Menu +

UNL – TRE 5:0 – Série výher na stadionech soupeřů Bílým hvězdám skončila

Reportáže
T ř e b í č - Každá série jednou končí, o tom se přesvědčili Třebíčští v šestadvacátém kole WSM Ligy. Po šesti výhrách v řadě nestačila Horácká Slavia na evidentně dobře připravený a motivovaný celek Ústí nad Labem. Ten se ujal v první třetině dvoubrankového vedení. Na začátku druhé třetiny vedli domácí už 3:0 a po polovině utkání se po čtvrté brance Ústí odporoučel na střídačku Vejmelka, kterého nahradil Filip Šindelář, jenž se k týmu Třebíče připojil teprve dnes. Skóre se pak navýšilo další brankou ještě do přestávky na hrozivě vypadajících 5:0. Ve třetí třetině už žádný gól nepadl.
Sdílejte článek
 
26.kolo, středa 25.11.2015
UNL UNL
5:02:0, 3:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Pohl (Roubík, Tenkrát), 16. Kuchler (Melka, Dalecký), 21. Kloz (Tenkrát), 32. Roubík (Vágner, Pohl), 39. Andres (Pohl, Tenkrát). Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Toman. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 983. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 5:0.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Vágner, Pohl, Smetana, Holomek, Sobotka, Brož, Látal – Kloz, Roubík, Tenkrát – Merta, Andres, Rys – Kuchler, Melka, Dalecký – Gengel, Křivohlávek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (32. Šindelář) – Malena, Bartoň, Čejka, Bilčík, Šaur, Přibyl, Niko – Erat, Dolníček, Švec – Kusko, Polodna, Pekr – Wasserbauer, Miškovský, Zohorna – Šik, Pokorný, Psota.

Komentář k zápasu

Ústecký Slovan po porážkách od Slavie a Kadaně už potřeboval na domácím ledě zabrat a proti Třebíči se mu to povedlo náramně. A až možná nečekaně lehce.

Horácká Slavia patřila před utkáním k týmům, kterým se na soupeřových kolbištích daří. Ale na severu Čech Horáci narazili. Už po čtyřech minutách hry otevřel skóre Jan Pohl, který si dokázal poradit před třebíčskou brankou a po přihrávce Roubíka zblízka i pod tlakem překonal Vejmelku.

Slovan byl i nadále aktivní a dostával se před branku Třebíče. Tvořil si šance nebo závary a nepouštěl do akce hosty z Vysočiny. Šance měl Jaroslav Roubík a pak si Slovan vytvořil i nápor při vyloučení hostujícího Čejky. A v 16. minutě právě při početní výhodě domácích zvyšoval na rozdíl dvou branek Jiří Kuchler. Ten dobře operoval před brankou a dorazil střelu Melky. Ačkoli Slovan využil hned svou druhou přesilovku v utkání, ve zbytku hry se mu v početních výhodách už tolik nevedlo.

Slovan skvěle zahájil i druhou třetinu a dostal tak Třebíč do ještě větších potíží. Přesně v čase 21:00 přesnou střelou po přihrávce Tentkráta nachytal Vejmelku Jan Kloz.

Třebíči se ve středu na ústeckém stadionu vůbec nedařilo. Pouštěla domácí do šancí a sama ústeckého brankáře Soukupa příliš neohrožovala. Hosté dokázali dobře zakombinovat a prověřit gólmana domácích snad jen při přesilových hrách. To platilo například v polovině zápasu, kdy Slovan pykal oslabením za hru v šesti, a to Soukup byl v permanenci. Ústecký brankář byl ale nadmíru pozorný a třebíčské náznaky zastavoval.

Ve 32. minutě pak Ústí definitivně rozhodlo zápas ve svůj prospěch. Po přihrávce Vágnera překonal třebíčského gólmana také Jaroslav Roubík. To už Vejmelka v brance Třebíče nevydýchal a přenechal své místo náhradnímu brankáři Filipu Šindelářovi.

Za stavu 4:0 domácí poměrně zvolnili a Horácká Slavia tak dostala na ledě více prostoru. Třebíč mohla potrestat vyloučení Merty, do střeleckých akcí se dostali i Zohorna s Šaurem. Od modré dobře pálil i Niko.

Paradoxně se ale ještě do druhé přestávky prosadil znovu domácí Slovan. Tomáš Andres v čase 38:31 dorazil střelu Pohla a potvrdil, že po svém příchodu ze Slavie je ve městě na Labi nadmíru produktivní.

Jelikož už bylo hotovo, třetí perioda postrádala patřičné tempo a utkání se spíše dohrávalo. Ústečtí kontrolovali hru a několikrát ještě zahrozili před Šindelářem. Za zmínku stojí akce Gengela či Roubíka. Třebíč se pokoušela alespoň o zkorigování skóre, ale narážela na skvělého gólmana Soukupa. Ústí tak na domácím ledě vyhrálo vysoko 5:0.





Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš - HC Slovan Ústí nad Labem: „Pro nás to byl hodně důležitý zápas, protože v posledním zápase v Kadani jsme nehráli dobře. Potřebovali jsme dneska vyhrát za tři body. To se nám podařilo a jsme za to šťastní. Hlavně jsme rádi, že jsme zápas odehráli s nulou. Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší, zaslouženě jsme vyhráli. Musíme v tom pokračovat dál. Teď nás čeká Most, zase důležitý zápas. Potřebujeme získávat body hlavně doma a hlavně s týmy, které jsou kolem nás. Předvedli jsme parádní týmový výkon, hráli jsme dobře odzadu. První nula, čehož si velmi ceníme. “


Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme podali totální blamáž. Nezasloužili jsme si dát ani gól a výsledek je naprosto spravedlivý.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024