Menu +

TRE - MOS 4:3 pp - Třebíčští vydřeli dva cenné body, dvěma góly se blýskl Roman Erat

Reportáže
T ř e b í č - Poslední domácí utkání roku 2016 přineslo nervydrásající drama. Soupeř z Mostu hrál přesně to, co se od něj čekalo. Byl důrazný, rychlý v protiútocích a čekal na chyby Červenobílých. Třebíčští šli do vedení brankou Matěje Psoty, ale ještě do první sirény vyrovnal Smolka. Ve druhé třetině šli hosté dokonce do vedení 3:2, když na vedoucí branku Bílých hvězd z hole Davida Dolníčka odpověděli Mostečtí hned dvěma přesnými trefami. Ve třetí třetině se domácí všemožně snažili vyrovnat. Těžkého úkolu se chopil nezdolný bojovník Roman Erat. Vyrovnal v čase 47:56. Po šedesáti minutách svítil na kostce stav 3:3 a šlo se do prodloužení. To bylo možná nejatraktivnější částí celého utkání a mnohem aktivnější v něm byli hráči Horácké Slavie. Soupeře v něm jednoznačně přehrávali, přestříleli jej 8:4 a měli k dispozici i trestné střílení. A Romana Erata. Ten rozhodl o zisku druhého bodu po parádní akci dvě vteřiny před koncem prodloužení.
Sdílejte článek
 
36.kolo, středa 28.12.2016
TRE TRE
4:3p1:1, 1:2, 1:0 - 1:0
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Psota (Mrázek, Bartejs), 29. Dolníček (Zdráhal, Erat), 48. Erat (Dolníček, Niko), 65. Erat (Pekr, Niko) – 13. Smolka (K. Černý, Rulík), 30. Havlíček (Rod, Charousek), 36. R. Veselý (Divíšek). Rozhodčí: Mikula – Reich, Měkýš. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1760. Střely na branku: 51:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Niko, Zdráhal, Přibyl, Bartejs, Lojek, Čejka, Blaha – Pekr, Dolníček, Erat – Mrázek, Milfait, Kusko – Kristl, R. Zohorna, Jan Wasserbauer – T. Havránek, Psota, Malec – Huňa.
HC Most: J. Hübl – Rulík, K. Černý, Šefl, Strejček, Charousek, Šesták, Kokeš – Smolka, Divíšek, Kubinčák – Trübenekr, Havlíček, Rod – R. Veselý, Alinč, Hora – Jícha.

Komentář k zápasu

Na první domácí zápas po vánočních svátcích zavítal do Třebíče vzdálený Most, který se nachází na severozápadu Čech. Mostečtí hokejisté zatím nejsou spokojeni se svými dosavadními výkony.Hráči Mostu měli totiž před tímto utkáním pouze jednatřicet bodů a byli přikováni u dna tabulky WSM ligy. Špatné výsledky podkrušnohorského celku také zapříčinily změnu na postu hlavního trenéra. Vedení Mostu se rozhodlo angažovat nového hlavního trenéra Aleše Tottera, který dříve trénoval druholigový Havlíčkův Brod. To Třebíči se v posledních zápasech bodově dařilo. Bílé hvězdy si totiž z posledních tří utkání odnesly 8 bodů a posunuly se v tabulce nahoru.

V první třetině se ke střele dostal Milan Přibil, ale jeho rána byla značně nepřesná. Domácí se poté snažili znovu dostat do útočného pásma, ale zastavilo je ofsajdové postavení. Třebíčští hokejisté hráli velmi aktivně a vytvářeli si šance. Ján Niko vypálil tvrdě od modré čáry, ale mostecký brankář byl pozorný a vyrazil kotouč betonem. Následně prchl jeden z třebíčských hokejistů obraně Mostu a řítil se sám na brankáře Hübla, ale ten vytáhl perfektní zákrok a podržel svůj tým. Kamil Charousek byl vyloučen na 4 minuty a třebíčští hokejisté si tak zahráli přesilovku. Rána Romana Erata mířila mimo tři tyče. Domácím se poté podařilo dostat kotouč do branky. Petr Mrázek přihrál Matěji Psotovi a ten vymetal pavučiny v horním rohu Hüblovy branky. Třebíč hrála stále aktivně a diktovala tempo zápasu. Ke střele se dostali také hráči Mostu, ale brankář Vejmelka kotouč vyrazil. Proti pravidlům se provinil Richard Kristl, který si následně šel odsedět dvouminutový trest. Hosté přesilovku dobře rozehráli a brankář Vejmelka měl hodně práce s mosteckými střelami. Most se stále držel v útočném pásmu a domácím se nedařilo vyhodit kotouč. Po vypršení Kristlova trestu se do šance dostal Roman Erat. Jeho střela však netrefila branku. Střelu Kamila Černého před Vejmelkou tečoval Pavel Smolka a kotouč skončil v síti. Jeden z třebíčských obránců se dostal až ke střele, ale Hübl kotouč vyrazil. Eratovu střelu vyrazil Hübl do rohu. Havránek se dostal až před mosteckého brankáře a vypálil. Hübl však fantasticky zasáhl lapačkou a domácí se tak do vedení nedostali. Jan Strejček se dopustil nedovoleného zákroku a Třebíč si zahrála další přesilovku. Ján Niko vypálil od modré čáry, ale Hübl kotouč zachytil lapačkou. Domácím se přesilovou hru využít nepodařilo.

