Menu +

HAV – TRE 1:2 – Také další důležité utkání Bílé hvězdy zvládly!

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští hokejisté teď potřebují získat každý možný bod a podařilo se jim ovládnout i utkání na ledě Havířova, který doma v posledních sedmi zápasech bodoval a hned pětkrát zvítězil. Horácké Slavii patřily osmatřicátá a devětatřicátá minuta, kdy nejprve využil přesilovou hru Malena, aby po další chybě domácí obrany zvýšil na 0:2 pro Třebíč David Dolníček. Při přesilové hře ve čtyřicáté šesté minutě Havířovští snížili, vyrovnat už ovšem nedokázali ani při hře bez brankáře.
Sdílejte článek
 
50.kolo, středa 10.2.2016
HAV HAV
1:20:0, 0:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 46. Bednář (Pechanec, Krisl) – 38. Malena (Podlipnik), 39. Dolníček (Erat, Kristl). Rozhodčí: Trombík – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1641. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Laco – Krisl, Klok, Peslar, Mazanec, Graca, Korím – Štumpf, Pechanec, Gřeš – Kanko, Hudeček, Meidl – Kotala, Sedláček, Maliník – Bednář, Jáchym.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Podlipnik, Niko, Čejka, Schejbal, Štindl – Erat, Dolníček, Kristl – Kusko, Raška, Psota – Wasserbauer, Zohorna, Přibyl – Čech, Juráň, Pokorný.

Komentář k zápasu

Průběh utkání nebyl pro přítomné diváky příliš atraktivní. Mnoho šancí se na ledové ploše nenaskytlo, spíše se oba týmy prezentovaly urputným bojem o každý volný kotouč, a tak brankových příležitostí přibývalo po skromnu. Na některé však přeci jen došlo. Ve 2. minutě pálil jedovatou ránu hostující Raška, jehož ránu brankář Laco dokázal vyrazit. Dorážející Štindl měl snad ještě lepší pozici ke skórování, tu by však naplnil, kdyby trefil branku. A to se nestalo.

Ve 12. minutě se udála poslední velká šance prvního dějství. Maliník se probojoval s kotoučem do útočného pásma Třebíče a připsal si povedenou ránu z mezikruží. Brankář Vejmelka jeho pokus nakonec stihl vyrazit do bezpečí. Rána se sice otřela od tyč, ale k samotnému vstřelení branky nakonec nedošlo.

Ve 23. minutě už oba týmy operovaly na ledové ploše v rámci druhého dějství a první vážnější situaci si v prostřední části vypracovali domácí hokejisté. Gřešova rána z pravého kruhu sice vzbudila v hledišti vlnu vzruchu, jenže nakonec označkovala pouze brankovou síť Vejmelkovy branky. Ve 36. minutě byli domácí opět blízko k vedoucí brance. Nadějnou útočnou akci Azetu ale zbrzdil obránce Mazanec, který svůj útočný manévr nezvládl a naboural do brankové konstrukce hostí, po čemž se okamžitě hra přerušovala. Sedláček se tak ke kýžené střele nakonec nedostal.

Závěr druhé části ale nakonec nabídl i gólové momenty. Do druhé přestávky se naskytly hned dva. Ve 38. minutě se domácí bránili ve čtyřech hráčích a své oslabení nezvládli. Volný kotouč se Štumpf sice snažil vyhodit z obranného pásma, ale neuspěl. Puku se zmocnil okamžitě Rostislav Malena, který jej pouze nahodil na branku a k překvapení všech přítomných tento kotouč skončil nakonec i v brance.

Aby toho nebylo málo, téměř minutu před koncem druhé části hosté udeřili podruhé. Druhým úspěšným exekutorem Třebíče se stal její kapitán - David Dolníček, který zachytil rozehrávku domácích za brankou a pohotovou střelou v prostoru mezi lapačkou a betonem Laca zvyšoval vedení Bílých Hvězd na dvoubrankové.

Těsně po startu třetí části se domácí ihned dostali na dostřel třebíčské branky. Již po 19 vteřinách si dobrý průnik až před branku připsal Pechanec, po jehož pokusu se kotouč prokutálel těsně kolem tyče Vejmelkovy branky. Ve 43. minutě se domácí dostali do další slibné šance, která vznikla po vyražené Gracově střele. Jáchym se natahoval po dorážce, ale nakonec neuspěl.

Drtivý tlak Havířova ale pokračoval i nadále a nakonec to zákonitě vyústilo ve snižující branku. Ve 46. minutě se domácím podařilo využít přesilovou hru, když krásnou křižnou přihrávku skrze kruhy využíval přesnou střelou z první Lukáš Bednář. Závěrečné minuty bylo před Vejmelkovou brankou opravdu dusno, ale skóre zápasu se již nezměnilo. Vniveč přišla nakonec i střela Gřeše v 59. minutě, kterou vyčapal Vejmelka ramenem. Ani závěrečná hra domácích bez brankáře už k ničemu nevedla. Třebíč si tak z havířovského ledu odvezla těsné vítězství v poměru 2:1.





Ohlasy trenérů

Martin Janeček - AZ Havířov: Myslím, že se dnes na hráčích projevila únava z náročného cestování, navíc hrajeme jen na málo obránců. Náš výkon byl dvě třetiny bez emocí a navíc jsme soupeři dovolili po dvou chybách jít do vedení. Ve třetí třetině už by náš výkon lepší a měli jsme i několik šancí, ale vzhledem k předchozímu průběhu jsme si asi vyhrát nezasloužili.

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Pro nás je to velmi důležitá výhra, díky níž ještě žije naše šance na play-off. Důležité bylo, že jsme po dvou třetinách vedli. Na začátku té třetí jsme šli dvakrát po sobě do oslabení a domácí to využili ke snížení, navíc měli ještě několik závarů. Ale pak už jsme hru srovnali a myslím, že zaslouženě vyhráli.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny