Menu +

LTM – TRE 2:3 – Bílé hvězdy souboj o pomyslných šest bodů zvládly na jedničku

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští se dostali v první třetině zásluhou Milfaita a Zohorny do dvoubrankového vedení. Domácím se podařilo ještě do přestávky snížit. Stav 1:2 pro hosty vydržel až do času 55:08, kdy Litoměřice vyrovnaly. Jenže dnes měla vyhrát Horácká Slavia a o pouhé dvě minuty a jednu vteřinu později poslal Třebíč znovu do vedení novic v sestavě, Ondřej Malec. Kališníci už odpovědět nedokázali.
Sdílejte článek
 
22.kolo, středa 9.11.2016
LTM LTM
2:31:2, 0:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. R. Pilař (Švagrovský, Pavlas), 56. Rubeš (Pavlas, Piegl) – 8. Milfait (Dymáček, Malec), 17. R. Zohorna (Raška, Mrázek), 58. Malec (Jan Wasserbauer, Dymáček). Rozhodčí: Grech – Štětina, Doležal. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 950. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka – Pavlas, Smetana, Jebavý, J. Šulc, Piegl, Barák – O. Procházka, Jaroslav Kalla, Paločko – Pletka, R. Pilař, Švagrovský – Miškář, Hanták, M. Ondráček – Bílek, Rubeš, Kulda.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zdráhal, Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Blaha, Schejbal, Lojek – Erat, Dolníček, Kristl – Kusko, Raška, Mrázek – Jan Wasserbauer, T. Havránek, R. Zohorna – Malec, Milfait, Dymáček.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování ovládli hosté, kotouč si odvedli do svého obranného pásma. O první střelu zápasu se postaral hostující hráč Koch. Hra byla nadále velmi proměnlivá, hrálo se v obou pásmech. Ve třetí minutě byl vyloučen Aleš Pavlas, po celé dvě minuty co sledoval hru z trestné lavice hosté taktizovali a ve většině případech se pohybovali v útočném pásmu. Za celé dvě minuty ale nedokázali kotouč za Pavelku dostat. K dalším šancím se dostávají hosté a po několika neúspěšných střelách odzbrojili Pavelku. V osmé minutě otevřel skóre Jan Milfait s asistencí Dymáčka, který nahrával zpoza brány. Poté byl vyloučen hráč Třebíče Kristl, domácí se snažili, ale hosté se pokusili udržet kotouč co nejdále od jejich obranného pásma. V půlce prvního dějství je u hostující brány rušno, domácí se snaží protlačit přes shluk protihráčů kotouč do brány, neúspěšně. V patnácté minutě byl vyloučen hráč domácích Švagrovský. V přesilové hře dostává svůj tým do dvoubrankového vedení Radim Zohorna s asistencí Raška a Mrázka. O minutu později na gól odpověděli domácí, Švagrovský asistoval Radku Pilařovi – 1:2. Tímto stavem končí první dějství, které patřilo hostům.

Po vhazování se hraje v obranném pásmu domácích. K první velké šanci se dostali kališníci, ale i hezké provedení střely vedlo v neúspěch. Po minutě a půl byl vyloučen Aleš Pavlas. Po dobu jedné minuty měli Třebíčští spoustu šancí, bojovali, ale přes obranu se dostali málokdy. V dvacáté třetí minutě si šel sednout Richard Kristl, hra pokračuje čtyři na čtyři. Pavlas po vypršení trestu vylétl z trestné lavice a hned vystřelil, kotouč se v brance neocitl. Oba týmy začali bojovat, objevilo se spoustu šancí, většina z nich ale končí v lapačce nebo odražena od betonů jednoho z gólmanů. Třicátá třetí minuta byla špatná pro hosty, vyloučen byl jejich hráč Silvester Kusko. Třebíč musela vynaložit spoustu sil na obranu, která byla účinná. V tomto dějství žádný gól nepadl, stav je stále 1:2.

V poslední části si puk opět ukořisťují hosté, ale ne na dlouho. Kališníci ho poté ovládají v obranném pásmu Horácké Slavie. Po trestuhodné chybě se k puku dostává Erat, ten má obrovskou šanci, ale odbruslil pryč s neúspěchem. Osm minut po vhazování byl vyloučen Tomáš Bartejs, domácí si v útočném pásmu posílali kotouč a párkrát si dovolili i vystřelit, hosté však odolali a přesilovku zvládli. Zlom pro hosty nastal v padesáté páté minutě, kdy Tomáš Rubeš vstřelil branku s asistencí Aleše Pavlase – 2:2. Tento stav bohužel vydržel pouhé dvě minuty, Ondřej Malec poslal s lehkostí puk za Pavelkova záda. Po tomto okamžiku začali kališníci taktizovat a zkoušeli i hru bez gólmana v šesti, stav však zůstal 2:3.



Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice: Ten zápas se mi hodnotí špatně. Náš výkon od začátku nebyl dobrý, vůbec jsme nenavázali na ten jednoduchý a bojovný hokej, který jsme hráli v Prostějově. Každý zápas je jiný. Doma, když máme tvořit, jsou ty zápasy jak přes kopírák. Proti Třebíči stačilo pozorně bránit, my jsme se první dvě třetiny těžko dostávali do koncovky, hráli jsme strašně složitě. V první třetině nám chyběl i pohyb, obecně byla ta třetina hodně špatná. Pak ve třetí třetině jsme soupeře dostali pod tlak a vyrovnali jsme, ale bohužel už poněkolikáté jsme udělali těsně před koncem chybu – poslali jsme soupeře do brejku a dostali gól. Chceme hrát v horní polovině tabulky a tyhle domácí utkání prostě musíme urvat.

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Už jsme potřebovali vyhrát, k dnešnímu utkání jsme tedy přistoupili jinak než k těm předešlým. Hráli jsme venku, chtěli jsme dát první gól a soustředit se na defenzívu. To se nám splnilo, v první třetině jsme vedli 2:0. Trošku zamrzel ten gól v závěru na 2:1, ale nemůžu říct, že by padl po naší chybě, tam prostě šlo o špatně odražený kotouč. Jsem rád, že to kluci zvládli a že jsme se po vyrovnávací brance nesložili. Převedli jsme týmový výkon a obrovskou vůli, za kterou bych chtěl klukům poděkovat.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024