Menu +

UNL – TRE 1:0 – Bílé hvězdy si zahrají play-out, předstihly je Litoměřice

Reportáže
T ř e b í č - Dvaapadesáté kolo WSM Ligy muselo rozhodnout o složení týmů pro skupiny play-off, respektive jeho předkola, a play-out. Třebíčští prohráli v Ústí nad Labem brankou z padesáté čtvrté minuty 1:0 a protože Litoměřice zvítězily na nájezdy s Mostem, dostaly se v konečné tabulce o bod před Horáckou Slavii. Třebíč si tak zahraje po třech semifinálových letech jen ve skupině play-out. V zápase samotném byli Červenobílí aktivnější a měli více gólových příležitostí. Hlavně v první třetině měli hosté minimálně tři až čtyři jasné gólové příležitosti, ale puk vždy skončil buď u Volkeho, nebo těsně vedle jeho brány. Rozum však zůstává stát nad extempore domácího gólmana, který po závěrečném buly s velkým nápřahem sekl holí po ležícím třebíčském hráči, za což inkasoval trest.
Sdílejte článek
 
52.kolo, středa 17.2.2016
UNL UNL
1:00:0, 0:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 54. Tůma (Kloz). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1543. Střely na branku: 32:39. Průběh utkání: 1:0.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Chalupa, D. Sobotka, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, Holomek, Skočovský – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Kuchler, Janák – Křivohlávek, D. Merta, Melka – Gengel, Navarra.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Podlipnik, Malena, Niko, Čejka, Šaur, Schejbal – Kristl, Dolníček, Erat – Psota, Polodna, Kusko – Přibyl, Juráň, Wasserbauer – Pokorný, Baldwin, Čech.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina nabídla bezbrankovou podívanou, zato bylo k vidění několik větších šancí. První velká šance se naskytla Petru Tenkrátovi, kterému jedovka prošla přes Karla Vejmelku, ale puk z brankoviště uklidil do bezpečí Ján Niko. Hosté se střelami na ústeckou svatyni nezůstali pozadu a Petr Polodna šel naprosto sám proti Martinovi Volkemu, ale zblízka pouze trefil domácího brankáře. Minutu a padesát osm vteřin před koncem první třetiny dostal Slovan příležitost čtyřminutové přesilové hry poté, co byl na trestnou lavici poslán Silvester Kusko za vysokou hůl.

Do druhého dějství vstupovali hosté v oslabení a po pěti vteřinách se do boxu trestoměřičů posadil další třebíčský hokejista. Tentokrát si šel odpykat trest Rostislav Malena za vyhození puku mimo hřiště. Ústecký hokejový klub si díky druhému vyloučení Třebíče zahrál přesilovku necelé dvě vteřiny pět na tři a ani tuto početní výhodu využít nedokázal.

V závěrečné periodě mohli otevřít skóre domácí při přesilovce od čtyřicáté třetí minuty, ale nikomu z Ústí nad Labem se nepodařilo překonat gólmana hostů. V čase 47:47 min. si Jiří Mička vyžádal pro své mužstvo oddechový čas. Time-out ale přispěl spíše Ústeckým. Zhruba po šesti minutách se do černého trefil David Tůma, jenž skóroval střelou do pravého horního rohu svatyně Slavie a využil jednu z několika přesilových her. V padesáté osmé minutě mohl navýšit vedení Jaroslav Roubík, avšak ústecký kanonýr kotouč do odkryté branky Třebíče nevsítil.

O vítězi posledního zápasu Slovanu rozhodla jedna jediná branka, která padla až ve třetí dvacetiminutovce. Vteřinu před koncem střetnutí ještě inkasoval Martin Volke trest za sekání do hokejky ležícího protihráče, ale výhře domácího mužstva to již nevadilo. HC Slovan Ústí nad Labem s jistotou postoupil do předkola play-off, ve kterém se utká s nedalekou Kadaní.





Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš - HC Slovan Ústí nad Labem: „S Třebíčí jsme neodehráli dobrý zápas, ale vyhráli jsme za tři body. Jak se tak říká, všem, kteří před zápasem spekulovali, jsme zavřeli pusy. Náš cíl před sezónou bylo desáté místo, ale postupně v sezóně se náš cíl zvyšoval. Dosáhli jsme po základní části osmého místa, takže můžeme hodnotit tuto část sezóny jako kladnou. Nyní nám začíná nová soutěž a chceme se dostat za předkolo a potrápit jednoho z favoritů. Ve středečním utkání jsme málo stříleli, jezdili před bránu, ale naštěstí jsme v přesilovce dali gól a jsme za to rádi.“


Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: „Za šedesát minut jsme nedokázali dát ani jeden gól, za to jsme jednu branku inkasovali.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny