se do hry. Napřed dostal nabito Grof, ale jeho dělovka jen těsně minula tyčku. Poté se Mrázek probojoval podobně jako před ním Dostálek, ale opět chybělo pár centimetrů.

Domácí soupeře drtili a za vyrovnáním šli jako za vodou na poušti. Puk od Šťastného opět neskončil v síti, když proletěl brankovištěm a po tomto momentu se pod Zubry větev zlomila. Tvrdý direkt zasadil domácím Matěj Psota, když využil další chyby v rozehrávce a v přečíslení uspěl. Za dvě a půl minuty už byl rozdíl třígólový. Tomáš Dujsík prostřelil Klimeše a stanovil konečný stav utkání na 2:5. Přerov už se jevil bez nápadu, klid se přenesl oproti první třetině z holí Přerova na hokejky Horáků a zkorigovat zápas se mu už nepovedlo.





Ohlasy trenérů

David Kudělka - HC ZUBR Přerov: Kluci byli namotivovaní. Pracovali jsme na tom už několik dní dopředu, že tento zápas chceme zvládnout. Dobrý vstup do zápasu nám přinesl ovoce, dali jsme dva góly, ale pak jsme přestali hrát. Soupeř naopak hrál jednoduše, počkal si na šance, dal dva góly v přesilovce, kterými se k nám dotáhl, a pak už si hrál to svoje. My jsme pořád chtěli vymýšlet něco navíc, co jsme si řekli, že dělat nebudeme. A nakonec jsme za to byli potrestaní.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Za výhru z Přerova jsme samozřejmě rádi, zápas rozhodlo to, že jsme v první třetině neinkasovali potřetí, ale naopak jsme šli brzy zpět do kontaktu. To bylo pro vývoj utkání klíčové. Ve druhé třetině, kterou už jsme hráli velice slušně, se nám podařilo dvěma góly skóre otočit v náš prospěch. Pak už měla naše hra dobré parametry, hráli jsme výborně ve středním pásmu a před naší bránou jsme byli hodně důslední. Přidali jsme ještě dva góly navíc, takže výhra je určitě zasloužená.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024