Menu +

TRE - KAD 1:4 - Třebíčští se doma stále trápí, po vlastních chybách podlehli Kadani

Reportáže
T ř e b í č - Pomalu, ale jistě se blíží polovina základní části WSM Ligy, ale Třebíčským se vůbec nedaří. Po zisku pěti bodů z posledních dvou duelů na ledech Litoměřic a Mostu to už vypadalo, že se zvedají. Jenže domácí zápas s Kadaní se jim hodně nepovedl a výhru soupeři prakticky darovali vlastními chybami, po kterých Trhači nasázeli jednoduché tři góly. Své vedení pak Kadaň už jen hlídala a na konci přidala ještě pojistku v podobě čtvrtého gólu. Trenéři i vedení Horácké Slavie tak mají hodně o čem přemýšlet, a bude asi nutno provést i nepopulární kroky, které by vedly k obratu.
Sdílejte článek
 
24.kolo, pondělí 14.11.2016
TRE TRE
1:41:2, 0:1, 0:1
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Dolníček (Niko, Zdráhal) – 14. Šťovíček (Chlouba, Chalupa), 16. Osmík (Chrpa), 28. Kohout (Šafář, Wágner), 60. Chlouba (Kůs). Rozhodčí: Přikryl – Otáhal, Reich. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 940. Střely na branku: 30:38. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Niko, Zdráhal, Koch, Bartejs, Blaha, Čejka, Zábranský – Kristl, Dolníček, Erat – Mrázek, Raška, Kusko – R. Zohorna, T. Havránek, Jan Wasserbauer – Psota, Dymáček, Malec.
SK Kadaň: Strmeň – R. Černý, Trefný, D. Šimek, J. Tomeček, Šafář, Chalupa – Chlouba, Kůs, Šťovíček – Hlava, Hejcman, O. Beránek – Vaněk, Osmík, Chrpa – Kohout, L. Vrána, Wágner.

Komentář k zápasu

Třebíč prodloužila mizérii domácích zápasů. Horáci doma nevyhráli za tři body od konce září, což je celkem alarmující statistika. Úvod přitom tak tragicky nevypadal. Třebíč byla mírně aktivnější, což v 11. minutě přetavil povedenou individuální akcí ve vedoucí branku střelou z bekhendu kapitán David Dolníček. Třebíč pak potřebovala vstřelit ještě uklidňující branku, to se ale nepovedlo, a proto to bylo z hokejového umění z domácí strany všechno.

Ve 14. minutě se hostům podařilo srovnat. Poté co u útočné modré čáry ztratil po faulu kotouč jeden z domácích hráčů, si v souboji jeden na jednoho obránce Třebíče vedl trestuhodně laxně a nechal hostujícího Šťovíčka celkem pohodlně srovnat.

Za tři minuty už bylo skóre otočené. Hosté předvedli důraz na brankovišti a Martin Osmík podruhé překonal Jekela. Jeden z třebíčských obránců se navíc pustil do soupeře a po bitce rozhodčí nadělil domácím odvě minuty více, hosté tak hráli přesilovku.

Ani ve druhé části se hokej příliš přídavnému slovu záživný, nepřiblížil. Domácí hráli opět naprosto bez jakéhokoliv systému s pouhým nahazováním kotoučů. Chyběla i střelba, která, když už přišla, byla pro hostujícího brankáře snadno polapitelná.

Ve 28. minutě navíc po zaváhání Erata ujel Martin Kohout a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Ani třetí část hry nenabídla příliš hokeje. Třebíč působila naprosto bezradně, stejně jako většina fanoušků, kterých přišlo do ochozů pondělních 940. Výhru Kadaně pojistil v poslední minutě Roman Chlouba, čímž jen prohloubil třebíčskou mizérii.

Tisková konference po utkání Třebíč - Kadaň 1:4



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Chtěli jsme potvrdit body z venku, což se opět, asi osmý zápas v řadě, nepovedlo. Děláme pořád ty stejné chyby. Když vedeme, nepodaří se nám ze šance odskočit na vyšší rozdíl, pak uděláme chybu u modré čáry, pak si dáme pomalu vlastní gól. Pak se nám rozklepou kolena, hokejky a neumíme hrát jednoduše. Rozhodují i individuální chyby, no a ten závěr, to už bylo dovršení. Je to pořád stejné. Nestřílíme, a když už, trefujeme prvního hráče, nebo naznačíme, popojedeme, trefíme plexisklo. Kdybych věděl, jak z toho ven, tak to změním. Nechodíme do předbrankového prostoru, kam hráče nutíme, hrajeme to po rozích, ale tam se hokej nehraje.

Jaroslav Beck - SK Kadaň: Chtěli jsme venku předvést hru s dobrým bruslením, být dostatečně kompaktní. Nic jiného nám nezbývá, to se nám povedlo. Třebíč se nám dnes povedlo udržet na uzdě a my jsme rádi za tři body. Více bych k tomu dnes neříkal.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024