Hned na začátku druhé periody hosté vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Mostečtí hokejisté se následně dostali ke střele, ale Vejmelka kotouč vyrazil. Hosté si vytvořili další šanci a vystřelili na Vejmelku. Ten však výborně zasáhl a podržel svůj tým. Třebíčští hokejisté se dostali do útočného pásma a vyslali střelu na Hübla. Hübl však kotouč vyrazil. I další střelu domácích Hübl zastavil. Bartejsovu tvrdou ránu od modré čáry našel mostecký brankář ve své lapačce. Hosté se prodrali do útočného pásma, ale ke střele se nedostali. Charousek podrazil svého soupeře a dnes už po druhé usedl na trestnou lavici. Přesilovka domácích však netrvala dlouho. Dvě minuty si totiž šel odsedět Silvester Kusko. A s vyloučenými hráči se nám roztrhl pytel. O chvíli později byl totiž vyloučen Kamil Černý za nedovolené bránění. Domácí si tak zahráli další přesilovku. Třebíč početní výhodu využila. Jan Zdráhal tvrdě vypálil a Hübl kotouč vyrazil jen před branku. Tam byl připravený David Dolníček, který uklidil kotouč do sítě. Třebíč se však z vedení dlouho neradovala. Tomáš Rod poslal kotouč na hůl Ondřeje Havlíčka a ten propálil brankáře Vejmelku. Most tedy utkání bleskově srovnal. Následně zamířil na trestnou lavici Silvester Kusko, který si šel odpykat dvě minuty za vysokou hůl. Mostu se přesilovku podařilo využít. Tomáš Divíšek našel před brankou volného Radka Veselého, který poslal kotouč za záda brankáře Vejmelky. Ke konci třetiny chtěl Kristl vypálit, ale zlomil hokejku.

Hosté se dostali do střelecké pozice a vyslali kotouč na Vejmelku. Ten však puk zachytil. I další ránu mosteckých hokejistů Vejmelka zlikvidoval. Hosté následně vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Domácí nahodili kotouč na Hübla, ale ten bez větších problémů puk vyrazil. Jan Milfait se dostal až k Hüblovi, ale nedokázal ho překonat. Tvrdá Nikova rána skončila v Hüblově výstroji. Další Milfaitův pokus mostecký brankář zneškodnil. Domácí se přeci jen dočkali vyrovnání. David Dolníček poslal střílenou přihrávku na Romana Erata, který svou hokejkou usměrnil kotouč do mostecké sítě. Petr Mrázek zahákoval svého soupeře a hosté si zahráli přesilovku. Hosté se dostali ke střele, ale ta orazítkovala jen mantinel za Vejmelkovou brankou. Kristlovu ránu vyrazil Hübl betonem. Hosté si vytvořili skvělou příležitost ke skórování. Vejmelka však zachoval chladnou hlavu a kotouč zachytil. Tvrdou ránu Čejky Hübl zastavil. Víc už se toho ve třetí třetině nestalo, a protože bylo skóre zápasu nerozhodné, šlo se do prodloužení.

V prodloužení rozhodčí nařídili trestné střílení proti brankáři Hüblovi. Proti Hüblovi se rozjel Matěj Psota, ale nedokázal ho překonat. Domácí to však mrzet nemuselo, protože o pár chvil později Hübla překonal Roman Erat a bod navíc tak získala Třebíč.



Tiskovka po utkání Třebíč - Most 4:3pp



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme už před zápasem připravovali tým na to, že přijede vynikající mužstvo, které má v týmu výborné hokejisty. Začátek zápasu se nám povedl. Dnes nás hodně podržely přesilovky, které se nám stále zlepšují. Soupeř otočil zápas a my jsme si před závěrečnou třetinou řekli, že dvě branky se dají dát za třicet sekund. Stáhli jsme sestavu na tři pětky a ta remíza je dnes spravedlivá. V prodloužení jsme byli o kousek lepší a bod navíc jsme si zasloužili. V prodlouženích jsme vždy dělali zbytečné chyby. Prodloužení jsme trénovali a myslím, že prokleté to nebylo, akorát jsme dělali chyby a nedařilo se nám. Věřím, že už se to zlepšilo a bude se nám dařit i dále.

Aleš Totter - HC Most: První dva góly dali domácí v přesilových hrách. My jsme dokázali srovnat na 2:2, což bylo velmi důležité, a poté jsme se dostali do vedení. O tříbodové vítězství nás připravila nervozita a chyby. Nevyhazovali jsme kotouče z obraného pásma, když jsme měli. Podržel nás brankář a v prodloužení byli domácí lepším týmem. Získali jsme bod ve venkovním zápase, což je dobré. Přišel jsem do týmu, kde hráči nemají svěšené hlavy a snaží se s umístěním v tabulce něco dělat. Dnes nám chyběl malý krůček k vítězství. Kdyby jsme měli bod z každého zápasu venku, tak bychom byli spokojení. Třebíč je momentálně sedmá a my jsme rádi, že se nám tady podařilo získat bod. Mohli jsme dnes i vyhrát, ale nemůžeme chtít všechno hned. Pokud budeme všichni tahat za jeden provaz, tak se můžeme posunout v tabulce nahoru. Ten tým hrál dnes dobře. Nejlepším naším hráčem byl dnes asi brankář, ale každý z hráčů dnes něčím přispěl. Já věřím, že v dalších zápasech získáme body.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024