Menu +

TRE - JIH 1:3 - Třebíčští byli lepší první třetinu, hosté opanovali tu závěrečnou

Reportáže
T ř e b í č - Ve třetím přípravném utkání začali domácí dobře, když se v první třetině v přesilovce prosadil Roman Erat. To však bylo ze strany domácích vše. Postupně přebírala otěže utkání Jihlava, která během druhé třetiny dokázala srovnat skóre zásluhou Jíchy. V závěrečné třetině se prosadil po samostatném úniku Lukáš Anděl a poté v přesilovce zvýšil vedení Seman. Konec utkání už byl poznamenán mnohými vyloučeními, ale na skóre se už nic nezměnilo.
Sdílejte článek
 
, úterý 9.8.2016
TRE TRE
1:31:0, 0:1, 0:2
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Erat (Zdráhal) – 35. Jícha, 47. Anděl (Sikela), 50. Seman (Sikela, Dundáček). Rozhodčí: Čech, Pokorný – Horký, Rampír. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 890. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zdráhal, Lojek, Bartejs, Niko, Kovář, Čejka, Kubeš, Kupčík – Erat, Dolníček, Mrázek – Wasserbauer, Kadlec, Kristl – Petelin, Juráň, Milfait – Lander, Čech, Přibyl.
HC Dukla Jihlava: Svoboda M. – Říha, Kaláb, Bilčík, Dobrovolný, Půža, Dundáček, Grebenyuk, Kajínek – Důras, Seman, Stoklasa – Kondratěv, Březina, Sikela – Varga, Anděl, Severa – Jícha, Skořepa, Danišovský.

Komentář k zápasu

Prvním zakončujícím hráčem v utkání byl Mrázek, mířil však jen do hrudi Svobody v brance Jihlavy. Neúspěšně dorážel Erat. Třebíčského brankáře prověřili Stoklasa a později Anděl. Svobodu chtěl překvapit vyjetím zpoza branky aktivní Mrázek. Po vyloučení Kováře si zahráli hosté přesilovou hru, dvakrát se však dostal do zajímavých zakončení překvapivě domácí Wasserbauer. Mnoho nechybělo Kristlovi, který to zkoušel z otočky. Po kombinaci první formace zakončoval přízemní střelou od modré Zdráhal.

Třebíčští měli herně navrch a po zásluze si také oni zahráli přesilovou hru. Ta ovšem trvala pouze jednadvacet vteřin – to napřáhl na modré Roman Erat a z první vypálil nechytatelně pod břevno – 1:0. Jekela prověřil Kajínek. Hned třikrát pálil Přibyl. Pěknou ránu od modré vyslal třebíčský odchovanec ve službách Jihlavy, Tomáš Kaláb. Druhou, ani třetí přesilovou hru Horácká Slavia nevyužila, do kabin se tak odcházelo za jednobrankového stavu.

V úvodu druhého dějství zakončoval Stoklasa a po vyloučení Mrázka se naskytla hostům příležitost přesilové hry. Po dvaceti vteřinách byl ovšem vyloučen Bilčík a síly na ledě se vyrovnaly. Dobře vystřelil Březina. Tentýž hráč neúspěšně dorážel po další akci Jihlavy. Starosti nadělal třebíčskému brankáři i Skořepa. Obrázek hry se změnil zbytečným faulem Dukly v útočné třetině. Zblízka zakončoval Wasserbauer. Na 1:1 srovnal nekompromisní ranou po chybě obrany domácích – ztrátě puku v obranné třetině – Lukáš Jícha. Hostům narostla křídla, zblízka dorážel Seman. Na trestnou navíc usedl Bartejs. Střelu Grebenyuka schoval Jekel do lapačky, Andělovu vyrazil.

Třetí třetinu začali domácí ve čtyřech. Tvrdě vypálil Kajínek, výtečně zasáhl Jekel. Fauloval také Dundáček. Eratovu střelu z mezikruží Svoboda vyrazil, Kadlecovu ukryl v náručí. Nadějné přečíslení domácí nevyužili. Akci sám na brankáře zakončil Lukáš Anděl bezchybným blafákem – 1:2. Po faulu Dolníčka využil přihrávku zpoza branky Filip Seman. Dalším vyloučeným hráčem byl Kovář. Už při rovnoměrném počtu hráčů se zmocnil puku Kristl a následně tvrdě vypálil, brankář hostů však změnu skóre nepřipustil. V závěrečných minutách bylo vyloučeno několik hráčů na obou stranách, Erat, Zdráhal, Bartejs ani Lojek však už z tlaku Bílých hvězd branku nevytěžili.



František Zeman po utkání Třebíč - Jihlava 1:3

Martin Sobotka po utkání Třebíč - Jihlava 1:3



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč: Výsledkově neúspěšně, ale my jsme opět zkoušeli. První třetina byla z naší strany dobrá, pak nám trošku došel dech a začali jsme ztrácet hlavně v osobních soubojích. Na čem musíme víc pracovat, je střelba. Kluci strašně málo střílí. My se snažíme pořád nahrávat, chceme všechno vozit až do kuchyně. Tam si myslím, že je zakopaný pes. Musíme se více tlačit před bránu. Abychom dávali góly jenom do prázdné brány, to prostě nejde. My se musíme více rvát do té branky, více střelby, dát ty góly z dorážek, ztečováním. To nám dneska chybělo.

František Zeman - HC Dukla Jihlava: To, že jsme prohrávali, je jedna věc, vyhrálo se 3:1, druhá věc. Nás zajímal v dnešním zápase především výkon. Byly tam momenty, kde si myslím, že je – jak se říká – je na čem stavět, ale byly tam i momenty, na kterých musíme ještě zapracovat a těm se budeme muset věnovat víc, aby to ti hráči dostali pod kůži.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024