Menu +

SLA – TRE 4:2 – Oslabená Třebíč se v Praze nevzdala, rozhodla nepovedená první třetina

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia, která cestovala do pražského Edenu na zápas se Slavií Praha bez nemocných Erata, Polodny a Čejky, si hned v první třetině připsala tvrdý direkt v podobě čtyř inkasovaných branek. Ve druhém dějství ovšem Třebíčští zásluhou Podlipnika využili přesilovou hru pět na tři a hned vzápětí udeřil v dohrávané klasické výhodě Wasserbauer. Drama se ovšem nekonalo, neboť Švec nevyužil trestné střílení a ani další příležitosti neskončily gólem.
Sdílejte článek
 
45.kolo, středa 27.1.2016
SLA SLA
4:24:0, 0:2, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Šafránek (Andres, Čermák), 7. Mikulík (Krstev, Tuominen), 12. Markovič (Andrlík, Krstev), 20. Pavlin (Hraško, Jiránek) – 32. Podlipnik (Dolníček, Pokorný), 32. Wasserbauer (Podlipnik, Malena). Rozhodčí: Zubzanda – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 887. Střely na branku: 41:18. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Sestavy
HC Slavia Praha: Hylák – Krstev, Andrlík, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička, Přindiš – Mikulík, Tuominen, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Andres, Šafránek, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Jiránek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Podlipnik, Schejbal, Štindl, Šaur, Niko – Wasserbauer, Dolníček, Přibyl – Kusko, Psota, Švec – Čech, Juráň, Pokorný – Petelin, Baldwin, Všetečka.

Komentář k zápasu

Hned na začátku utkání se jako dobrá volba ukázala nově poskládaná třetí lajna sešívaných, která ve 2. minutě udeřila. Pěknou kombinaci mezi Čermákem a Andresem zakončil šikovnou tečí do branky Třebíče David Šafránek. Brzké vedení pak slávisty do zbytku třetiny pořádně nakoplo.

V 7. minutě přetavil převahu ve druhý gól Milan Mikulík. Sešívaného útočníka našel mezi kruhy po pěkném úniku Krstev, Mikulík pak neměl problém poslat přesnou střelou kotouč za záda brankáře Faltera. Třetí gól pak přidal slovenský útočník Jaroslav Markovič po pěkném průniku pravým křídlem.

Rozhozeným Horákům pak na cestu do kabin přidal 21 sekund před sirénou Žiga Pavlin ještě čtvrtý gól. Slovinský bek se prosadil v přesilovce tvrdou ranou mezi betony Faltera. Hosté z Třebíče se stačili o pauze vzpamatovat a rozhodli se čtyřbrankovou ztrátu ještě dohnat.

Během druhé třetiny Třebíč čím dal častěji hrozila před Hylákem a nakonec se za svou snahu dočkala odměny. Ve 32. minutě šli totiž Pražané do tří a hosté si dokázali s nabídnutou přesilovkou poradit náramně. Nejprve od modré čáry prostřelil Hyláka Matic Podlipnik a v pokračující přesilovce pěti proti čtyřem skóroval z dorážky Jan Wasserbauer.

V polovině utkání tak rázem bylo zaděláno na drama. Markovič chtěl rychle slávistům vrátit pohodlnější náskok, po samostatném úniku se mu ale nepodařilo kličkou přelstít Faltera. Horáci se už do konce třetiny k žádnému vážnějšímu ohrožení Hylákovy branky nedostali.

Slávistická střídačka se ale pořádně zapotila v 54. minutě. Unikajícího Švece podrazil Bahenský a rozhodčí nařídili trestné střílení. Švec zkusil na Hyláka bekhendovou, jenže slávistické brankář jeho následnou střelu rychlým máchnutím lapačky chytil, čímž si vysloužil ovace od publika.

Zbytek zápasu už se odehrál v poměrně klidném tempu. Pátý gól Slavie mohl přidat Tuominen po pěkné přihrávce od Hraška, nenašel však skulinku mezi tělem a rukou gólmana Třebíče. Na druhé straně sešívaní obránci zkušeně pohlídali Hylákovu branku, takže slávisté si odnesli vítězství 4:2.



Milan Přibyl po utkání Slavia Praha - Třebíč 4:2



Ohlasy trenérů

Jan Srdínko - HC Slavia Praha: Odehráli jsme parádní první třetinu, kdy jsme dali po hezkých akcích čtyři branky. To se muselo divákům líbit. Následně jsme se nechali dvakrát zbytečně vyloučit a soupeř vycítil šanci. Měli jsme v paměti porážku s Prostějovem, takže teď jsme si to chtěli už pohlídat. Myslím si, že se nám to i přes dvě inkasované branky podařilo a nakonec jsme zaslouženě vyhráli.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Nepovedl se nám vstup do utkání a naštěstí jsme nedostali do konce třetiny ještě pátou branku. O přestávce jsme si řekli, že musíme změnit naší hru a začít znovu. To se nám od druhé třetiny dařilo a dali jsme v dvojnásobné přesilovce dvě branky. Další gólovky a trestné střílení jsme bohužel neproměnili, takže jsme nedokázali utkání dotáhnout do prodloužení. Za druhou a třetí třetinu bych chtěl ale hráče pochválit.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024