Menu +

MOS – TRE 3:2 – Třebíčští nestačili na rozjetý Most, rozhodla první třetina

Reportáže
T ř e b í č - V osmačtyřicátém kole WSM Ligy potřebovaly Bílé hvězdy, pokud chtěly nadále pomýšlet na postup do předkola play-off – bez ohledu na ostatní výsledky – bezpodmínečně bodovat v severočeském Mostě, to se jim ovšem nepodařilo. Domácí se prosadili v první třetině hned dvakrát a tím udali ráz utkání. Druhá třetina skončila bez branek. V té třetí vykřesal naději pro Třebíč Zohorna, jenže hned vzápětí vstřelil Most třetí branku. S notnou dávkou štěstí se prosadil ještě v padesáté šesté minutě z nařízeného trestného střílení Kristl, to už bylo ovšem ze strany Bílých hvězd vše, vyrovnat už nedokázaly.
Sdílejte článek
 
48.kolo, sobota 6.2.2016
MOS MOS
3:22:0, 0:0, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Slavíček (Nedrda, Rod), 14. Doležal (Strejček, Zeman), 51. Alinč (Kokeš, Havlíček) - 50. Zohorna (Erat, Malena), 56. Kristl (TS). Rozhodčí: Krob – Coubal, Malý. Vyloučení: 6:5, navíc Dolníček (TRE) OT do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 215. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.
Sestavy
HC Most: M. Řehoř – Hora, Cvrk, Kokeš, T. Procházka, Zeman, Strejček – Kubinčák, Doležal, I. Řehoř – Rindoš, Havlíček, Šrámek – Tauš, Alinč, Šrámek – Nedrda, Rod, Slavíček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Podlipnik, Čejka, Štindl, Schejbal, Niko, Šaur – Erat, Dolníček, Kristl – Kusko, Polodna, Psota – Wasserbauer, Zohorna, Přibyl – Čech, Juráň, Pokorný.

Komentář k zápasu

Na začátku první třetiny bylo k vidění plno nepřesností na obou dvou stranách. Poté došlo k vyloučení na straně Třebíče. Most svou početní výhodu ale nezužitkoval. Branku následně vstřelil o chvíli později. v 7. minutě se prosadil Bohumil Slavíček a otevřel tak stav utkání na 1:0. Následovala další veliká šance na straně Mostu, ale hostující Vejmelka byl tentokrát pozorný. Most byl jasně aktivnějším týmem. To následně i také potvrdil, protože ve 14. minutě přidal další gól Tomáš Doležal. V závěru třetiny se domácí ocitli ještě v další výhodné pozici, až si Třebíč s vyřešením situace pomohla faulem. Hosté se dobře ubránili a následně i zahrozili, když se úplně sám ocitl před Řehořem Dolníček, ale byl také faulován. Ve zkrácené přesilovce na konci třetiny Třebíč trefila tyč domácí brány.

Druhá třetiny začala zkrácenou přesilovkou hostí, kterou si přenesli z předešlé třetiny. Dále si zahráli přesilovku i domácí hráči, ale také bez úspěchu. Poté došlo k přečíslení na straně Třebíče, ale žádná vyložená šance z toho nebyla. Následně to byl znovu Most, který si vytvořil určitý tlak, takže Třebíč šla znovu do oslabení. Most si v početní výhodě vytvořil několik šancí, ale žádná neprošla za Vejmelkova záda. Hosté dostali poté šanci ve čtyřminutové přesilové hře. Most neměl žádný problém se ubránit a dokonce zahrozil i ve čtyřech. Stav po druhé třetině byl tedy stále 2:0.

Do třetí třetiny vstoupila o něco aktivněji Třebíč. Jenže poté dostal Dolníček osobní trest 10 minut za nesportovní chování a následně i trest do konce utkání. Následně se znovu hosté ocitli v ohromné šanci, když Wasserbauer minul jen o pár čísel horní tyč domácí brány. Poté byl vyloučen domácí hráč a Třebíč svou početní výhodu využila. V 50. minutě snížil na 2:1 Radim Zohorna. Jenže na to domácí odpověděli další brankou. V 51. minutě skóroval Jan Alinč. Dále byl vyloučen domácí Zeman na 2+2 minuty za vysokou hůl. Posléze domácí obránce zahákoval Kristla a bylo nařízené trestné střílení, které třebíčský hráč následně proměnil. Most se v závěru třetiny soustředil už jen na bránění, navíc hosté hráli v šesti, takže šli do oslabení. Domácí si tedy tento stav udrželi a vyhráli na domácím ledě s konečným výsledkem 3:2.





Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Do zápasu jsme nevstoupili dobře a po první třetině jsme prohrávali 2:0. Ani druhá třetina nebyla z naší strany o mnoho lepší, ale neinkasovali jsme, takže zápas byl stále otevřený. Ve třetí třetině jsme dali gól na 2:1, jenže hned v následujícím střídání jsme dostali branku na 3:1. Pak už jsme stihli jen snížit na konečných 3:2. Tato prohra je pro nás velkou ztrátou v boji o play -off. Navíc trest do konce zápasu dostal kapitán David Dolníček, pro něhož je to už druhý takovýto trest. To znamená, že musí vynechat pondělní zápas s Jihlavou. Nám ale nezbývá nic jiného, než zmobilizovat všechny síly a pondělní derby zvládnout.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny