Menu +

TRE - JIH 4:2 - Derby je naše! Předkolo play-off je stále ve hře

Reportáže
T ř e b í č - Bylo to dnes pro domácí skoro jako hrát play-off. Pouze výhra za tři body totiž Třebíčským mohla zajistit to, že budou mít postup do předkola play-off stále ve vlastních rukách a nemusí se spoléhat na pomoc jiných týmů. A bylo to znát už při vstupu do utkání, ten totiž měli Horáci skvělý. Už ve druhé minutě je poslal do vedení Přibyl. V první třetině Dukla dokázala srovnat zásluhou Bilčíka, který ještě nedávno oblékal dres s bílou hvězdou. Zápas by velmi vyrovnaný, až jej na stranu domácích strhli Juráň a Psota, kteří postupně zvýšili na rozdíl dvou branek. Těsně před koncem zdramatizoval utkání Jergl, který snížil z trestného střílení. Raška však 11 sekund před koncem poslal puk do volné jihlavské branky a definitivně stvrdil cenné vítězství Horácké Slavie.
Sdílejte článek
 
49.kolo, pondělí 8.2.2016
TRE TRE
4:21:1, 1:0, 2:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Přibyl (Wasserbauer, Polodna), 39. Juráň (Kristl, Erat), 47. Psota (Polodna, Wasserbauer), 60. Raška (Štindl, Čejka) – 13. Bilčík (Kolář), 59. Jergl (TS). Rozhodčí: Přikryl – Novák, Hanzlík. Vyloučení: 4:2, navíc Erat 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0 Diváci: 2840. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Podlipnik, Malena, Niko, Čejka, Štindl, Koch – Kristl, Zohorna, Erat – Psota, Raška, Kusko – Přibyl, Polodna, Wasserbauer – Pokorný, Juráň, Schejbal – Čech.
HC Dukla Jihlava: Honzík – Kaláb, Bilčík, Grebenyuk, Štebih, Škůrek, Dobrovolný, Parýzek – Harkabus, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Kolář – Jergl, Prokš, Mrňa – Beránek, Kohout.

Komentář k zápasu

Utkání bylo zpočátku hodně opatrné. Hlavně na domácích, kterým chyběl první centr Dolníček, bylo vidět, že hrají spíše nahazované kotouče do útočného pásma, s cílem neudělat chybu a než špatně přihrát, raději nahodit.

Hned 2. minuta zápasu přinesla pohlednou akci, po které se slušně zaplněný stadion, zejména domácími fandy, poprvé zaradoval. Při přečíslení dva na jednoho našel Wasserbauer třebíčskou osmaosmdesátku Milana Přibyla, a ten střelou z první trefil nad beton ležícího brankáře Honzíka.

Dukla působila důrazněji, díky tomu vyhrávala hodně osobních soubojů a mnohdy dokázala Horáckou Slavii držet v obranném pásmu. Příliš střel však brankář Vejmelka řešit nemusel. Pokusy Jihlavských byly často blokovány, nebo šly mimo branku.

Ve 13. minutě se ale publikum v hostujícím sektoru radovalo z vyrovnání. Vlastimil Bilčík vystřelil od modré a jeho střela se snad otřela o brusli některého hráče před brankou, neboť mírně změnila směr a skončila až za zády domácího brankáře.

Úvod prostřední části přinesl dvě šance v rychlém sledu. Nejprve Vejmelka rychlým vyjetím a odpálením kotouče před protihráčem zabránil stoprocentní šanci hostů, a poté na druhé straně zvolil Raška při přečíslení střelu, místo toho, aby hledal Zohorny.

Ve 24. minutě byla potrestána domácí lavička za příliš mnoho hráčů na ledě, ale při oslabení se mezi obránci prosmýkl Zohorna, který byl faulován a vybojoval trestné střílení. Zohorna ho, bohužel pro domácí, stejně jako v zápase s Motorem, neprovedl vůbec dobře a brankáře ničím nepřekvapil.

Když nevyužila přesilovku ani Třebíč, vypadalo to, že ve 2. třetině se branky nedočkáme. Ve 39. však přišla velká chvíle odchovance Marcela Juráně, který si s kotoučem vyjel z poza branky a vystřelil tak dobře umístěnou střelou, že ji dostal až do branky a Třebíč znovu vedla!

Poslední část byla hodně o dobré defenzívě domácích, kteří se snažili hrát jednoduchý hokej, který nevyprodukuje chyby. To se Třebíči vesměs dařilo, a když k tomu Karel Vejmelka přidal pár jistých zásahů, nasvědčovalo vše tomu, že body zůstanou v Třebíči. Ve 47. minutě navíc ještě Matěj Psota prokázal důraz před brankou a dorazil kotouč za ležícího brankáře, 3:1.

Dukla ještě zdramatizovala. Hlavní sudí odpískal trestné střílení i na druhé straně. V 59. minutě trefil mezi betony Aleš Jergl. Dukla si poté vzala oddechový čas a zkusila hru v šesti. Jedenáct vteřin před koncem Adam Raška využil zaváhání hostujícího obránce při rozehrávce a dovezl kotouč do prázdné brány. To už se většina jihlavských fanoušků, včele s Tomášem Čachotským, odebírala k východu.

Třebíč si vítězstvím udržela naději na předkolo play off, dnešní vítězství si vybojovala. Až si nejeden fanoušek pomyslel, kdyby takhle hrály Bílé hvězdy pořád, mohla bát sezona veselejší! Na druhé straně, tedy v táboře Jihlavy, se po porážce až tak moc neděje. Jihlava je s náskokem třetí, a tuto pozici by si do konce základní části již měla při svých kvalitách pohlídat.

Tiskovka po utkání Třebíč - Jihlava 4:2



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes se ukázalo, že derby nemá favorita. Hráli jsme výborně, diváci nás podpořili a zaslouženě jsme vyhráli. Dali jsme i pěkné branky, dokázali jsme i Duklu zatlačit. Máme z toho dnes dobrý pocit. Je to ale jedno vítězství, my pracujeme dál. Rychlý gól nám pomohl, ale bylo důležité, že jsme se nadále drželi plánu, který jsme si do utkání stanovili. Závěr byl těžký, hráli jsme oslabení, ale zvládli jsme to.

Petr Vlk - HC Dukla Jihlava: Musím domácím pogratulovat. Dnes si to vítězství zasloužili. My jsme do toho zápasu nevstoupili dobře, domácí dobře bruslili, byli důrazní, přímočaří a hodně do protiútoků. To jsme zpočátku nezachytili. Pak se to vyrovnalo, dali jsme branku, ale od druhé třetiny to z naší strany zase nebylo dobré, od toho se pak odvíjel zbytek zápasu. Měli jsme šance, ale naložili jsme s nimi, jak jsme s nimi naložili. My jsme zklamaní, věřili jsme, že tady ty body utrhneme, ale ten výkon tomu nepomohl.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny