Menu +

FRM – TRE 1:4 – Důležité vítězství za tři body si vezou Třebíčští z Frýdku-Místku

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy dokázaly opět zvítězit na stadionu soupeře a připisují si do tabulky WSM Ligy velmi důležité tři body. Do vedení se sice dostal domácí Frýdek-Místek, když využil přesilovou hru, Petr Mrázek však za necelé dvě minuty vyrovnal a Jan Wasserbauer otočil ve druhé dvacetiminutovce brankový stav ve prospěch Třebíče. Ve stejné třetině se navíc podruhé v utkání prosadil Petr Mrázek. Výhru Horácké Slavie potvrdil při přesilové hře v posledním dějství Radim Zohorna. Velký podíl na třebíčském vítězství měl skvěle chytající Pavel Jekel (na fotografii).
Sdílejte článek
 
25.kolo, středa 16.11.2016
FRM FRM
1:41:1, 0:2, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Klimša (Cienciala, Kania) – 15. Mrázek (Kusko, Bartejs), 26. Jan Wasserbauer (Psota, T. Havránek), 36. Mrázek (R. Zohorna, Bartejs), 47. R. Zohorna (T. Havránek, Bartejs). Rozhodčí: Hradil, Šutara – Ganger, Wesley. Vyloučení: 6:8, navíc Jaroš (FRM) a Koch (TRE) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1455. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Sestavy
HC Frýdek-Místek: Daneček – Adámek, Kania, Matyáš, Michal Roman, Zahradníček, Jeník, D. Stránský, Jaroš – Cienciala, Pechanec, Rufer – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Jašek – Klimša, Marek Růžička, Christov – Franek, Miloš Roman, R. Meidl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zdráhal, Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Lojek, Schejbal, D. Mikyska – Erat, Dolníček, Kristl – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Jan Wasserbauer, T. Havránek, Psota – Malec, Milfait, Dymáček.

Komentář k zápasu

Do utkání dvou týmů, které se v poslední době herně i výsledkově trápí, vstoupili o něco aktivněji domácí, kterým i dnes chybělo několik zraněných či nemocných hráčů. Na konci druhé minuty předvedl bleskovou akci mladík Miloš Roman, ale třebíčská obrana s vypětím sil odolala.

Pár minut poté zkoušel štěstí Marian Adámek, ale dva jeho pokusy ze střední vzdáleností hostují brankář Jekel viděl a dokázal zpacifikovat. Šikovnost a kreativitu chvíli nato ukázal i David Cienciala, který se proháčkoval až do zakončení, ale jeho povedené akci scházelo jediné - gól.

Diváci v hale Polárka zvedali ruce nad hlavy poprvé začátkem 14. minuty, kdy Slezan hrál početní výhodu. Těsně za modrou napřáhl Cienciala a lehká teč DAVIDA KLIMŠI, která změnila dráhu letu kotouče, znamenala vedení 1:0.

Vedení Frýdku-Místku však bohužel mělo poměrně jepičí život. Na konci patnácté minuty objel Danečkovu klec PETR MRÁZEK, obrana soupeře mu poskytla až příliš prostoru a hostující útočník naprosto precizně zvedl touš do horní části branky - 1:1. Ještě hůř mohlo být pro Slezany v posledních vteřinách úvodní periody, kdy znovu Mrázek střelou zápěstím orazítkoval břevno Danečkovy branky.

Hosté však udeřili začátkem druhé části hry, kdy na levém kruhu bleskurychle zakombinovali a puk si mezi kruhy našel zcela volný JAN WASSERBAUER, jenž neměl problém skórovat. Domácí měli urputnou snahu s nepříznivým stavem něco udělat a především možnosti Michala Kovařčíka či Adama Rufera byly z kategorie vyložených. Třebíč v těchto momentech držel nad vodou vynikající gólman Pavel Jekel.

Pět minut před závěrem druhé dvacetiminutovky logicky zafungoval okřídlený slogan "nedáš - dostaneš". Do pásma si nabruslil Radim Zohorna, jehož pokus Lukáš Daneček dokázal pokrýt, ale proti dorážce všudybyla PETRA MRÁZKA už byl domácí strážce svatyně naprosto bezmocný.

Frýdecko-místečtí ani za nelichotivého stavu rozhodně nerezignovali, stále se sympaticky prali o lepší výsledek, ale zřejmě rozhodující úder inkasovali ve 47. minutě, kdy hrála Třebíč další početní výhodu. V předbrankovém prostoru se nejlépe orientoval RADIM ZOHORNA, který pohotově zvedl puk nad Danečkovo rameno a zvýšil už na tříbrankové vedení.

Deset minut před koncem zkusil ještě rozproudit publikum a své spoluhráče Tadeáš Jaroš, jenž svedl pěstní souboj s Patrikem Kochem. Frýdecko-místecký útočník na body jednoznačně vyhrál, ale po hříchu to byla jediná výhra domácích v rámci středečního souboje.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Jsme strašně rádi za tři body. Dnes jsme chtěli hrát celoplošný, obranný hokej se změnou rytmu podle vývoje situací na ledě. Když to šlo, napadali jsme, a když jsme ztratili puk, rychle jsme se stáhli do obrany, přesně tak, jak jsme po hráčích chtěli. Velmi důležité bylo, že jsme způsob hry nezměnili ani po tom, co jsme inkasovali gól. V té době nás navíc skvěle podržel brankář Pavel Jekel, který tam měl tři, nebo čtyři famózní zákroky. Klukům se navíc nerozklepaly ruce, jako třeba v domácím zápase s Kadaní po vyrovnávací brance. Dokázali jsme vyrovnat, a i otočit skóre. Před třetí třetinou, kdy jsme vedli 3:1, jsme si řekli, že už se nebudeme nikam hnát, že to zkusíme dohrát bez gólu. To se povedlo výborně, navíc jsme ještě jeden gól přidali a mohli jsme v závěru ještě klidně dva další přidat. Dnes si celý tým od prvního do posledního hráče zaslouží pochvalu. Konečně jsme začali střílet, ať už to byl gól Petra Mrázka, nebo Radima Zohorny, kteří parádně trefili horní části brány. Hráči také zjistili, že jsou schopni i otočit nepříznivě se vyvíjející zápas, což by jim mělo dodat trochu sebevědomí. O to víc nás mrzí některé domácí porážky. To už je ale minulost, teď se musíme dívat směrem k sobotnímu zápasu s Ústím, který bychom chtěli zvládnout.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024