Menu +

TRE - LTM 5:3 - Třebíč v přímém souboji o předkolo play-off uspěla, zdolala Litoměřice

Reportáže
T ř e b í č - V posledním domácím utkání v základní části WSM ligy hrála Třebíč v přímém souboji o předkolo play-off proti Litoměřicím a vstup do utkání nemohl být pro domácí lepší. Horáky už v první minutě dostal do vedení Matěj Pekr a ještě v první třetině zvýšil náskok Adam Raška. Ve druhé třetině dokázal za hosty snížit Milan Valášek. Bleskovou odpověď však přichystal za domácí Petr Polodna. Pak se nenápadnou střelou z rohu dokázal prosadit Aleš Pavlas. Vstup do třetí třetiny patřil domácím a opět úřadoval Matěj Pekr a zvýšil vedení Horácké Slavie o dvě branky. Hosté se však nevzdali a dokázali najít sílu a ještě jednou snížit na rozdíl jediné branky. Zasloužil se o to Jaroslav Kalla. Ale poslední slovo si vzal opět Raška, který krásnou střelou stanovil konečné skóre na 5:3. Třebíč se tak posunula do první desítky a před posledním kolem má stále vše ve vlastních rukách.
Sdílejte článek
 
51.kolo, sobota 13.2.2016
TRE TRE
5:32:0, 1:2, 2:1
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Pekr (Malena, Erat), 8. Raška (Psota), 26. Polodna (Čech, Kristl), 41. Pekr (Malena, Erat), 58. Raška (Čejka) – 26. Valášek (Berger, Racek), 32. Pavlas (Kopta), 57. Kalla (Nedvídek, Toman). Rozhodčí: Přikryl, Würtherle – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 7:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2110. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Podlipnik, Malena, Niko, Čejka, Štindl, Schejbal – Pekr, Dolníček, Erat – Psota, Raška, Kusko – Přibyl, Zohorna, Wasserbauer – Kristl, Polodna, Čech.
HC Stadion Litoměřice: Pavelka – Plášil, Toman, Bažant, Pavlas, Mikliš, Šulc, Piegl – Švagrovský, Horna, Kalla – Nedvídek, Vantuch, Kopta – Beránek, Doležal, Přeučil – Berger, Racek, Valášek.

Komentář k zápasu

Utkání, které bylo velmi důležité pro oba celky, začala Horácká Slavia na výbornou. Hned totiž první útočná akce první pětky skončila brankou! Malena našel mezi kruhy zcela osamoceného Matěje Pekra, který bekhendovým blafákem překonal brankáře a oslavil tak návrat do sestavy v třebíčském dresu pohlednou akcí.

Domácí borci dělali svým napadáním při soupeřově rozehrávce velké problémy, Litoměřice se tak velmi těžko dostávaly do útočného pásma. Nutno říci, že brankář Vejmelka toho zpočátku příliš mnoho na práci neměl. Změnit to mohla první přesilová hra pro hosty v 6. minutě, ale Třebíč bránila velmi pozorně a soupeře tak téměř k ničemu nepustila.

Pár vteřin po návratu vyloučeného Dolníčka si z levé strany do útočného pásma najel Adam Raška a vyslal na brankáře Pavelku tvrdou ránu, která mu propadla až za jeho záda do brány, Horáci tak vedli o dvě branky.

Když ani jeden z týmů neproměnil do konce třetiny jednu početní výhodu, odcházelo se do kabin za stavu 2:0 pro domácí.

Ačkoliv bylo skóre o dvě branky, sledovali jsme velice vyrovnané utkání, kdy napínavosti přispěl ve 25. minutě Milan Valášek, který slavil snížení pro svůj tým střelou z pádu, kdy dokázal kotouč zvednout do výšky, kam už Vejmelkova lapačka nedosáhla. Ze snížení se však Kališníci radovali jen 48 vteřin. Pak se kotouče za bránou hostů ujal

Petr Polodna, vytočil se až do střelecké pozice a z úhlu vstřelil třetí gól Horácké Slavie.

Litoměřice mohly následně opět snížit, ale oslabení, ve kterém trochu nešťastně, fauloval obránce Malena, sehráli třebíčští borci na výbornou a dokázali se ubránit.

Ve 32. minutě si vybral slabší chvilku jinak spolehlivý Vejmelka, kterému se střela z úhlu od Aleše Pavlase odrazila o levý beton a mezírkou zapadla do brány, bylo tu opět drama! Závěr třetiny se pak nesl spíše v nervózním duchu, kdy se zejména hosté snažili nabourat kompaktní hru domácích borců.

Napětí se přeneslo i do poslední části, kdy musel rozhodčí uklidňovat emoce mezi Eratem a jeho protihráčem hned pří úvodním buly závěrečné třetiny. Domácím se povedlo, stejně jako v úvodní třetině, rychle skórovat a uklidnit tak sebe i fanoušky. Obránce Malena skvěle nahodil kotouč na druhou stranu pro Matěje Pekra, a ten střelou z první nedal brankáři šanci.

Hosté hráli v poslední třetině tři přesilovky a paradoxně se dokázali prosadit až po jedné z nich. Konkrétně v 57. minutě překonal Vejmelku rychlou střelou Jaroslav Kalla. Třebíčští však o půl minuty později zasadili smrtelný úder. Po levé straně se do útočného pásma dostal Adam Raška, s jehož výstavní, tvrdou bombou nemohl brankář absolutně nic dělat.

Třebíčští tak před více než dvěma tisícovkami diváků přehráli v napínavém souboji Stadion Litoměřice a stále bojují o play off!

Tiskovka po utkání Třebíč - Litoměřice 5:3



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Zhodnotil bych to jednoduše, chtěl bych hráčům poděkovat za odmakaných šedesát minut a divákům za skvělou kulisu. To se ještě v závěru znásobilo, když si hráče vyvolali na led. Sezona jede dál a my se na to 52. kolo chceme parádně nachystat. Pro nás bylo dobře, že jsme dokázali hned po inkasovaných brankách odpovědět. Matěj Pekr sám řekl, že chce pomoci, je to chvályhodné, zápas ozdobil dvěma góly, patří k nám do kabiny, je to tady náš kluk, i když mu samozřejmě přejeme, aby hrál extraligu.

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice: Podali jsme rozhodně lepší výkon než z posledního domácího zápasu s Kadaní, bohužel jsme z prvních dvou střel dostali dva góly. Pak jsme byli aktivnější, ale vždy, když jsme dali kontaktní gól, domácí odpověděli. Hodnotí se mi to těžko, já gratuluji domácím a bohužel postup do předkola již nemáme ve vlastních rukách. Brankářovi Pavelkovi zápas dnes moc nevyšel, to všichni viděli, měl nějaké zdravotní problémy, dva zápasy nechytal, ale zase po většinu sezony podával stabilní výkony.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny