Menu +

MOS – TRE 3:0 – Také Mostečtí byli silnější než omlazená Třebíč

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia pokračuje v nasazování juniorů do zápasů play-out a ve třetím kole skupiny o udržení nestačila na severočeský Most. Ten vstřelil dvě branky v prostřední třetině, na konečných 3:0 pak upravil v osmapadesáté minutě.
Sdílejte článek
 
, sobota 27.2.2016
MOS MOS
3:00:0, 2:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Smolka (Alinč, Zeman), 34. Smolka (Černý, Charousek), 58. Rod (Cvrk, Nedrda). Rozhodčí: Grech – Gerát, Malý. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 203. Střely na branku: 37:18. Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
HC Most: Hanuljak – Hora, Cvrk, Zeman, Strejček, Charousek, Černý, Grin, Šesták – T. Doležal, Havlíček, Řehoř – Tauš, Alinč, Smolka – Nedrda, Kubinčák, Rod – Mical, Hanzl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Čejka, Podlipnik, Niko, Bartoň, Schejbal, Jiří Wasserbauer, Hort – Přibyl, Polodna, Psota – Kusko, Juráň, Kristl – Jan Wasserbauer, Matov, Všetečka – Petelin, Kajnar, Šaur.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupil Most o něco aktivněji. Zaznamenal hned několik šancí, ale Svoboda si vždy dokázal poradit. Poté se ocitli i hosté v akci, ale Hanuljak si připsal dobrý zákrok. Následoval sled několika příležitostí na mostecké straně. V té největší se ocitl Doležal, ale Svobodu přesto nepřekonal. Poté došlo k vyloučení na domácí straně. Hostům se v přesilovce příliš nedařilo a domácí dokonce zahrozili i ve čtyřech. Poté hra nepostupovala nějak moc výrazně. První třetina nepřinesla nějakou zvláštní podívanou. Odpovídal tomu i stav utkání, kdy byl po první třetině nerozhodný 0:0.

Na začátku druhé třetiny se ocitli domácí ve veliké šanci. Na druhé straně bylo k vidění ihned to samé, ale Hanuljak vytáhl parádní zákrok. Následně hosté faulovali,byla signalizována výhoda, kterou domácí hned zužitkovali. Ve 22. minutě se prosadil Pavel Smolka, který otevřel stav utkání na 1:0. Most poté tlačil a nastřelil vzápětí hostující tyč. Následovalo další vyloučení na straně Třebíče, ale domácím početní výhoda nevyšla tak jak by chtěli. Posléze na to si zahráli přesilovku i hosté. Ta se jim opět příliš nezdařila, když Most několikrát ujížděl sám na hostující bránu. Po skončení přesilovky přidali mostečtí druhý gól v řadě. Ve 34. minutě skóroval opět Pavel Smolka. V závěru třetiny měl ještě další vyloženou šanci domácí Havlíček, ale Svoboda se štěstím puk vyrazil. Druhá třetina tedy skončila 2:0,poté co ji jasně ovládl Most.

V úvodu třetí třetiny byla vidět šance domácího Hanzla a následně ještě přečíslení 3/2. Most po většinu dvacetiminutovky držel útočné pásmo. Následně domácí nastřelili ještě tyč hostující brány. Most byl o něco aktivnějším týmem na ledě, proto také v závěru třetiny přidal ještě do třetice další gól. V 58. minutě tečoval před Svobodou Tomáš Rod. Domácí tedy brali důležité tři body po výhře 3:0.





Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Do Mostu jsme cestovali opět s velmi mladou sestavou, do které jsme znovu zapracovali pět našich mladých hráčů z třebíčské juniorky. I přesto, že jsme měli v zápase několik šancí, nepodařilo se nám vstřelit ani jeden gól. Naopak domácí mají velmi zkušené mužstvo se zkušenými hráči, kteří umí dát gól, a zápas zvládli lépe.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024